صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قریب به صددرصد روستا‌های بیش از ۲۰ خانوار کشور آب، برق مدرسه و خانه بهداشت دارند

۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۶:۱۷
کد خبر: ۵۴۰۵۰۹
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: بعد از انقلاب در حوره زیر ساخت روستا‌ها اتفاقات خوبی افتاد و قریب به صددرصد روستا‌های بیش از ۲۰ خانوار کشور از نعمت آب، برق مدرسه و خانه بهداشت برخوردار هستند. در حوزه بهره‌مندی از گاز هم بیش از ۸۰ روستا‌ها و بیش از ۹۰ درصد جمعیت روستایی‌ها از این نعمت استفاده می‌کنند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، محمد امید در نشست خبری چهارمین دوره نمایشگاه توانمندی‌های روستائیان و عشایر گفت: این نمایشگاه قرار است از ۲۴ تا ۲۷ مرداد در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شود. این اقدام نمایشی برای توانمندی‌های روستانشین‌هاست.

وی افزود: بعد از انقلاب در حوره زیر ساخت روستا‌ها اتفاقات خوبی افتاد و قریب به صددرصد روستا‌های بیش از ۲۰ خانوار کشور از نعمت آب، برق مدرسه و خانه بهداشت برخوردار هستند. در حوزه بهره‌مندی از گاز هم بیش از ۸۰ روستا‌ها و بیش از ۹۰ درصد جمعیت روستایی‌ها از این نعمت استفاده می‌کنند. همچنین بیش از ۷۰ درصد جمعیت روستایی کشور به امکانات اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.
 
امید تصریح کرد: دولت دوازدهم توجه ویژه‌ای به اشتعال روستاییان داشته است. یکی از اقدامات هم برگزاری این نمایشگاه است. همچنین از محل توسعه ملی ۱.۵ میلیارد دلار برای توسعه اشتعال روستا برداشت کرد که این رقم درکنار سایر منابع بانکی به ۱۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.طرح‌های تعریف شده برای این مبلغ شامل عشایر هم می‌شود که تاکنون ۸ هزار ۵۰۰ میلیارد تومان آن وصول شده است.
 
وی ادامه داد: معاونت توسعه روستایی با همکاری وزارت کار طرحی را در مجلس پیگیری می‌کند تا تسهیلات مذکور به ۱۸ هزار میلیارد تومان محدود نشود.
 
معاون توسعه روستایی در خصوص برنامه‌های مدنظر در نمایشگاه گفت: معرفی جاذبه‌های فرهنگی، مشاهیر و استارت اپ‌هایی که در حوزه روستا کار می‌کنند، از جمله اقدامات پیشرو است. همچنین این نمایشگاه فرصتی برای بنگاه‌هایی هستند که در حوزه روستا کار می‌کنند. برای مثال بوم گردی در سال ۹۷ از ۲۵۰ به ۱۸۰۰ مورد رسیده است.

کاهش ۲ درصدی بیکاری در روستا‌ها
امید درباره میزان اشتغال ایجاد شده در روستا‌ها گفت: طبق آمار وزارت کار ۱۵۰ هزار شغل تحت پوشش بیمه ایجاد شده است و ملاک برای ما شغل‌هایی است که تحت پوشش بیمه باشند. بر این اساس از محل تسهیلات ایجاد اشتغال روستایی، بیکاری از حدود ۹ درصد به ۷ درصد کاهش یافته است.

عدم ایجاد اشتغال پایدار موجب کاهش جمعیت روستایی شده است
وی علت کاهش جمعیت روستایی را عدم ایجاد اشتغال پایدار در روستا‌ها دانست و اظهار کرد: در اوایل انقلاب ۲۱ میلیون نفر از مردم ایران در روستا‌ها زندگی می‌کردند که ۶۵ درصد کل کشور را شامل می‌شد. این رقم اکنون هم همان ۲۱ میلیون نفر است، اما با توجه به رشد جمعیت کشور، فقط ۲۶ درصد کل جمعیت ایران را دربرمی‌گیرد. علت این مساله عدم اجرای اشتغال پایدار در روستا‌ها بوده است که سهم ۷۰ درصدی در کاهش جمعیت روستایی ما دارد. همچنین تبدیل روستا‌های بزرگ به شهر نیز موجب خارج شدن ساکنین این مناطق از حوزه روستایی شد.

رشد ۲۳ درصدی سهم اشتغال روستا‌ها در سبد اشتغال کشور
امید افزود: در سال ۹۷ سهم اشتغال روستاییان در سبد اشتغال کشور از محل تسهیلات اختصاص یافته، حدود ۲۳ درصد افزایش یافت. نرخ بازپرداخت این تسهیلات ۶ درصد و برای مناطق مرزی ۴ درصد است و تا ۸ سال می‌تواند بازپرداخت طول بکشد. در حال حاضر ۵۵ درصد اشتغال‌های ایجاد شده در روستا‌ها در حوزه کشاورزی است و ۴۵ درصد اشتغال‌ها هم دیگر وابسته به کشاورزی نیست و شامل حوزه خدماتی، استارت آپی و صنایع کوچک و دستی می‌شود که این مساله می‌تواند به افزایش جمعیت روستانشینی کشور کمک کند.
 
وی تاکید کرد: اشتغال در روستا مختص ساکنین روستا نیست بلکه مختص جغرافیای روستا است.
 
معاون توسعه روستایی در حوزه بهبود شرایط آب در روستا‌ها گفت: مدیریت آب روستا‌ها در بخش کشاورزی با وزارت جهاد است و با اقداماتی که این وزارتخانه در حوزه آبیاری تحت فشار و کار‌های گلخانه‌ای انجام داده، شرایط نسبت به گذشته بهتر شده است، اما تا رسیدن به نقطه ایده‌آل فاصله داریم. مصرف آب در بخش کشاورزی بهینه نیست، اما یکی از دلایل افزایش تولیدات کشاورزی استفاده از روش‌های جدید در حوزه آبیاری است.
 
وی درباره مساله بیمه روستاییان خاطر نشان کرد: دولت بخشی از منابع بیمه روستاییان دولت از محل یارانه‌ها می‌پردازد و ما با صندوق حمایت از روستاییان تلاش داریم این مساله توسعه یابد.

شاهد افزایش مهاجرت به روستا‌ها هستیم
امید در مورد بحث مهاجرت روستاییان بیان کرد: آمار اولیه از مراکز آماری کشور نرخ مهاجرت معکوس را نشان می‌دهد هرچند اکنون رقم دقیقی در اختیار ما نیست که اعلام شود، اما شواهد گویای افزایش بازگشت به روستا‌ها است. در واقع اگر ما بهای بیشتری به اشتغال داده بودیم وضعیت جمعیت روستا‌ها بهتر می‌بود. اقدامات سال ۹۷ در این حوزه نشان داد ایجاد اشتغال پایدار باعث بازگشت به روستا‌ها می‌شود، زیرا افراد به محل زندگی خود عرق دارند.
 
وی تصریح کرد: البته در کشور‌های مشابه کاهش جمعیت روستایی اتفاق افتاده است. غرب آسیا و چین هم تجربه اینچنینی دارند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *