صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حذف ۴ صفر پیشنهاد صندوق بین‌المللی پول است

۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۷:۰۱
کد خبر: ۵۴۱۲۸۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
مشاور معاونت علمی‌فناوری ریاست‌جمهوری در خصوص حذف 4 صفر از پول ملی تاکید کرد: همسو با دستورات پیشنهادگونه صندوق بین‌المللی پول داریم پیش می رویم و اولویت کشور این نیست و مسایل و مشکلات مهمتر از این وجود دارد.

به گزارش گروه اقتصاد ، محسن صیقلی  با تأکید بر اینکه حذف چهار صفر از پول ملی بر شاخص‌های کلان اقتصاد کشور اثری نخواهد گذاشت، گفت: این اقدام در شرایطی می‌تواند اثرگذار باشد که ساختار‌های اقتصادی مثل اصلاح سیستم‌های بانکی، تولید، مباحث مالیاتی و گمرکی با همدیگر رونق اقتصادی را داشته باشند، اما با حذف اسمی چند صفر از پول ملی با وجود تجربیات متفاوتی که دیگر کشور‌ها داشته‌اند، هیچ اثر اقتصادی نخواهد داشت.
 
وی افزود: خود دولت نیز اعلام کرده است که این کار هیچ اثری روی تورم نخواهد داشت و فقط ظاهری است. در ۵۰ کشور دنیا که این اتفاق افتاده، از آن به‌عنوان اسم‌گذاری یا تجدید اسم یاد می‌کنند که در برخی از کشور‌ها موفق عمل شده و در برخی از کشور‌ها که از زیرساخت‌های لازمی برخوردار نبودند همچون زیمبابوه ناموفق بوده است.
 
این اقتصاددان با اظهار اینکه "ما همسو با دستورات پیشنهادگونه صندوق بین‌المللی پول داریم همراه می‌شویم"، تصریح کرد: این پیشنهادی است که معمولاً صندوق بین‌المللی پول به کشور‌ها می‌دهد و با شعار «آسان شدن زندگی» از آن یاد می‌کنند.
 
وی ادامه داد: در کشور ما نیز زمانی که جنگ تمام شد و دلار‌های نفتی سرازیر شدند این صندوق چنین پیشنهادی را داد، اما تا سال ۹۵ مسکوت بود تا اینکه هیئت دولت مصوب کرد و لایحه‌ای را به بانک مرکزی داد، ولی باز هم این لایحه به مجلس نرفت.
 
صیقلی خاطرنشان شد: تنها خاصیتی که دولت و رئیس کل بانک مرکزی بر آن قائل شده‌اند، حذف کاهش هزینه نشر اسکناس و اثر روانی است که مردم ارز کشور را در برابر ارز‌های کشور‌های دیگر پایین می‌بینند، اما به‌نظر می‌رسد غرور ملی در میزان تولید است و نه اینکه اسماً چهار صفر حذف شود و بگوییم غرورمان بالا می‌رود و ما در مقابل دلار می‌توانیم تومان داشته باشیم.
 
وی متذکر شد: فضای روانی با گرد کردن پول‌ها وقتی که پول کوچک می‌شود، می‌تواند بار تورمی در جامعه داشته باشد.
 
مشاور معاونت علمی‌فناوری ریاست جمهوری اثرگذاری مثبت حذف چهار صفر از پول ملی را نیازمند زیرساخت‌های لازم دانست و گفت: در بورس کشور سهام یک دلاری و نیم دلاری نداریم حالا اگر چهار تا صفر را هم برداریم، چه نتیجه‌ای را در بر خواهد داشت؟ سهام یکی از بانک‌های کشور ۴۰ ریال تا یک تومانی است و اگر چهارتا صفر را برداریم، سهام این را چه می‌توانیم بگذاریم؟ آیا اصلاً آمادگی این موضوع را داریم؟
 
وی اظهار کرد: گفته می‌شود با این کار چرخش نقدینگی می‌تواند وجود داشته باشد و مردم معاملاتشان را سریع انجام می‌دهند، ولی مشکل مردم ما معاملات نیست وقتی پول نیست و اقتصاد رونق نداشته باشد، اینکه بتوانند به‌راحتی مبادله کنند اثر خاص ندارد. اولویت کشور به‌نظر خیلی از سیاستمداران و اقتصاددانان این نیست و مسایل و مشکلات مهمتر از این وجود دارد و بهتر است انرژی خود را روی این‌ها بگذاریم.
 
عبدالله رضیان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اینکه حذف چهار صفر از پول ملی ممکن است تبعات خوبی نداشته باشد، گفت: این اقدام از نظر روانی مردم را در یک چالش روانی قرار می‌دهد و ارزش سرمایه‌شان کاهش شدیدی پیدا می‌کند.
 
وی اضافه کرد: اثرگذاری این اقدام در کنترل تورم، بحث دیگری است و حتی ممکن است خود این عمل دارای آثار تورمی باشد، به همین دلیل حذف چهار صفر از پول ملی یک ریسک است.
 
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت: هنوز هم این لایحه به مجلس نیامده است و با توجه به شرایط سخت اقتصادی که کشور در آن قرار دارد، ممکن است نمایندگان این کار را به‌مصلحت کشور ندانند.
 
وی در رابطه با نظر مجلس در خصوص این لایحه گفت: بعید می‌دانم که این لایحه رأی بیاورد، چون فعلاً اولویت مجلس چیز‌های دیگری است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *