صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تهران می‌تواند نقش میانجی را در موضوع کشمیر ایفا کند

۲۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰:۵۵
کد خبر: ۵۴۱۹۸۰
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به تحولات اخیر کشمیر و نقشی که تهران می‌تواند در آن ایفا کند گفت: ایران به دلیل روابط متعادلی که با هند و پاکستان دارد، می‌تواند به‌عنوان میانجی بی‌طرف و مورد وثوق هر دو کشور ایفای نقش کرده و این مسئله مهم و خطرناک را حل کند.
حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به آخرین وضعیت کشمیر بیان کرد: لغو یکجانبه خود مختاری کشمیر یک حرکت تعجب برانگیز از سوی دولت هند بود، این اقدام  احتمال بروز درگیری بین هند و پاکستان را افزایش داده است.
 
وی ادامه داد: هر دو کشور هند و پاکستان اهمیت استراتژیکی برای کشمیر قائل هستند و بنا به دلایلی و بعد از آتش بسی که برقرار شده هر دو کشور به دلیل اینکه دارای بمب هسته‌ای هستند از ورود به جنگ خودداری کردند.

کارشناس مسائل غرب آسیا  با بیان اینکه لغو خودمختاری اقلیم کشمیر  از سوی هند باعث می‌شود پاکستان نیز یک سیاست مشابهی را اتخاذ کند، تصریح کرد: هم اکنون مسلمانان زیادی در اقلیم کشمیر زندگی می‌کنند و این‌ها از یک خودمختاری کامل برخوردار بودند و لغو خودمختاری؛ همه  توافقنامه‌های هند و پاکستان را نیز نقض کرده است.

هانی زاده با تاکید بر اینکه در مسئله کشمیر اوضاع بسیار پیچیده است، افزود: هند اصرار دارد این سیاست را دنبال کند، پاکستان هم انتقادات جدی نسبت به این مسئله دارد.
 
وی عنوان کرد: بروز هرگونه درگیری بین هند و پاکستان منجر به جنگ اتمی در منطقه خواهد شد، لذا هر دو کشور سعی می‌کنند مسئله کشمیر را از رهگذر میانجیگری کشور‌های دیگر با گفتگو و راه‌های دیپلماتیک حل کنند.

کارشناس مسائل غرب آسیا توضیح داد: ایران به دلیل روابط متعادلی که با هند و پاکستان دارد، می‌تواند به‌عنوان میانجی بی‌طرف و مورد وثوق هر دو کشور ایفای نقش کرده و این مسئله مهم و خطرناک را حل کند. اگر مسئله کشمیر به همین شکل باقی بماند قطعا در آینده بین نیرو‌های هند و پاکستان در کشمیر، درگیری‌هایی ایجاد می‌شود.

هانی زاده یادآورشد: کشمیر از لحاظ کشاورزی، دارای موقعیت استراتژیکی است و همچنین بیشتر منابع آبی دو کشور از این منطقه سرچشمه می‌گیرد لذا این منطقه برای دو کشور هند و پاکستان از اهمیت بالایی برخوردار است. دولت هند در برابر اقدام خود باید مسئول باشد و اجازه ندهد به بحرانی عمیق مانند دهه ۵۰-۶۰ میلادی جنگ‌های خونین رخ دهد.

وی یادآورشد: ایران به لحاظ انسانی و نیز با توجه به اینکه در همسایگی پاکستان قرار دارد و هر جنگی بین این دوکشور همسایه رخ بدهد، موجب مهاجرت میلیون‌ها پاکستانی به سمت ایران خواهد شد؛ بار‌ها موضوع میانجیگری دو کشور را مطرح کرده است. ایران کاملا جدی است تا بحران کشمیر را حل کرده و از بروز یک جنگ اتمی در منطقه جلوگیری کند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *