صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انصراف هند از عادی سازی تدریجی شرایط در کشمیر/ عمران خان زرادخانه هسته‌ای هند را برای جهان خطرناک خواند

۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۰:۴۵
کد خبر: ۵۴۲۵۵۸
درگیری‌ها و اختلاف نظر‌ها میان هند و پاکستان بر سر منطقه مورد منازعه کشمیر گره کور چند دهه‌ای این منطقه را کورتر کرده است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ در حالی که در پی لغو برخی از محدودیت‌ها در کشمیر هند انتظار می‌رفت فضای مذاکرات و حل و فصل مسائل تنش‌های اخیر فراهم‌تر شود، درگیری‌های لفظی و مرزی دو کشور افزایش یافته است.

تنش‌های میان هند و پاکستان از اوایل ماه جاری در پی اعلام تصمیم دهلی نو مبنی بر ابطال مواد ۳۷۰ و ۳۵A قانون اساسی که متضمن در نظر گرفتن شرایط ویژه برای منطقه جامو و کشمیر بود، وارد مرحله جدیدی شد.

این اقدام هند که با واکنش شدید ساکنان این منطقه مورد مناقشه دو کشور روبرو شد، سبب شد تا دولت هند محدودیت‌های سختی را بر این منطقه اعمال کند. قطع خطوط تلفن ثابت، اینترنت، حمل و نقل و نیز استقرار چند ده هزار نیروی مازاد برای برقراری نظم و مقابله با اعتراض‌ها از آن جمله بودند. دولت هند که در روز‌های اخیر با کاهش برخی از محدودیت‎ها، امید‌ها برای مذاکرات و حل و فصل معضل را زنده کرده بود، امروز با اعمال مجدد برخی از محدودیت‌های ارتباطی فرآیند عادی سازی شرایط در کشمیر را منحل کرد.
 
پلیس هند شنبه شب با یورش به شهر «سرینگر» مهم‌ترین شهر کشمیر هند، دست‌کم ۶ نفر از معترضان را مجروح کرد.
 
مقام‎های هند امروز محدودیت‌هایی بر رفت‌وآمد ساکنان بخش‌های زیادی از این شهر اعمال کردند.

ضمن این که درگیری‌های مرزی پاکستان و هند چندین کشته برجای گذاشت.

اسلام آباد از مخالفان لغو شرایط خودمختاری کشمیر هند، ضمن محکومیت شدید این اقدام هند، خواستار نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل شده بود. این نشست در رقم خوردن تحولات منطقه تاثیری نداشت.
 
روز یکشنبه «عمران خان» نخست وزیر پاکستان در توئیتی ضمن انتقاد از «نارندرا مودی» نخست وزیر هند وی را به نژادپرستی و برترپنداری متهم کرده و از جامعه جهانی خواست موضوع زرادخانه هسته‌ای هند را به شکل ویژه‌ای مورد توجه قرار دهند؛ چراکه این موضوع نه تنها بر منطقه بلکه بر کل جهان تاثیر می‌گذارد.

منطقه جامو و کشمیر از زمان استقلال هند و پاکستان و خروج از سایه استعمار انگلیس، موضوع مناقشه ارضی دو کشور بوده و منجر به چند جنگ عمده و درگیری‌های پراکنده بی شماری شده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *