صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم حرکت به سمت بانکداری الکترونیک/ حذف چهار صفر چاره کار نیست

۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۰:۵۸
کد خبر: ۵۴۱۲۱۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
یک کارشناس اقتصادی گفت:هم اکنون کشور‌های توسعه یافته در امور بانکی و مالی خود روش‌های الکترونیکی را جایگزین پول‌های نقد و اسکناس کرده اند که تاثیرات مثبت زیادی در اقتصاد کشور دارد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد حدود چند هفته گذشته بود که رئیس کل بانک مرکزی از حذف چهار صفر از پول ملی در جلسه هئیت دولت خبر داد و تاکنون نظرات و انتقاد های زیادی نسبت به این تصمیم دولت شنیده شده است.
 
طبق اظهارات کارشناسان و فعالان اقتصادی، تصمیم دولت برای حذف صفر از پول ملی نمی تواند برای کنترل تورم و بهبود شرایط اقتصادی در کشور چاره ساز باشد اما ریاست بانک مرکزی نسبت به این تصمیم مصمم است، همچنین همتی معتقد است هزینه هایی که در این راستا می شود قابل جبران خواهد بود.
 
هرچه جلوتر می رویم عزم عبدالناصر همتی نسبت به تصمیم خود جدی تر می شود و آنطور که پیداست تا چند سال آینده چهار صفر از پول ملی حذف خواهد شد.
 
در همین راستا غلامحسین طاهری در گفت وگو با در خصوص حذف صفر از پول ملی اظهار کرد: تاکنون بیش از ۷۰ کشور اقدام به حذف صفر از پول ملی خود کرده اند که از این تعداد معدود کشور‌هایی توانستند تا در این موضوع موفق واقع شده و رکود و تورم را تا حدودی در کشور خود حل کنند.

وی در ادامه افزود: حذف صفر از پول ملی ایران ممکن است بتواند به اقتصاد کلان و روزمرگی مردم کمک کند، اما در اقتصاد خرد در کشور مشکل ایجاد خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: در اقتصاد کشور باید به دنبال حل مسائل باشیم، اما حذف صفر از پول ملی فقط صورت مسئله را حل کرده و این موضوع ابتدا برای کشور از نظر روانی مثبت است، اما در ادامه مشکلات شروع خواهند شد.

طاهری خاطر نشان کرد: برای حذف چهار صفر از پول ملی باید زیرساخت‌ها و زمینه‌هایی ایجاد شود که این قانون به شکل درست در کشور اجرایی شود در غیر این صورت مشکلاتی که این موضوع در کشور ایجاد خواهد کرد از فواید آن بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: هم اکنون کشور‌های توسعه یافته در امور بانکی و مالی خود روش‌های الکترونیکی را جایگزین پول‌های نقد و اسکناس کرده اند همچنین ریاست بانک مرکزی در راستای هزینه‌هایی که برای حذف چهار صفر از پول ملی می‌کند بهتر است هزینه‌ها را برای الکترونیکی کردن امور بانکی و مالی در ایران صرف کند.

این کارشناس اقتصادی گفت: دولت باید از تجربیات کشور‌های که در این زمینه فعالیت کرده بودند استفاده کند و نتایج دریافتی آن‌ها را مورد بررسی قرار دهد.

طاهری تصریح کرد: آثار روانی این اقدام بانک مرکزی بیشتر از نتایج مثبت آن بر روی تورم و مشکلات کشور خواهد بود.
 
طبق این گزارش تصمیم دولت برای حذف صفر از پول ملی ممکن است بتواند از نظر روانی تاثیر مثبت در اقتصاد کلان داشته باشد اما در اقتصاد خرد در سال های ابتدایی دچار مشکل خواهد شد.
 
همچنین از نظر کارشناسان و فعالان اقتصادی یک سری نکات و تمهیداتی است که عوامل اجرایی باید در ارتباط با اجرایی کردن این طرح به آنها توجه کنند که بانک مرکزی درخصوص با این تصمیم موفق واقع شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *