صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ابتلای 296 نفر به تب کریمه کنگو در "هرات و کابل"

۲۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۸:۰۱
کد خبر: ۵۴۲۱۸۵
وزارت بهداشت افغانستان از ابتلای 296 نفر به تب کریمه کنگو طی 7 ماه اخیر در کابل و هرات خبر داد و اعلام کرد از این تعداد 32 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

به گزارش گروه بین الملل ؛ شاه ولی معروفی، مسئول کنترل بخش بیماری‌های مسری وزارت بهداشت افغانستان در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفت: 296 نفر طی 7 ماه اخیر تنها در کابل و هرات به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که از این میان تا کنون 32 نفر جان باخته‌اند.

به گفته وی، این آمار از ماه ژانویه سال جاری میلادی تا کنون ثبت شده و دربارۀ آمار مبتلایان این بیماری در دیگر استان‌ها اطلاعی در دست نیست.

«مراد مموزی»، سرپزشک بیمارستان عفونی کابل در همین خصوص گفت: تنها در 3 روز تعطیلات عید قربان ۲۵ بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو به این بیمارستان منتقل شده‌اند.

مموزی افزود: از این 25 نفر ۲۰ نفر بستری شده و بقیه ترخیص شدند؛ بیشتر این بیماران اهل کابل بوده و تنها تعدادی از آنان اهل استان‌های دیگر از جمله قندوز، بلخ، غزنی، خوست و کاپیسا هستند.

این‌ها همه در حالی است که پیش از این، وزارت بهداشت افغانستان قبل از عید سعید قربان در خصوص تهدید بیماری تب کریمه کنگو به مردم هشدار داده بود.

به نوشته «رادیو آزادی»، وزارت بهداشت افغانستان از مردم خواسته تا در صورت مشاهده علائم مشابه بیماری تب کریمه کنگو بیمار را به سرعت به بیمارستان منتقل کنند.

گفتنی است تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و عفونی است که فرد به دنبال درگیر شدن با ویروس‏‌ها علاوه بر خونریزی تب می‌کند.

علائم اولیه بیماری تب کریمه کنگو بسیار شبیه سرماخوردگی و آنفلوانزا است و شامل تب، لرز، سردرد، بدن درد، دردهای عضلانی و استخوانی، درد چشم و ترس از نور است.
این بیماری مسری و مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.

در این میان مهم‌ترین راه انتقال بیماری تب کریمه کنگو تماس با دام آلوده و محصولات دامی است.
رعایت اصول بهداشتی هنگام ذبح دام و پرهیز از تماس با خون یا گوشت دام تازه ذبح شده از اصول جلوگیری از ابتلا به این بیماری مهلک به شمار می‌آید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *