صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«عید غدیر خم»، اکبر تمامی اعیاد است/روزی که «امام علی(ع)»، امیرالمومنین لقب گرفت

۲۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۴۲۹۶۱
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
کارشناس ارشد علوم قرآنی گفت: در بین اعیاد اسلامی ما در اسلام اعیاد ثلاثه فطر، قربان و جمعه را داریم که اعظم و اکبر این ایام «عید غدیر خم» است به این دلیل که این عید نشان دهنده تکمیل دین و انتصاب ولایت است و جایگاه، ولی در عالم هستی مشخص می‌شود.

حجت الاسلام علی ثمری کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: «عید غدیر خم» در واقع بزرگترین عید اسلامی است. در بین اعیاد اسلامی ما در اسلام اعیاد ثلاثه فطر، قربان و جمعه را داریم که اعظم و اکبر این ایام «عید غدیر خم» است به این دلیل که این عید نشان دهنده تکمیل دین و انتصاب ولایت است و جایگاه ولی در عالم هستی مشخص می شود.

وی ادامه داد: در این عید «پیامبر اکرم (ص)» مأموریت الهی خود را انجام دادند. پروردگار عالم به وی امر کرد که چنین حکمی را ابلاغ کند، البته قرار بود در سرزمین منا این اتفاق بیفتد که به تاخیر افتاد و در منطقه ای به نام "غدیر" در برکه خم حضرت همه افراد را جمع کردند، چه کسانی که رفته بودند و چه کسانی که هنوز نرسیده بودند منتظر شدند تا همه آمدند .

این کارشناس علوم قرآنی افزود: حضرت خطبه‌ای قرائت کردند که قریب بر ۱۰۰۰ آیه از قرآن را استدلال آورده است برای ولایت «حضرت علی (ع)» و ایشان را به عنوان «ولی» معرفی کرده و سپس یکایک آن حجاج حاضر، حتی زنان با «امیرالمونین(ع)» بیعت کردند.

وی در همین راستا ادامه داد: به طوری که ظرف آبی گذاشتند که حضرت دست خود را در آب گذاشته و زنان از آن طرف نیز دست خود را در همان آب گذاشته و غیرمستقیم با حضرت بیعت کردند. سه روز بیعت با ایشان طول کشید، بدین معنا که مجموعه افراد پذیرفتند که هر کسی امیر و مولای او «رسول اکرم(ص)» است از این پس حضرت «امیرالمومنین(ع)» امام و مولای اوست.

حجت الاسلام ثمری خاطرنشان کرد: در این هنگام «حضرت محمد(ص)» لقب «امیرالمومنین» را برای حضرت «علی(ع)» به کار بردند و فرمودند که استفاده از لقب امیرالمومنین مختص حضرت علی(ع) است.



نظرات بینندگان
اعظم مرادی
|
|
۱۹:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۶
مفید ومختصر بود سپاس
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *