«ذیالحجه»، ماهی برای معرفت شناسی/روزه یکی از اعمال مهم این ماه قمری
سید ابراهیم قائمی کارشناس علوم قرآنی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درباره جایگاه ماه ذیالحجه گفت: «ماه ذیالحجه» ماهی ارزشمند بوده و جایگاه خاصی از نظر عبادات و معرفت شناسی برای آن بیان شده است.
وی درباره جایگاه این ماه قمری افزود: ماه ذی الحجه جزو چهار ماه حرام محرم، صفر و ذی القعده است. ماههایی که در زمان گذشته نیز از جایگاه خاصی برخوردار بودند و جنگ در آنها حرام اعلام شده بود، ماه ذی الحجه ماهی ارزشمند برای دعا و رحمت خدواند است.
این کارشناس علوم قرآنی بیان کرد: در ماه ذی الحجه عبادت خصوصا روزه و نماز بسیار مورد تاکید و ثواب بسیاری را برای بجا آورندگان این اعمال پر اهمیت به همراه دارد.
قائمی به نمازهای وارد شده در ماه ذی الحجه اشاره و افزود: نمازی که در دهه اول ماه ذی الحجه واردشده است نمازی دورکعتی که بین نماز مغرب و عشا خوانده میشود و پس از سوره حمد و توحید آیه ۱۴۲ سوره اعراف خوانده میشود و سپس نماز با سلام پایان مییابد.
این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: خواندن نماز حضرت «فاطمه (س)» مورد تاکید بسیار در این ماه پر فضیلت قرار گرفته است، نماز «حضرت زهرا (س)» که تقوا را به همراه دارد چهار رکعت است و جزو نمازهای مجرب قرار دارد، این نماز دو رکعتی بوده و در هر رکعت، یک مرتبه سوره حمد و پنجاه مرتبه سوره قل هو الله را بخوانید و بعد از سلام تسبیح حضرت فاطمه (س) ذکر میشود.
وی به دعاهایی که از جایگاه خاصی در این ماه برخوردار است اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در این ماه دعاهایی ویژهای نیز وارد شده است که یکی از این ادعیه از زبان «امام باقر (ع)» نقل شده و میتوان هر روز بر آن استمرار کرد.