صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم تولید محتوا در حوزه موضوعات ارزشی برای کودک و نوجوان/تلاش نویسندگان همواره از نظرها پنهان مانده

۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۸:۱۰
کد خبر: ۵۴۰۲۵۸
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
نویسنده کتاب «لایکم کن» گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد حوزه ادبیات کودک نیازمند تولید محتوا در حوزه کتاب‌های ارزشی است، وقتی کودکان از والدین و بزرگتر‌ها در خصوص هشت سال دفاع مقدس سوال می‌کنند نشان می‌دهد که کودکان کنجکاوی بسیاری دارند.

مهناز فتاحی نویسنده کتاب کودک و نوجوان دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی با اشاره به جایگاه ادبیات کودک و نوجوان در سال‌های اخیر گفت:  ادبیات کودک و نوجوان رشد خوبی را طی سال‌های اخیر تجربه کرده است. در گذشته شاهد رشد ادبیات در حوزه بزرگسالان بوده ایم، اما توجه به حوزه کودک و نوجوان طی سال‌های اخیر از روند چشمگیری برخوردار بوده به نحوی که هم اکنون شاهد ایجاد شاخه‌های مستقل به نام ادبیات کودکان هستیم.

وی روند رشد ادبیات کودکان را ارزیابی و ابراز کرد: کتاب‌های کودک در ابتدا بیشتر ترجمه بودند، اما سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های جهت توسعه کتاب‌های تالیفی رشد مناسبی را داشته به همین دلیل در حال حاضر شاهد رشد روز افزون کتاب‌های تالیف شده در حوزه کودک و نوجوان هستیم.


وی با تاکید بر لزوم توجه به نقاط ضعف حوزه ادبیات مقاومتی کودک و نوجوان بیان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد حوزه ادبیات کودک نیازمند تولید محتوا در حوزه کتاب‌های ارزشی است، وقتی کودکان از والدین و بزرگتر‌ها در خصوص هشت سال دفاع مقدس سوال می‌کنند نشان می‌دهد که کودکان کنجکاوی بسیاری دارند و برای فهم و شناسایی آنان در سطح مفاهیم از هم اکنون باید اقدام کرد، آشنا کردن این قشر با مفاهیم اولیه و رویداد‌های جنگ تحمیلی می‌تواند کنجکاوی آنان را پاسخ دهد.

این نویسنده به شاخه‌های دیگر در حوزه ادبیات کودک اشاره و اظهار کرد: در حوزه ادبیات کودک ما جای پرداختن به موضوعات مختلف بسیاری را داریم، علاقمندی و کمک به هم نوع برای کودکان یکی از مقوله‌هایی است که همواره مهجور مانده، البته این امر ساز و کار‌ها و اصول خاص خود را می‌طلبد و باید با توجه به مفاهیم خاص روانشناسی و دینی همراه باشد.

فتاحی تصریح کرد: تولید یک کتاب داستانی جالب و ارزشمند که بتواند محتوا‌ی گوناگونی را در خود جای دهد و هنجار‌های درست اجتماعی را برای کودکان درونی کند از جمله رویکرد‌هایی است که همواره باید مد نظر صاحب نظران در حوزه ادبیات کودک باشد.

وی با اشاره به مشکلات حوزه نویسندگان بیان کرد: متاسفانه شرایط به نحوی است که چالش‌های بوجود آمده در حوزه نشر تمام ارکان فرهنگ را به خود مشغول کرده است، اما مشکلات برای نویسندگان ابعاد متفاوت‌تری دارد، زیرا نویسندگان دو سال از زندگی خود را برای نوشتن یک کتاب صرف می‌کنند و این موضوع همواره از نظر‌ها پنهان مانده است.

فتاحی ابعاد دیگر مشکلات حوزه نویسندگان را مورد بررسی قرار داد و افزود: بعد از چاپ کتاب مسئله حمایت مطرح می‌شود این موضوع که چقدر از کتاب‌های چاپ شده حمایت و تبلیغ و اطلاع رسانی می‌شوند و یا چه میزان از این کتاب‌ها به دست مخاطبان می‌رسد یک مسئله بسیار با اهمیت است. هم اکنون حمایت چه از سوی نهاد‌ها و چه از سوی مخاطبان بسیار با اهمیت بوده و تبلیغ برای کتاب‌ها و آشنایی مخاطبان با اطلاعات مندرج در کتاب از جایگاه بالایی برخوردار است.

این نویسنده تاکید کرد: من معتقدم کودکان و نوجوانان به گردن نویسندگان حق دارند این حق حتماً باید ادا شود به همین منظور نوشتن کتاب با عنوان کودک و نوجوان و با توجه به نیاز آنان یکی از مهمترین مواردی است که باید همواره مد نظر قرار بگیرد. باید پیام‌هایی در کتب گنجانده شود که اثر سازنده بر نسل آینده داشته باشد لذا نحوه نگارش و پژوهش در این زمینه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

فتاحی ابراز کرد: نگارش و تولید محتوا برای کودکان و نوجوانان از جایگاه خاصی برخوردار است، چراکه نویسنده باید برای تولید آثار کودک در بسیاری از حوزه‌های علمی تسلط  داشته باشد تا علاوه بر دیدگاه‌های روانشناسی و علمی در عین حال این آثار بتواند جذابیت را به مخاطب کودک و نوجوان انتقال دهد.

وی پیرامون آخرین آثار خود که روانه بازار نشر شده است، اظهار کرد: در کتابی که اخیرا از من به چاپ رسیده است، سعی کردم مواردی را بگنجانم که می‌دانستم کمتر مورد توجه قرار گرفته همچنین می‌تواند به مخاطب کودک و نوجوان اطلاعات خوبی را مخابره کرده و در عین حال دینم را به کودکان ادا کرده باشم، لذا کتابی با عنوان «لایکم کن» که اشاره‌ای به آسیب‌های فضای مجازی دارد از من به چاپ رسید.

نویسنده کتاب «لایکم کن» درباره استقبال از این کتاب خاطرنشان کرد: با وجود این که کتاب «لایکم کن» در زمان انتشار به درستی معرفی نشد، اما توانست مخاطبان خوبی را به خود جلب کند، این مهم را از بازخورد خانواده‌ها و والدین کودکان به وضوح مشاهده کردم، چرا که مطرح کردن مسائل و مشکلات و آسیب‌های اجتماعی به زبان کودکان و نوجوانان جای کار فراوانی دارد و برای مخاطبان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *