صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جای خالی مدارس دولتی عادی در بین تک رقمی‌های کنکور/ صندلی‌ها و مناصب از خیلی قبل رزرو شده است

۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۴۰۲۶۹
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
نگاهی کلی به محل تولد و تحصیل نفرات برتر کنکور ۹۸ این موضوع را عیان می‌سازد که فقط با پول و امکانات می‌توان آینده خوبی برای خود و فرزندتان ترسیم کنید.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، کنکور سراسری ۹۸ امسال در تیر ماه برگزار شد و روز ۱۵ مرداد نتایج آن منتشر پرونده کنکور امسال هم بسته شد. جامعه ما طی یک دهه گذشته با گسترش قارچ گونه مدارس غیر دولتی و لاکچری مواجه شده، مدارسی که توجه بسیاری از خانواده‌ها را به خود جلب کرده و اطلاعات نشان دهنده این است که آینده بهتر و درخشان تری در انتظار آن‌ها است.

در حالی که مسئولان معتقدند که امکانات در مدارس دولتی هم وجود دارد و این نکته که تمام رتبه‌های برتر از مدارس غیر دولتی است صحیح نیست. این موضوع باعث شد تا از نفرات برتر کنکور ۹۸ محل تحصیلشان و امکانات مدرسه ببرای قبولی آن‌ها در کنکور را بپرسیم.

مادر فاطمه رستموندی آغمیونی، رتبه ۶ رشته علوم انسانی کنکور سراسری ۹۸ از تهران در گفتگو با خبرنگار میزان گفت: دخترم کلاس کنکور نمی‌رفت، ولی در مدرسه برنامه مطالعاتی داشتند و در مدرسه غیر انتفاعی درس می‌خواند.

سیدمحمدصادق کشاورزی، رتبه دوم گروه ریاضی که در مدرسه علامه‌حلی ۱۰ درس خوانده است نیز گفت: بحث کنکور برای ما در سال سوم دبیرستان به‌صورت جدی از سوی مدرسه پیگیری می‌شد، به‌گونه‌ای که به ما تکالیف تستی می‌دادند و آزمون‌ها نیز به‌طور مرتب برگزار می‌شد. همچنین ترازمان در هر آزمون برای مدرسه مهم بود.

مادر امیر رضا بسکابادی، رتبه ۶ کنکور سراسری سال ۹۸ از مشهد در رشته تجربی در گفتگو با خبرنگار میزان گفت: امیر رضا از کلاس دهم شروع به مطالعه برای کنکور کرده بود و در کلاس یازدهم به این مطالعه شدت بیشتری داد. فرزندم از انواع مختلف کتاب‌های کمک آموزشی استفاده می‌کرده است. مدرسه محل تحصیل فرزندم تیزهوشان بوده است.

علیرضا فتحی، رتبه ۱۰ گروه علوم‌انسانی نیز که در مدرسه شهدای ۲۹ آبان ساری درس خوانده، می‌گوید: مدرسه ما جزء مدارس هیات‌امنای دولتی است، ولی از آنجاکه این مدرسه در شهرستان ما جزء بهترین مدارس محسوب می‌شود، برنامه‌ریزی خوبی را برای ما در نظر گرفته بود و این مهم نقش بسزایی در موفقیت در کنکور داشته است.

مادر گلسا مصباحی، رتبه ۷ علوم تجربی کنکور ۹۸ از شیراز نیز به خبرنگار میزان گفت: دخترم برای ۲ تا ۳ درس اصلی کلاس کنکور می‌رفت و از کتاب‌های کمک آموزشی هم استفاده می‌کرد و در مدرسه تیزهوشان درس می‌خواند.

ریحانه فرخی ملکی، رتبه ۸ علوم تجربی از رشت به خبرنگار میزان گفت: در مدرسه تیزهوشان درس میخواندم و کلاس کنکور فقط برای یک درس رفتم و از انواع کتاب‌های کمک آموزشی نیز استفاده می‌کردم.

نگاهی کلی به محل تولد و تحصیل نفرات برتر کنکور ۹۸ این موضوع را عیان می‌سازد که فقط با پول و امکانات می‌توان آینده خوبی برای خود و فرزندتان ترسیم کنید.

این نکات قابل تامل از زبان نفرات برتر کنکور همچنین نشان دهنده این است که هیچ کدام از نفرات برتر کنکور ۹۸ از دانش‌آموزان مدارس عادی نیستند. طی مصاحبه خبرنگار میزان با کسب کنندگان تک رقمی‌های کنکور از گروه‌های علوم تجربی، علوم ریاضی، علوم انسانی، هنر و زبان‌های خارجی مشخص شد که مدرسه محل تحصیل همگی آن‌ها غیر دولتی، غیر انتفاعی و سمپاد است.

نکته جالب‌تر اینکه ۵۰ درصد از این نفرات برتر کنکور را نیز تهرانی‌ها به خود اختصاص داده اند سایر نفرات برتر کنکور هم از کلانشهر‌های مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز هستد. طی بررسی‌های به عمل آمده ۶۶ درصد دانش‌آموزان تهرانی که جزو نفرات برتر کنکور ۹۸ هستند در مدارس غیرانتفاعی و نمونه دولتی درس خوانده‌اند و ۳۳ درصد آنان دانش‌آموزان مدارس سمپاد هستند و دانش آموزان مدارس دولتی و عادی هیچ سهمی را در نفرات برتر نداشته اند. همچنین ۹۱ درصد نفرات برتر شهرستانی دانش آموزان مدارس سمپاد بوده اند و تنها ۹ درصد آنان در مدارس غیرانتفاعی و دولتی آموزش دیده اند.

به گزارش خبرنگار میزان، عدالت آموزشی حلقه‌ی مفقوده‌ای است که در جامعه و در بعد ساختاری با خصوصی سازی آموزش و گسترش مدارس خاص و پولی با بهترین امکانات و همچنین با توزیع نابرابر امکانات میان مرکز و پیرامون جمع شدن امکانات در تهران و سایر کلانشهر‌ها به ورطه سقوط رفته است و باعث شده ثروتمندان و مرفهین آینده را برای فرزندان خود تضمین کنند. به گونه‌ای که می‌توان گفت صندلی‌ها و مناصب از خیلی قبل رزرو شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *