صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معاون اول قوه قضاییه: در گام دوم انقلاب باید از همه اندوخته‌های گذشته برای یک حرکت جهشی استفاده کنیم/ رئیس دانشگاه علوم قضایی: تلاش برای راه اندازی و فعال شدن دانشکده پیشگیری/ رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه: پژوهشگاه باید مرکز تصمیم سازی برای قوه قضاییه باشد

۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۰:۴۰
کد خبر: ۵۴۰۷۳۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
مراسم معارفه رئیس دانشگاه علوم قضایی و رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه، با حضور حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، با حضور حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای، مراسم معارفه رئیس دانشگاه علوم قضایی و رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار شد.

دانشگاه علوم قضایی باید مرکزی برای تربیت نیرو‌های ولایت‌پذیر و ولایت‌مدار باشد

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضاییه در مراسم معارفه رئیس دانشگاه علوم قضایی و رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه اظهار کرد: خداوند را شاکرم که توفیق پیدا کردم در روز عرفه و در آستانه عید قربان در خدمت شما اساتید، فرهیختگان و دانشجویان باشم و بار دیگر در این مهد علم و تربیت حضور پیدا کنم.

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه این جلسه برای تکریم و معارفه مدیران خدوم و دلسوز است، افزود: خداوند را شاکرم که بسیاری از مدیران در نظام جمهوری اسلامی چه در قوه قضاییه و چه در قوه مجریه تکلیف مدار هستند و هر وقت که در جایگاهی به عنوان مدیر قرار می‌گیرند همه تلاش خود را بکار می‌گیرند تا کار را به نحو احسن انجام بدهند. البته گاهی اوقات به لحاظ کمبود‌ها و کسری‌ها توفیقات کم و بیش خواهد بود؛ اما اگر کار با انگیزه جهادی و روحیه انقلابی همراه شود توفیقات بیشتری را به دنبال خواهد داشت.

وی اذعان کرد: دکتر شریعت باقری معرف حضور همگان هست و نیازی به معرفی ندارد. وی پیش از تبدیل این مجموعه به دانشگاه از همان دوره‌های اول دانشکده علوم قضایی، به عنوان دانشجو وارد این دانشگاه شد و تا امروز که رئیس دانشگاه علوم قضایی بود، به خدمت ادامه داد و امروز این سمت را به برادر دیگری تحویل می‌دهد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای بیان کرد: وی در قوه قضاییه نیز در بخش‌های مختلف مشغول خدمت بود و توفیقاتی نیز داشت؛ اما لازم است تلاش بیشتری شود تا این دانشگاه که از امتیازات ویژه‌ای برخوردار است به نقطه بهتری برسد.

معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: به خاطر دارم در سال ۹۲، آقای شریعت باقری به ریاست قوه قضاییه وقت درخواست بازنشستگی خود را داد، اما ریاست قوه قضاییه وقت اعلام کرد که هنوز توان دارید و حیف است؛ وی نیز پذیرفت و در ماه‌های گذشته نیز، وی تقاضای سپردن مسئولیت به دیگری را داد و گفت که حدود ۶ سال است که در این جا هستم و لازم است کسی دیگری بیاید که با ابتکار، روحیه و انرژی، کار را دنبال کند. برای او آ‌رزوی توفیق دارم.

وی اظهار کرد: دکتر محسنی نیز معرف حضور همگان هست و یک پژوهشگر و مؤلف با روحیه انقلابی است که بیش از ۲۰ سال به عنوان عضو هیئت علمی در پژوهشگاه‌ها و گروه‌ها فعال بوده و با دستگاه‌های مختلف اعم از دولت و مجلس همکاری خوبی داشته است؛ لذا مجموعه این موارد نگاه جامعی به این فرد می‌دهد تا مسائل را از یک زاویه نگاه نکند و امیدواریم بتواند توفیقات بهتری داشته و گام‌های بیشتری را بردارد و در تراز دانشگاه علوم قضایی، نیرو‌هایی متناسب با قضای اسلامی تربیت کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه امروز دو تودیع و دو معارفه انجام می‌شود، اظهار کرد: حجت الاسلام و المسلمین امینی به لحاظ کسالت نتوانست در جمع ما حاضر شود و دوشنبه گذشته نیز که جلسه مسئولان عالی قضایی بود، نتوانست حضور پیدا کند.

معاون اول قوه قضاییه گفت: رئیس سابق پژوهشگاه قوه قضاییه در حد وسع خود از سال ۹۰ که ایده پژوهشگاه قوه قضاییه مطرح شد تلاش کرد و توفیقات خوبی داشت و قطعا نیاز است که پژوهشگاهی در تراز حقوق، جزا و قضای اسلامی داشته باشیم و آقای علم الهدی که از بیت معظم شهیدان عزیز و شهید علم الهدی است، با توجه به تجربه در بخش‌های مختلف بخصوص در زمینه پژوهش در دستگاه‌های مختلف و با عنایت به احساس مسئولیتی که نسبت به ارزش‌ها، انقلاب و ایثار ایثارگران و خون شهدا دارد، قطعا تلاش و جهادش مثمر ثمر واقع خواهد شد.

وی اظهار کرد: در اوایل انقلاب کسانی که مدیریت‌های بزرگ را بر عهده می‌گرفتند حدودا ۲۰ سال سن داشتند و یا جوانتر بودند. شهید علم الهدی حدودا ۲۲ سال داشت که فرمانده بود. بسیاری از فرماندهان بزرگ دفاع مقدس در چنین سن و سالی بودند که البته نه تنها در این عرصه بلکه در زمینه‌های دیگر نیز مانند مدیریت در قوه قضاییه، قوه مجریه و کسانی که استاندار، فرماندار و دادستان بودند و در سمت‌های مختلف مدیریت داشتند، در آن زمان بسیار جوان بودند.

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به دو مورد از وظایف مهم قوه قضاییه گفت: دو وظیفه مهم قوه قضاییه که خود قوه یکی از قوای سه گانه نظام جمهوری اسلامی ایران است تضمین کننده سلامت نظام و ارتقاء نظام و از جمله وظایف مهم آن نظارت بر تمامی دستگاه‌های اجرایی است تا قانونی که مجلس می‌گذارد و به تأیید شورای نگهبان می‌رسد پس از ابلاغ، مجریان آن قانون را درست اجرا کنند و در مسیر این قانون حرکت کنند تا اعوجاج و لغزش پیدا نکنند و حرکت آن‌ها بر اساس قانون، ضابطه و موازین باشد.

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به یکی دیگر از وظایف قوه قضاییه عنوان کرد: وظیفه اصلی قوه قضاییه تحقق عدالت و گسترش آن در کل جامعه و سطوح مختلف است که سرمایه اصلی برای تحقق این دو وظیفه مهم نیروی انسانی است. البته به بودجه و برنامه نیز نیاز هست؛ اما چیزی که اساس است و می‌تواند از کمترین بودجه بیشترین بهره را بگیرد، نیروی انسانی قوه قضاییه است و آن نیروی انسانی که می‌تواند هدف قضایی و نظارتی جمهوری اسلامی ایران را پیاده کند آن است که متدین، متعهد، عالم، کارشناس، خیرخواه و آینده نگر باشد و بخشی نگر نباشد؛ چرا که کسی که می‌خواهد بر دیگران نظارت کند باید یک سر و گردن بالاتر باشد.

معاون اول قوه قضاییه اذعان کرد: فردى که مى‎خواهد نظارت کند که فلان دستگاه به وظیفه خود در چارچوب قانون عمل کرده است یا نه باید عالم تر، متعهدتر، دلسوزتر و پاک‌تر از دیگرى باشد والا نمى‌تواند این کار را به درستى انجام دهد.

بیشتر بخوانید: مشروح اظهارات معاون اول قوه قضاییه

تلاش برای راه اندازی و فعال شدن دانشکده پیشگیری

دکتر فرید محسنی رئیس دانشگاه علوم قضایی در مراسم معارفه روسای دانشگاه علوم قضایی و پژوهشگاه قوه قضاییه با تبریک عید قربان و عید غدیر خم و به فال نیک گرفتن تقارن این معارفه با روز عرفه اظهار کرد: دانشگاه علوم قضایی به موجب قانون تأسیس شده و هدف و حرکت آن باید به سوی تأمین نیروی انسانی برای قوه قضاییه باشد.

وی با بیان اینکه تربیت قاضی وظیفه این دانشگاه است، اظهار کرد: این دانشگاه به مثابه یک سرباز خانه برای قوه قضاییه محسوب می‌شود که نیروی انسانی آن را تأمین می‌کند و در خط مقدم قرار می‌دهد.

محسنی با اشاره به لزوم تحول در دستگاه قضایی افزود: آنچه که در مد نظر ما قرار دارد آمار کیفی است و برای دستیابی به این اهداف لازم است دانشگاه، قاضی انقلابی، متعهد و توانمند تربیت کند. لذا به استاد توانمند و انقلابی و کارکنان دلسوز و همسو با این هدف و برنامه و همچنین برنامه تربیتی مناسب جهت تأکید بر عدالت، تقوا، علاقمندی به انقلاب و ارزش‌ها نیاز است.

وی اظهار کرد: علاوه بر این موارد فراهم بودن امکانات مناسب لازمه دانشگاه، نیز از مواردی است که باید در نیل به اهداف دانشگاه قضایی مدنظر قرار گیرد. همچنین گزینش دانشجویان مستعد و معتقد به این مبانی از موارد دیگری است که باید در نظر گرفته شود.

محسنی در ادامه با تاکید بر لزوم توسعه رشته‌های مورد نیاز دانشگاه بیان کرد: در تحولات جامعه باید همسو با حرکت اجتماع و تحولات متحول شویم. در سال ۸۳ تحول اصلی در این دانشگاه به همت دکتر میر محمد صادقی ریاست وقت دانشگاه علوم قضایی صورت گرفت و تحول دانشگاه قضایی به سمت رشد رشته‌ها از آن زمان شروع شد.

رئیس دانشگاه علوم قضایی افزود: در سال ۸۵ و در زمان دکتر کوشا ۲۰ رشته جدید دانشگاهی راه‌اندازی و ایجاد شد و به تصویب وزارت علوم رسید و برای ۱۴ رشته برای اخذ مجوز اقدام شد.

بیشتر بخوانید: مشروح اظهارات رئیس دانشگاه علوم قضایی

پژوهشگاه باید مرکز تصمیم سازی برای قوه قضاییه باشد

دکتر حجت‌الله علم الهدی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در مراسم تودیع روسای دانشگاه علوم قضایی و پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به سخنی از امیر المومنین (ع) بیان کرد: به فرموده امیر المومنین علی (ع) از نگاه و نظام اسلامی مسئولیت‌ها امانت هستند.

وی ضمن تشکر از حاضرین در این مراسم و ریاست قوه قضاییه افزود: از ریاست قوه قضاییه بابت اعتمادی که به بنده و یک جوان برای انتصاب این مسئولیت داشتند، تشکر دارم.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه تصریح کرد: از گذشته تاکنون زحمات ارزشمندی در پژوهشگاه قوه قضاییه کشیده شده است که به نوبه خود از زحمات مسئولین سابق پژوهشگاه تقدیر و تشکر می‌کنم.

علم الهدی گفت: بنده یک جوان دهه شصتی و متولد بعد از انقلاب هستم و در مبارزات منتهی به انقلاب نبودم. جنگ تحمیلی، شهدای دفاع مقدس و امام راحل را نیز به یاد ندارم عموی شهید خود را نیز ندیده‌ام و بعد از آن به دنیا آمدم، اما خود را مدیون امام راحل، شهدا، انقلاب و آن مجاهدت‌ها می‌دانم.

وی در ادامه با اشاره به گام دوم انقلاب اسلامی بیان کرد: به فرموده مقام معظم رهبری می‌دانم که گام دوم انقلاب باید توسط بنده و نسل بنده برداشته شود که انتهای آن تحقق تمدن نوین اسلامی است و می‌دانم اگر بنده و نسل بنده در رساندن این بار امانت به مقصد کوتاهی کنیم نمی‌توانیم پاسخ امام راحل، شهدا، مجاهدت‌ها و ایثارگری‌های آن‌ها را بدهیم.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با بیان اینکه این انتصاب حاصل نگاه جوانگرایی ریاست قوه قضاییه است، عنوان کرد: البته پرچمدار جوانگرایی مقام معظم رهبری هستند که در حکم انتصاب ریاست قوه قضاییه نیز به موضوع استفاده از نیرو‌های جوان اشاره کردند.

علم الهدی افزود: البته جوانگرایی به معنای نفی تجربه و تخصص غیر جوان‌ها نیست و ما پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب در نقطه صفر نیستیم و موظفیم از تمام ظرفیت‌ها و تجربه‌ها برای پیشرفت کشور استفاده کنیم.

وی با اشاره به رویکرد‌های کلی خود در پژوهشگاه قوه قضاییه اذعان کرد: پژوهشگاه قوه قضاییه به عنوان زیر مجموعه قوه قضاییه نیازمند تحول است که این تحول به معنای فاصله داشتن با آرمان‌ها و اهدافی است که با تلاش مضاعف و رویه جهادی عملی می‌شود.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با بیان اینکه دانشگاه علوم قضایی مرکز نیروسازی برای قوه قضاییه است، افزود: پژوهشگاه قوه قضاییه باید مرکز تصمیم سازی برای قوه قضاییه و بازوی علمی و کارشناسی دستگاه قضا و مغز متفکر آن باشد و نیازمندی‌های علمی و پژوهشی کل دستگاه قضایی باید همگی توسط پژوهشگاه قوه قضاییه تأمین شود.

دکتر علم الهدی اضافه کرد: ارتباط نظام مند و سازمانی میان پژوهشگاه قوه قضاییه و بدنه دستگاه قضایی باید وجود داشته باشد تا نیازمندی‌های دستگاه قضایی در پژوهشگاه قوه قضاییه منعکس و تأمین شود.

بیشتر بخوانید: مشروح اظهارات رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه

اتخاذ تدابیر برای ورود بهترین‌های کنکور به دانشگاه علوم قضایی

شریعت باقری رئیس سابق دانشگاه علوم قضایی با بیان اینکه دانشگاه علوم قضایی در موقعیت خوب و ثابتی قرار دارد، بیان کرد: طبق اساسنامه دانشگاه علوم قضایی رئیس دانشگاه باید ۴ سال فعالیت کند، اما بنده ۶ سال توفیق خدمت داشتم؛ البته گاهی خودم متقاضی آن بودم که همان ۴ سال فعالیت را پشت سر بگذارم که در نهایت اکنون ۶ سال است که خدمت عزیزان هستم.

شریعت باقری به ارائه گزارش عملکرد خود در این ۶ سال پرداخت و افزود: در حوزه آموزش تلاش کردیم تا دانشجویان کارشناسی ارشد را بورس کنیم، لذا در سال ۹۴ از ریاست وقت قوه قضاییه درخواست کردیم تا به سمت بورس کردن دانشجویان کارشناسی ارشد حرکت کنیم.

رئیس سابق دانشگاه علوم قضایی به تحولات در بحث پذیرفته شدگان در کنکور دانشگاه علوم قضایی اشاره کرد و یادآور شد: در گذشته از پذیرفته‌شدگان کنکور تجربی، انسانی و ریاضی دانشجو می‌پذیرفتیم، اما طی دو سه سال اخیر تصمیم گرفتیم در علوم انسانی پذیرش داشته باشیم، البته دیپلمه‌های تجربی و ریاضی می‌توانند در دانشگاه علوم قضایی وارد شوند؛ اما باید در کنکور علوم انسانی شرکت کنند.

شریعت باقری با اشاره به بحث جذب اعضای هیئت علمی این دانشگاه گفت: در سال ۹۲، ۳۱ عضو هیئت علمی در دانشگاه حضور داشتند که طی این چند سال، ۸ نفر از آن‌ها بازنشسته شدند، لذا تلاش کردیم هر ساله در فراخوان وزارت علوم شرکت کنیم و استاد جدید بپذیریم. حال طی این ۴ سال ۱۲۷ نفر از فرآیند‌های جذب استادی عبور داده شده‌اند که حدود ۱۶ نفر به عنوان اعضای هیئت علمی جدید فعالیت کردند. اگر چه تعداد اعضای هیئت علمی کم است، اما امید است تلاش‌هایی برای افزایش آن صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: مشروح اظهارات رئیس سابق دانشگاه علوم قضایی

بنابراین گزارش در این مراسم، دکتر فرید محسنی به عنوان رئیس جدید دانشگاه علوم قضایی و دکتر سید حجت الله علم الهدی به عنوان رئیس جدید پژوهشگاه قوه قضائیه معرفی شدند.

بیشتر بخوانید:

رئیس جدید دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری را بیشتر بشناسید

رئیس جوان پژوهشگاه قوه قضاییه را بیشتر بشناسید



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *