«نهالهای برومند» و «تلخ و شیرین از اسارت» روایاتی جذاب از دوران اسارت رزمندگان هستند
سیدرضا منتظرین نویسنده کتاب « نهال های برومند» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون محتوای این کتاب گفت: «نهالهای برومند» به موضوعات و خاطرات دوران اسارات اسرای ایرانی در جنگ تحمیلی به شکل ریشهای پرداخته است.
وی در همین راستا ادامه داد: «نهالهای برومند» با پرداخت مناسب به اعتقادات و باورهای جوانانی که در جنگ تحمیلی حاضر شدند و با رشادت از میهن خود دفاع کردند، توانست عنوان «کتاب سال» را از آن خود کند، میتوان از این کتاب به عنوان یک الگوی مناسب برای جوانان یاد کرد، تمام تلاش من این بود که با کمک قلم رویدادهای تلخ و شیرین اسارات رزمندگان هشت سال دفاع مقدس را به رشته تحریر در آورم و به طور کامل به آن بپردازم.
این نویسنده کتاب بیان کرد: کتاب «نهالهای برومند» از تأثیر نیروی ایمان و اعتقاد در رهایی از دامهای دشمن میگوید که تلخیهای مرگبار اسارت را به لحظات شیرین زندگی جوانان عاشورایی تبدیل نمود و از مرارتهای جانکاه اسارت صحنههای زیبایی آفرید و مولود پیروی از فرهنگ الهی و غنی «اهل بیت(ع)» شد.
ای نویسنده کتاب تصریح کرد: کتاب «نهالهای برومند» که در ۶ فصل جمع آوری شده است، تلاش دارد تا باورها و اعتقادات دوران اسارت رزمندگان را بیان کند، محتوای کتاب به نقش اراده و ایمان در پایمردی و ایستادگی بر اعتقادات و عبور از سختیهای شکننده اسارت در چنگال دشمن میپردازد.
وی به ویژگی های کتاب «نهالهای برومند» اشاره و اظهار کرد: اگر بخواهیم به ویژگی های اصلی کتاب «نهالهای برومند» اشاره کنم باید بگویم آشنایی با ملاکها و معیارهای دفاع مقدس برای حفظ و ادامه مسیر نظام اسلامی، خصوصا برای نسلهای جدید ضرورت دارد. مهم ترین رکن این آگاهی، شناختن و شناسنادن ارکان اساسی جنگ تحمیلی به مخاطبان است. آزادگان علاوه بر حضور در صحنه های دفاع مقدس سالیان درازی در اسارت بودند. استقامت در راه عقیده و وفاداری به آرمان های الهی، زحمات و مشکلات فراوانی را بر روح و جان آنان وارد کرد که ارزش و اجرشان را دو چندان میکند.
این نویسنده در خصوص دیگر کتاب خود با نام «تلخ و شیرین از اسارت» ابراز کرد: کتاب «تلخ و شیرین از اسارت» ادامه بخشی از خاطرات باقیمانده کتاب «نهالهای برومند» است و از آنجایی که موضوع آن جذابیت خاص خود را داشت و کار تحقیقاتی زیادی بر آن انجام شده بود لذا به کتاب دیگری با نام «تلخ و شیرین از اسارت» تبدیل شد.
منتظرین بیان کرد: کتاب «تلخ و شیرین از اسارت» نوشتم معتقد بودم نوشتن در این حوزه نه تنها میتواند به انتقال تجربههایی از اسارت بیانجامد بلکه گاه شیوه پرداخت به موضوع از بار سنگین و طعم تلخ آن میکاهد.
وی اظهار کرد: رنج اسارت که از تبعات جنگ تحمیلی محسوب میشود آمیخته با درسهایی است که واگویی آن برای نسل امروز میتواند لحظات مقاومت را به شیوایی بیان کند.
این نویسنده خاطرنشان کرد: هنر زندگی در چگونگی استفاده از داشته ها و فرصت ها به ویژه در زمان بحرانها است. غم، غصه، شادی و نشاط لازمه هر جامعهای است. اما در اردوگاههای یاسآور اسارت این عناصر رنگ و بوی دیگری داشت. چراکه فرزندان سلحشور ایران از کمترینها برای حفظ روحیه و ایمان خود بهترین بهره را میبردند. رسالت این اثر تبیین و معرفی گوشه ای از این خلاقیت ها است، که می تواند برای نسلهای امروزی راهگشا باشد.
اتنهای پیام /