چرا نتانیاهو به مرگ آمانو واکنشی نشان نداد؟
لوبلاگ در گزارشی ضمن بررسی مواضع آمریکا و رژیم صهیونیستی در قبال ظرفیت و توافق هستهای ایران نوشت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی هیچ پیامی در پی مرگ دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نداشت.
گزارش با اشاره به درگذشت «یوکیا آمانو» دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی و ابراز ناراحتی مقامهای کشورهای مختلف از این رویداد نوشت: ارسال نکردن پیام همدردی توسط «بنیامین نتانیاهو» پس از درگذشت این دیپلمات ژاپنی که از سال ۲۰۰۹ ریاست این آژانس را در اختیار داشته و نقش مهمی در نظارت بر اجرای توافق هستهای ایران داشت، قابل درک است؛ آژانس بین المللی انرژی اتمی در ۱۵ گزارشی که از نظارتهای خود بر پایبندی ایران به توافق هستهای منتشر کرد، بر تبعیت ایران از تعهداتش تاکید کرده و صحه گذاشته و تنها زمانی از تخطی ایران از تعهداتش گزارش کرد که ایران خود در ابتدای جولای سال جاری صریحا کاهش تعهداتش را اعلام کرده بود.
ارسال نکردن پیام تسلیت و همدردی از سوی نتانیاهو را باید در واقع واکنش او به جریان سپتامبر ۲۰۱۸ مرتبط دانست. در آن زمان نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل با مخاطب قرار دادن آمانو، وی را به دروغگویی متهم کرد.
گزارش در ادامه به تلاشهای مشترک نتانیاهو و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی ریاست جمهوری آمریکا برای از بین بردن توافق هستهای ایران در تابستان ۲۰۱۹ اشاره کرده و نوشت گزارشهایی وجود دارند که حاکی از نشست بولتون با نتانیاهو و رئیس کمیسیون انرژی اتمی رژیم صهیونیستی پیش از نشست سالانه هیئت رئیسه آژانس بین المللی انرژی اتمی هستند. آنها این نشست را برای هماهنگی مواضعشان در مورد ادعای تخطی ایران از تعهدات هستهای برگزار کردند.
"ادعای جعلی" اسرائیل مبنی بر وجود انبار مواد رادیو اکتیو در تهران یکی دیگر از مواردی بود که نتانیاهو با استناد به آن تلاش داشت امضاکنندگان اروپایی توافق هستهای را به خروج از این توافق متقاعد کند. بازرسان آژانس پس از بازرسی از چند مکان اعلام شده توسط اسرائیل ضمن تشکر از برخورد خوب ایران برای انجام نظارتها تمامی ادعاهای اسرائیل را بی مورد خواند.
لوبلاگ در پایان مینویسد: اسرائیل در حالی آژانس بین المللی انرژی اتمی را به کوتاهی در پرونده ایران متهم میکرد که این سازمان بازدیدهای سرزده بی شماری را از نیروگاههای مختلف ایرانی نیز انجام میداد. ضمن این که تاکنون نه آمریکا و نه اسرائیل ببا وجود ادعاهای فراوان علیه ایران مدرکی دال بر برنامه فعال ایران برای توسعه سلاحهای هستهای خود ارائه نکردهاند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *