تکمیل کریدور شمال – جنوب با راه اندازی راه آهن گیلان/ راه آهن گیلان جزو پروژههای اقتصاد مقاومتی است
وی تصریح کرد: راه آهن گیلان بین المللی بوده و کریدور شمال – جنوب را تکمیل میکند و با توجه به اینکه بندرعباس بندر تحریمی و بندر چابهار غیر تحریمی و اقیانوسی است ،از این رو باید خیلی زود کریدور تکمیل شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار کرد: تخصیص مرحله نخست اعتبارات سدهای لاستیکی گیلان نیز انجام شده است.
وی، محور منجیل – رودبار را یکی از مسائل مهم زیربنایی گیلان دانست و ادامه داد: بدون تکمیل این مسیر آزادراه قزوین – رشت بی فایده است، زیرا بطور مثال، امسال شاهد ترافیک ۳۵ کیلومتری بودیم که همه تبلیغات ما برای توسعه گردشگری گیلان را زیر سوال میبرد.
نوبخت با اشاره به تدوین برنامه توسعه استان در این جلسه، اظهار کرد: دستگاهها باید بدانند در طول سال برای پیگیری توسعه استان چه وظایفی بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه سیاستهای اقتصاد مقاومتی تبدیل به یک سلسه برنامه و هر کدام از برنامهها تبدیل به طرح و هر طرح تبدیل به پروژه میشود، گفت: هدف از برگزاری این جلسه اجرای پروژههای سال ۹۸ است و دستگاهها باید بدانند در حوزههای خدمات، صنعت، کشاورزی و دانش بنیان چقدر سهم دارند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از برگزاری فصلی جلسات اقتصاد مقاومتی در استان خبر داد و افزود: از مدیران دستگاهها میخواهیم درباره روند پیشرفت پروژههای مرتبط گزارش ارائه دهند، زیرا اگر فقط به گفتن مشکلات بسنده کنیم و کاری از پیش نبریم، هیچ اتفاق توسعهای در کشور نخواهد افتاد.
معاون رئیس جمهور از رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان درخواست کرد تا طی هفته آینده اقدام به ابلاغ پروژههای اقتصاد مقاومتی مصوب سال ۹۸ کند و متذکر شد: دولت دوازدهم به نیمه راه رسیده و اگر این ایام را به راحتی سپری کنیم خیلی زود از دست میرود، اما اگر برنامه داشته باشیم و بار سنگین را بر دوش بکشیم میتوانیم از لحظه لحظههای این دو سال استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی فقط مربوط به اعتبارات دولتی نیست، اظهار کرد: مخاطب ما بخشهای غیر دولتی نیز هستند و باید بیش از پیش بین دولت و بخش خصوصی ارتباط برقرار کنیم. در این راستا همه مدیران عامل بانکها جهت پرداخت تسهیلات مالی به گیلان اعلام آمادگی کرده اند.
نوبخت از ایجاد ۲۶ هزار شغل برای جوانان گیلان در سال ۹۸ خبر داد و گفت: ۹۰۰ میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال در گیلان در قالب هشت برنامه در سال جاری تخصیص یافته که تاکنون ۲۰ درصد این اعتبار به وزارتخانهها پرداخت شده است لذا میخواهیم این ۲۰ درصد را به گیلان اختصاص دهیم تا در آن هشت برنامه هزینه کند.
وی، توقف عمده پروژههای گیلان را به دلیل مسائل زیربنایی دانست و یادآور شد: مسئله پسماند استانهای شمالی نیز با بهره گیری از نظرات شخصیتهای اجرایی برجسته کشور در حال پیگیری است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در پایان از کاهش دو درصدی نرخ بیکاری گیلان نسبت به کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: البته هنوز هزاران جوان بیکار داریم که باید مشکل اشتغال آنان را حل کنیم.