عباسیان: ایفای نقش هنرمندی جنایتکار چالش بزرگی است/اسدالهی: آشویتس زنان مخاطبان را غافلگیر میکند
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، نمایش «آشویتس زنان» به کارگردانی «رها حاجی زینل» بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون به زودی در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه خواهد رفت.
رها حاجی زینل پیش از این کارگردانی آثاری همچون مسافران، مرگ یزدگرد و هجوم را در کارنامه دارد، وی همچنین به عنوان بازیگر در آثاری همچون فیلم سینمایی خفهگی، بی خداحافظی، شاباش و سریال نهنگ آبی به ایفای نقش پرداخته است، حاجی زینل به تازگی نمایش کرونوس را در عمارت نمایشی نوفل لوشاتو روی صحنه داشته و در این اثر به ایفای نقش پرداخته است.
نمایشنامه آشویتس زنان به تازگی در نشر آماره به چاپ رسیده است، این اثر روایتی بر اساس واقعهای تاریخی در جریان جنگ جهانی دوم و اردوگاههای کار اجباری است.
آشویتس زنان به نویسندگی «علی صفری» و تهیه کنندگی «سمیرا کاسبی» و «حسن سرآبادانی» در حال حاضر تمرینات خود را به صورت فشرده پشت سر گذاشته و برای اجرا در پاییز سال جاری خود را آماده میکند. وحید خدادادی که پیشتر با همت موسسه فرهنگی هنری ارتباط بران پویا سابقه حضور در آثاری همچون شرقی غمگین و روزهای بی باران را داشته در این نمایش به عنوان مجری طرح حضور دارد.
حاجی زینل: آشویتس زنان دغدغه همیشگی من است
رها حاجی زینل بازیگر و کارگردان نمایش آشویتس زنان در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره دلیل انتخاب این متن برای اجرا گفت: متن آشویتس زنان در ابتدا با ایدهای توسط من به نویسنده سپرده شد و وی از دل آن ایده به متن نهایی رسید، به همین دلیل اثر همواره با من و دغدغههای من در اترباط است.
وی در همین راستا افزود: سالها پیش این نمایش را اجرا کردیم، اما متن اثر همواره برای من تازه بوده و هست، حال با اضافه شدن گروه جدید اجرایی و بازیگرانی که همه دغدغهمند به حرفه خود نگاه میکنند بر آن شدم تا بار دیگر با نگاهی تازه و به روز شده این اثر را روی صحنه ببرم.
بازیگر فیلم سینمایی خفگی با تاکید بر محوریت ضد جنگ نمایشنامه ادامه داد: شاید در دیدگاه اول نمایش به دفاع از زنان و یا تقبیح مردان در زمان جنگ به نظر برسد، اما اینگونه نیست، در آشویتس زنان مرد و زنی در کار نیست، صحبت از اتفاقی بزرگ در میان انسانها است، اتفاقی که گاه باعث اقداماتی ناگوار از سوی آنها میشود.
وی با اشاره به حضور خود در مقام بازیگر در این اثر در کنار کارگردانی آن تصریح کرد: این نمایشنامه همواره حال مرا خوب میکند، ارتباط شدیدی با آن برقرار میکنم و همواره برای بازی در آن تازه نفس هستم، البته این را هم بگویم که بازی در این نمایشنامه نه از سوی من بلکه از سوی دیگر بازیگران اثر شجاعتی زنانه میخواهد.
بازیگر نمایش کرونوس مضمون اثر را مفهومی جهانی خواند و اظهار کرد: ما در آشویتس زنان با کلماتی همچون درد و رنج روبرو میشویم، اما در کل شاهد آن هستیم که همگی همچون چرخ دنده بخشی از ماجرا شده ایم، گاها فکر میکنیم که تصمیماتی را میگیریم، اما در واقع خودمان هم لابلای این چرخ دندهها بازی داده شده ایم.
بازیگر سریال نهنگ آبی خاطرنشان کرد: امسال سال خوبی برای من بوده، نمایش کرونوس را به تازگی روی صحنه داشته و نقش بسیار سختی را در آن بازی کرده ام، از سویی دیگر آشویتس را بازی و کارگردانی میکنم. امیدوارم تا پایان سال خودم و گروه تئاتر سه گانه بتوانیم اتفاقات خوبی را برای خودمان و تماشاگران به یادگار بگذاریم.
سرور: تماشاگر لحظه به لحظه آشویتس زنان را لمس میکند
صبا سرور بازیگر تئاتر و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، دلیل خود برای حضور در نمایش آشویتس زنان را اینگونه توصیف کرد: آشنایی با گروهی حرفهای، متنی قوی و حضور کارگردانی با تجربه، تمرینهایی با برنامه و منسجم و هدفمند دلایلی بودند تا افتخار بازی در این نمایش را داشته باشم.
وی چالش بازی در نمایش آشویتس زنان را اینگونه توصیف کرد: قرار گرفتن در نقش دختر بچهای که همه خانواده خود را از دست داده و هیچ سر پناه و امیدی ندارد، زودتر از زمانی که باید وارد دنیای بزرگسالی میشود و در مقابل جامعهای زن ستیز قرار میگیرد که هر لحظه او را سردرگمتر میکند، ایفای چنین نقشی بی شک جذاب و البته سخت است.
بازیگر نمایش "ماجرای عجیب سگی در شب" درباره راههای رسیدن به نقش در نمایش آشویتس زنان اظهار کرد: مستندها، کتابها و فیلمهایی مربوط به جنگ جهانی و آشویتس و زندانیان، بکار گیری تخیل و همفکری و تحلیل نقش به همراه کارگردان کار، رها حاجی زینل، که هدایت ما را بر عهده دارد از جمله راههایی است که برای رسیدن به نقش در نظر گرفته ام.
وی در همین راستا ادامه داد: گاهی زندگی با تصاویر ذهنی که برای خود میسازیم تفاوتها دارد، گاهی اتفاقات دورترین جا از انتظارات و خواستهها و آرزو های ما قرار میگیرند، این اتفاق بزرگترین دغدغه من از حضور در آشویتس زنان است.
سرور درباره احتمال جذب تماشاگر در این نمایش خاطرنشان کرد: مخاطب با تک تک کاراکترها همزاد پنداری میکند، حس میکند که انگار خودش همه اتفاقات را تجربه کرده است و این تجربه تا مدتها پس از نمایش او را رها نخواهد کرد.
عباسیان: ایفای نقش یک هنرمند جنایتکار چالش بزرگی در کارنامه کاری من است
شهاب عباسیان بازیگر نمایش آشویتس زنان در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، در خصوص حضور خود در این پروژه گفت: در درجه اول متن قوی و نقش پر چالشی که تا الان شبیه به آن را تجربه نکردم و بعد همکاری با یک گروه همدل و پرتلاش مهمترین دلیل برای بازی در این نمایش است.
وی چالش اصلی نقش خود را اینگونه توصیف کرد: بازی در نقش یک هنرمند که به اقتضای شرایط تبدیل به یک افسر نازی جنایتکار میشود و جنگ این کاراکتر با خود، به تنهایی یک چالش بزرگ برای هر بازیگری محسوب میشود.
بازیگر نمایش "پلیس" درباره نحوه رسیدن به نقش خود در نمایش آشویتس زنان افزود: تا این لحظه بیشتر از هرچیز سعی کردم به دور از هرگونه قضاوتی از قوه تخیل و همچنین احساسات درونی خودم برای رسیدن به حس و حال این کاراکتر استفاده کنم و قطعا فیلمها و کتابهایی که در گذشته راجع به جنگ جهانی، افسران نازی، آشویتس و... دیدم و خواندم هم در این راه بی تاثیر نبوده است.
وی در همین راستا ادامه داد: همه ما در زندگی اهدافی داریم که تمام تلاش خود را میکنیم تا به آنها برسیم، اما گاهی شرایطی پیش روی ما قرار میگیرد که ناگزیر به رفتن در یک مسیر جدید هستیم که دلخواه ما نیست، ولی شاید تقدیر ماست؛ همیشه قرار نیست اتفاقی که ما انتظارش را داریم رقم بخورد.
عباسیان آشویتس زنان را اثری متفاوت برای مخاطب دانست و خاطرنشان کرد: برشی از اتفاقات تلخ و واقعی جنگ جهانی که میتواند مخاطب را میخکوب کند و کاراکترهایی که تک تک مخاطبان میتوانند بخشی از وجود خود را در آنها ببینند، شفاف و زلال مثل آینه.
اسدالهی: آشویتس زنان مخاطبان را غافلگیر میکند
شایلین اسدالهی بازیگر نقش هیلدا در نمایش آشویتس زنان در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درباره حضور خود در اثر گفت: دلیل اصلی من برای بازی در این نمایش متن قوی بود که در ابتدا مطالعه کردم، بعد از آن برای بازی در این اثر ترغیب شدم.
وی در همین راستا ادامه داد: متن آشویتس زنان گویای بسیاری از ناگفتههای زنان است، ناگفتههایی که در قالب یک داستان روایت شده و به نظر من نمایشنامه آشویتس زنان در نوع خود اثری جالب برای پرداختن به این ماجرا است، بعد از خوانش متن طی گفتگو با رها حاجی زینل کارگردان اثر مطمئن شدم که وی در هدایت نقش برای این اثر به طور کامل مسلط بوده و میتواند اثری مطلوب را روی صحنه ببرد. نکته جالب توجه در مورد آشویتس زنان این است که تمامی بازیگران به جز یک مرد زن هستند، کارگردانی کار را رها حاجی زینل بر عهده دارد و به نوعی گروهی از زنان در این نمایش حضور دارند، اما متن آن را علی صفری نوشته و به طرز جالبب با دغدغههای زنان آشنایی کاملی داشته است.
بازیگر نمایش "کات داگ" بزرگترین چالش خود برای رسیدن به نقش هیلدا در نمایش آشویتس زنان را اینگونه بیان کرد: بزرگترین چالش من رسیدن به این نقش است، نوع چالشهای هیلدا با زندگی من متفاوت است و به نوعی از منظری دیگر مشکلات را ابراز میکند، نوعی از بیان که شاید به شخصه در زندگی شخصی آنها را لمس نکرده باشم و اینجاست که نقش کارگردان در نزدیک شدن من به آن نقش به شدت موثر است، خوشبختانه گپ و گفت با کارگردان بسیاری از چالش هایمن برای رسیدن به این نقش را مرتفع کرد.
وی ادامه داد: رسیدن به نقشی از فرهنگ و ملیت متفاوت به نگاهی متفاوت نیازمند است، من از مستندات، کتابهای تاریخی در مورد مشکلات زنان و همچنین تجربه کارگردان نسبت به نقش برای درک بهتر شخصیت استفاده کرده ام. بزرگترین دغدغه من در آشویتس زنان ادای دین به کاراکتر هیلدا است، پختگی موجود در متن تا حدی است که از بازیگر انتظار میرود تا بهترین شکل نقش را ایفا کند. من احساس میکنم تماشاگر بعد از دیدن این نمایش غافلگیر میشود، نوع نگاه اثر باعث میشود که تماشاگر مدتها درگیر با اثر باشد و آن را رها نکند.