اروپا و غرب آسیا علیه طرح صلح ترامپ
طرح به اصطلاح صلح آمریکا برای منازعه چندین دههای فلسطین و رژیم صهیونیستی با دشواریهای متعددی مواجه است؛ دشواریهایی که سبب تعویق مکرر انتشار آن شده اند.
به گزارش گروه بین الملل ؛ اعلام خبر انتشار طرح به اصطلاح صلح آمریکایی موسوم به «معامله قرن» در آستانه انتخابات مجدد پارلمانی در اراضی اشغالی با واکنشهای گستردهای روبرو شد.
معامله قرن یا همان طرح صلح پیشنهادی آمریکا برای حل منازعه فلسطین و رژیم صهیونیستی که توسط «جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا تدوین شده پس از گذشت بیش از ۲ سال همچنان منتشر نشده است. انتشار بخش نخست و اقتصادی آن در کنفرانسی در بحرین با واکنشها و برخوردهای منفی همراه بود که سبب شد چشم انداز مبهم این طرح بیش از پیش تار شود. حال ترامپ در آستانه برگزاری انتخابات مجدد پارلمانی در اراضی اشغالی از رونمایی از این طرح پس از انتخابات ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) رژیم صهیونیستی خبر داده است.
براساس گزارشها این طرح که در نیمه دوم ماه سپتامبر در «کمپ دیوید» استراحتگاه تابستانی ریاست جمهوری آمریکا با حضور سران کشورهای عربی و در غیاب نخست وزیر رژیم صهیونیستی رونمایی خواهد شد، دربردارنده بخشهای سیاسی این طرح است. فاکس نیوز رسانه حامی ترامپ اعلام این خبر در آستانه انتخابات پارلمانی در اراضی اشغالی را هدیهای از سوی دولت آمریکا به «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم خواند.
انتشار این خبر سبب شد تا مقامات فلسطینی اقدامات حمایتی خود را در دره اردن شدت ببخشند. این اقدام نشان دهنده آغاز درگیریهای خاموش فلسطین و رژیم صهیونیستی بر سر منطقه C کرانه باختری است که نتانیاهو وعده الحاق آن به اراضی اشغالی را در انتخابات بی نتیجه پارلمانی داده است. نگرانی فلسطینیان در مورد این منطقه پس از بازدید «جان بولتون» مشاور امنیت ملی ریاست جمهوری آمریکا از این منطقه در ماه ژوئن و تاکید بر اهمیت این منطقه برای امنیت رژیم صهیونیستی بیشتر نیز شده است.
در همین حال «نبیه بری» رئیس مجلس لبنان در واکنش به اعلام این خبر اظهار داشت عدم وحدت میان اعراب منجر به توطئه دشمنان مانند معامله قرن که تلاشی آشکار برای از بین بردن آرمان فلسطین است میشود.
وی تاکید کرد لبنان در کنار فلسطین برای احقاق حقوقش ایستاده است.
طرح معامله قرن که تاکنون با مخالفت اغلب کشورهای عربی و مسلمان و نیز کشورهای اروپایی مواجه شده، از سوی معدودی از کشورهای منطقه مانند عربستان، مصر و بحرین مورد تایید قرار گرفته است. اروپاییها این طرح را عامل تایید کننده افراط گرایی ترامپ دانسته و به شدت از آن نگران هستند.
با در نظر داشتن شرایط پیش گفته انتظار میرود مسیر ناهموار معامله قرن دشوارتر شده و انتشار آن تحولات مهمی در منطقه و در سطح جهانی را در پی داشته باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *