سیاهپوستان و اقلیتها؛ قربانی نژادپرستی نهادینه در رژیم آمریکا/ ماجرای قتل فجیع یک سیاهپوست توسط پلیس به جرم سیگارفروشی!
در بخشی از پیام معظمله آمده بود: آئین برائت که به معنی بیزاری از همهی بیرحمیها و ستمها و زشتیها و فسادهای طواغیت هر زمان و ایستادگی در برابر زورگوئی و باجگیری مستکبران دورانها است، یکی از برکات بزرگ حج و فرصتی برای ملتهای مظلوم مسلمان است. امروز برائت از جبههی شرک و کفر مستکبران و در رأس آن امریکا، به معنی برائت از مظلومکشی و جنگافروزی است، به معنی محکوم کردن کانونهای تروریسم از قبیل داعش و بلکواتر آمریکایی است، بهمعنی نهیب امت اسلامی بر سر رژیم کودککش صهیونیست و پشتیبانان و کمککنندگان آن است. بهمعنی محکومیت جنگافروزیهای آمریکا و دستیارانش در منطقهی حساس غرب آسیا و شمال افریقا است که رنج و مرارت ملتها را به نهایت رسانده و هر روزه مصیبتهای سنگینی بر آنان وارد کرده است. بهمعنی بیزاری از نژادپرستی و تبعیض بر اساس جغرافیا و نژاد و رنگ پوست است، بهمعنی بیرازی از رفتار استکباری و خباثتآمیز قدرتهای متجاوز و فتنهانگیز دربرابر رفتار شرافتمندانه و نجیبانه و عادلانهئی است که اسلام همه را به آن دعوت میکند.
یکی از مصادیق برائت از مشرکین که در پیام مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته بود، بیزاری از نژادپرستی و تبعیض بر اساس جغرافیا و نژاد و رنگ پوست، بود.
رژیم آمریکا و اذناب این رژیم بویژه صهیونیستها، در زمره رژیمهای آپارتاید و تبعیض نژادی قرار میگیرند؛ برای اثبات این گزاره کافی است به نمونههایی از تضییع حقوق سیاهان و رنگین پوستان در خودِ آمریکا اشاره کنیم؛ تضییع حقوقی که بعضا خود را در قالب جنایت ماموران دولتی آمریکا علیه سیاهپوستان نشان میدهد.
«ماموران پلیس آمریکا یک مرد سیاهپوست غیر مسلح را پس از آنکه به اشتباه فکر کردند سلاحی به همراه دارد، به ضرب گلوله کشتند»؛ این عنوان خبری متداولی است که هرازچندگاهی بر روی خروجی رسانههای آمریکا و سایر نقاط دنیا قرار میگیرد؛ این اتفاق ناگوار و این جنایت ارتکابی توسط ماموران رژیم آمریکا به قدری رایج شده که از ضریب حساسیت آن کاسته شده است و اذهان عمومی در داخل آمریکا و افکار عمومی جهانیان گویی با این جنایتکاری ماموران آمریکایی کنار آمدهاند!
۱۸ مرداد ۱۳۹۳ (۹ آگوست ۲۰۱۴)، یک جوان سیاهپوست ۱۸ ساله به نام «مایکل براون» در شهر «فرگوسن» ایالت «میزوری» به ضرب گلوله پلیس آمریکا کشته شد. این اتفاق جنایتبار تبعات گستردهای برای رژیم آمریکا داشت و موجب شعله ورشدن آتش خشم سیاهپوستان و رنگین پوستان آمریکایی شد که دهههاست به رفتار نژادپرستانه و آپارتاید رژیم آمریکا اعتراض دارند.
در ماجرای فرگوسن اوج قساوت پلیس فدرال آمریکا در مقابل یک شهروند آمریکایی تنها به سبب سیاهپوست بودن وی، نمایان بود. «دارن ویلسون» پلیس سفیدپوست آمریکایی به ظن اینکه «مایکل براونِ» سیاهپوست، دزد است، او را در حالیکه بدون هیچگونه سلاحی در حال عبور از خیابان بود، شش بار هدف شلیک قرار داد!
پس از این حادثه ناگوار و جنایتبار، شهر فرگوسن ایالت میزوری و اکثر شهرهای آمریکا بویژه شهرهایی که جمعیت سیاهپوست زیادی دارند، صحنه اعتراضهای مسالمتآمیز به رفتار خشن و نژادپرستانه پلیس آمریکا علیه شهروندان سیاهپوست این کشور شد.
رژیم آمریکا در واکشن به اعتراضات گسترده سیاهپوستان این کشور علیه جنایت پلیس فدرال، به سرکوب وحشیانه تظاهرات سیاهپوستان آمریکایی روی آورد و حتی در شهرهای مختلف این کشور مقرارت منع رفت و آمد در شب وضع کرد و ماموران پلیس را به تسلیحات سنگین ارتش مجهز کرد و به آنها این مجوز را داد که شدیدترین برخورد را با معترضان سیاهپوست داشته باشند.
نکته قابل تامل آنکه ۷ ماه پس از جنایت فرگوسن، مقامات پلیس آمریکا پذیرفتند که در این حادثه، پلیس مرتکب تبعیضنژادی شده است، اما سیستم قضایی آمریکا طبق روال رایج در این قبیل پروندهها، رای به برائت پلیس آمریکا داد.
جنایت پلیس آمریکا در نیویورک
سه هفته پیش از جنایت فرگوسن، پلیس آمریکا جنایت مشابهی را اینبار در نیویورک علیه یک شهروند سیاهپوست این کشور مرتکب شده بود.
در روز۲۶ تیر ۱۳۹۳ (۱۷ جولای ۲۰۱۴) ۴ مامورعظیمالجثه پلیس شهر نیویورک به «اریک گارنر» سیاهپوست به جرم فروش سیگار! حمله کردند و او را کشتند. البته بعدها مشخص شد که «اریک گارنر» اصلا سیگار فروش نبود بلکه مامور محافظت از فضاهای تفریحی و پدر ۶ کودک بود.
در فیلمی که از لحظه حمله ماموران پلیس آمریکا به «اریک گارنر» منتشر شد، مشخص میشود که ۴ مامور پلیس نیویورک در حالیکه به سمت گارنر اسلحه گرفتهاند او را به طرز وحشیانهای بر کف خیابان میخوابانند و یکی از ماموران پلیس به نام «دانیل پانتالیو» در حالیکه ماموران دیگر دستان و پاهای گارنر را گرفتهاند، گردن او را تا حدی فشار میدهد که نفسش قطع شود و جان دهد. در فیلم منتشره صداهای «اریک گارنر» شنیده میشود که ملتمسانه میگوید «نمیتوانم نفس بکشم»!
انتشار فیلم به قتل رسیدن «اریک گارنر» توسط پلیس نیویورک، موجی از اعتراضات را در این شهر و سایر شهرهای آمریکا برانگیخت و تبعات سنگینی برای پلیس شهر نیویورک داشت؛ تا جاییکه پلیس نیویورک به قصد انتقام گیری از «رمزی اورتا» که فیلم به قتل رسیدن «اریک گارنر» را منتشر کرده بود، به او اتهام قاچاق اسلحه بست و روانه زندانش کرد.
جنایت بالتیمور
اما جنجالیترین پروندهای که در آن، سیستم قضایی آمریکا رای به برائت پلیس این کشور علیرغم وجود دلایل کافی مبنی بر قاتل بودن آنها داد، به ماجرای «جنایت بالتیمور» به تاریخ ۱۸ آوریل ۲۰۱۵ (۲۹ فروردین ۹۴) مربوط میشود که در جریان آن، «فردی گری» یک سیاهپوست آمریکایی در شهر بالتیمور ایالت مریلند این کشور در نتیجه ضربات وحشیانه ماموران پلیس فدرال دچار ضایعه نخاعی شد و جان داد.
نکته قابل تامل آنکه تنها جرم «فردی گری» سیاهپوست که به موجب آن مستوجب مرگ توسط ماموران پلیس آمریکا تشخیص داده شد، چشم در چشم شدن با پلیس بود!
کشته شدن «فردی گری» سیاهپوست نیز باعث اعتراضات گستردهای در شهرهای مختلف آمریکا نظیر «نیویورک» و «واشینگتن» و «بوستون» و «مینیاپولیس» شد و پلیس آمریکا نیز طبق روال معمول خود با مجهزترین ادوات نظامی، اعتراضات مردمی علیه تبعیض نژادی را سرکوب کرد.
اما باراک اوباما رئیسجمهور وقت آمریکا نیز که مزورانه ژست حمایت از رنگین پوستان آمریکایی را گرفته بود، وقتی با خبر تبرئه ماموران پلیس قاتل آمریکایی در قبال جنایتهای «فرگوسن» و «نیویورک» و «بالتیمور» مواجه شد، اعلام کرد که باید به این رای تمکین کنیم و اعتراضات به رای دادگاه - که قاتلان سیاهپوستان را تبرئه کرده است – پذیرفتنی نیست.
جنایت و رفتار نژادپرستانه پلیس آمریکا در قبال سیاهپوستان این کشور تنها به سه نمونه فوقالذکر منحصر نمیماند؛ رژیم آمریکا یدطولایی در کشتن شهروندان سیاهپوست این کشور به دلایل واهی و تبرئه قاتلان عمدتا سفیدپوست این قبیل جنایتها دارد.
ضرب و شتم منجر به مرگ «رادنی» سیاهپوست
«رادنی کینگ» شهروند سیاهپوست آمریکایی با اصالت آفریقایی بود. وی در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۶۹ (۳ مارس ۱۹۹۱) در شهر لسآنجلس ایالت کالیفرنیا، توسط پلیس آمریکا به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و کشته شد. دادگاه لس آنجلس نیز ماموران ضارب را تبرئه کرد که این امر با عث شکلگیری تظاهرات گستردهای در آمریکا شد.
جنایت در سنتلوییس
۲۹ آذر ۱۳۹۰ (۲۰ دسامبر ۲۰۱۱) پلیس آمریکا، یک شهروند سیاهپوست این کشور به نام «آنتونی لامار اسمیت» از اهالی شهر «سنت لوییس» ایالت «میزوری» را در حالیکه به دستور ایست پلیس توجه داشته و خودرو خود را متوقف کرده بود، با ضرب ۵ گلوله به قتل رساند. قابل تامل آنکه به مانند موارد مشابه، سیستم قضایی آمریکا، پلیس ضارب که فردی به نام «جیسون استاکلی» بود را تبرئه کرد و مقتول سیاهپوست را مقصر دانست نه قاتل سفیدپوست را!
«استفان کلارک» یک سیاهپوست اهل شهر «ساکرامنتو» ایالت «کالیفرنیا» بود که در تاریخ ۱ فروردین ۹۷ (۲۱ مارس ۲۰۱۸) توسط پلیس آمریکا به ظن اینکه مسلح است، به قتل رسید. البته تصاویر منتشر شده از زمان تیراندازی پلیس آمریکا به این فرد سیاهپوست، به اثبات رساند که وی سلاحی در دست نداشته است.
موارد فوقالذکر، اندک نمونههایی از جنایات اعمال شده توسط پلیس فدرال علیه شهروندان سیاهپوست آمریکایی است. جنایتهایی که با اغماض سیستم قضایی آمریکا روبه رو میشوند و از جمله مواردی است که سازمان ملل باید به سبب وجه به ظاهر حمایتی خود از ابناء بشر فارغ از رنگ و نژادشان، بدان ورود کند.
احتمال قتل سیاهپوستان آمریکایی توسط پلیس ۲.۵ برابر بیشتر از سفیدپوستان است
نتایج تحقیقات دانشگاه نراتگرز آمریکا نشان میدهد که انواع خشونتهای پلیس آمریکا حتی علیه افرادی که تحت تعقیب نیستند ششمین دلیل عمده مرگ جوانان ۲۵ تا ۲۹ ساله آمریکایی به خصوص سیاهپوستان این کشور است.
نتایج این تحقیق حاکی از آن است که احتمال کشته شدن مردان سیاهپوست در آمریکا از سوی پلیس ۲.۵ برابر بیشتر از سفید پوستان است.
تجلی نژادپرستی در ایستگاههای مترو آمریکا
یکی از معضلات رنگین پوستان در آمریکا، نحوه برخورد پلیس با آنهاست. اگر یک رنگین پوست هزینه مترو را پرداخت نکند، قبل از دستگیر شدن با ضربه به سر و شکسته شدن جمجمه، ضرب و شتم و شکسته شدن دندانها مواجه خواهد شد و پس از دستگیری، تا ۳۰۰ دلار (تا ۱۳۳ برابر هزینه بلیط) جریمه و ۱۰ روز بازداشت میشود و یک پرونده کیفری همیشگی برای او درست میشود که در آینده اگر بدنبال مسکن یا کار برود، برای او دردسر ساز خواهد شد. همه اینها مجازات پرداخت نکردن تنها ۲.۷ دلار هزینه مترو در آمریکاست!
افزایش تعصبات نژادپرستانه در آمریکا با روز کار آمدن ترامپ
نژادپرستی و برخورد تبعیضآمیز با سیاهپوستان و اقلیتهای نژادی، یک مشکل ساختاری و نهادینه در جامعه آمریکاست؛ اما این مشکل در دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ تشدید شده است؛ نظرسنجی سال ۲۰۱۷ که از سوی محققان دانشگاهی در آمریکا انجام شد، نشان داد از هر ۱۰ شهروند آمریکایی بیش از ۶ نفر معتقدند که با به روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا میزان نفرت و تعصبات نژادپرستانه افزایش یافته است.
بیشتر بخوانید:
برائت از جبهه شرک و کفر؛ «داعش» و «بلک واتر» بازوان آمریکا در وحشیگری و ترویج تروریسم
مظلومکشیها و جنگافروزیهای آمریکا در اقصی نقاط دنیا؛ از بوسنی تا یمن
روایتی از کودککشیهای رژیم صهیونیستی/ جلادانی که به کودکان شیرخواره هم رحم نمیکنند