با هر عنصر متخلف و در هر رده‌ای برخورد قاطع و انقلابی انجام شد

۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۶:۲۱
کد خبر: ۵۴۰۰۰۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
سخنگوی قوه قضاییه گفت: هر کجا با یک موضوعی برخورد می‌کردیم که حکایت از مسائل ناسالمی داشت، اغماض نمی‌کردیم و با هر عنصر متخلف و در هر رده‌ای برخورد قاطع و انقلابی انجام شد.

با هر عنصر متخلف و در هر رده‌ای برخورد قاطع و انقلابی انجام شدبه گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی ، غلامحسین اسماعیلی، رئیس حوزه ریاست و سخنگوی قوه قضاییه در مراسم تکریم و معارفه رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن گرامیداشت و تبریک روز خبرنگار، اظهار کرد: فرا رسیدن روز خبرنگار را به جامعه رسانه‌ای کشور و اصحاب رسانه و مطبوعات و خصوصا خبرنگاران حاضر در این محفل تبریک عرض می‌کنم و همچنین به عزیزانی که در حوزه اطلاع‌رسانی در بخش‌های مختلف نسبت به مجموعه قوه قضاییه تلاش می‌کنند، تلاش آن‌ها را ارج می‌نهم و یاد شهید صارمی و همه شهدای دفاع مقدس، مدافعان حرم و امام عظیم‌الشان را گرامی می‌دارم و برای همه خدمتگزاران به نظام مقدس جمهوری اسلامی و شما عزیزان و در راس همه آن‌ها برای مقام عظمای ولایت آرزوی صحت سلامت و موفقیت دارم.

رئیس کل سابق دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: ۶۳ ماه توفیق خدمتگزاری در دادگستری استان تهران را داشتم که با فراز و نشیب‌های گوناگونی همراه بود و با کمک همکاران‌مان و جمع حاضر مدیران قضایی با دستاورد‌هایی که از منظر من قابلیت ارائه به جامعه را دارد، همراه بوده است.

وی تصریح کرد: قبل از تصدی در دادگستری استان تهران، از تهران نام بزرگ و ظواهر خوب و فریبنده‌ای می‌شنیدیم؛ غافل از اینکه این استان در کنار این بزرگی، گستردگی و ظاهر جذاب و فریبنده، معضلات و مشکلات فراوانی دارد؛ به گونه‌ای که من در ایام مسئولیت در دادگستری استان کرارا عرض کردم بخش‌هایی از استان تهران در زمره محروم‌ترین استان‌ها قرار دارند.

اسماعیلی گفت: از یک طرف ساختار‌های نامناسب و از سوی دیگر سایه سنگین رده‌های ملی حاضر در پایتخت در ادارات کل استان تهران که سبب می‌شد بسیاری از امور مربوط به استان توسط رده‌های ملی حاضر در پایتخت انجام شود و از سوی دیگر اینکه شاهد یک انسجام مدیریتی و یکپارچگی در استان تهران نبوده و نیستیم، به گونه‌ای که هر یک از ادارات و سازمان‌ها به سلیقه و تشخیص خود برای مجموعه استان تهران ساختار تعریف کرده‌اند، از معضلات کار در استان تهران محسوب می‌شود.

رئیس کل سابق دادگستری استان تهران افزود: شهرداری‌ها، آموزش و پرورش، مجموعه دستگاه‌های فعال در تهران هر یک ساختار خود را دارند و از یک الگو و ساختار مشخص تابعیت نمی‌کنند که این کار را به مراتب سخت، سنگین و طاقت فرسا می‌کند.

رئیس کل سابق دادگستری استان تهران اذعان کرد: با این وضعیت و دراین استان که ۶۳ ماه توفیق خدمت را داشتم بالغ بر ۲۰ میلیون رسیدگی در این ایام در استان تهران انجام شد که در آغاز مسئولیت بنده، وارده مجموعه دادگستری استان تهران یک میلیون و ۷۵۰ هزار پرونده بود و اکنون سالانه قریب به دو میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده است یعنی از آغاز تا روز تحویل مسئولیت رشد ۴۰ درصدی ورود پرونده به مجموعه قضایی استان تهران را شاهد بودیم.

وی افزود: زحمت رسیدگی به بیش از دو میلیون پرونده و در سال پایانی، قریب به دو میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده روی دوش همکاران عزیز قضاییِ من و قضات شریف، خدوم، زحمتکش و پاکدامن که جمعی از آن‌ها و مجموعه مدیران آن‌ها در این مجلس و محفل حضور دارند، بوده است و من نقش پشتیبانی کننده و گا‌هی مأموریت‌های نظارتی و ستادی داشته‌ام و کار قضایی بر عهده عزیزانمان در شعب و واحد‌های قضایی بوده است.

اسماعیلی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: البته مدعی هستم که از معدود روسای کل بودم که در شعبه اول، پرونده رسیدگی می‌کردم و با این حجم کار مقید بودم که از امر قضا فاصله نگیرم و در این مسیر برای خدمت قضایی آمده‌ام.

سخنگوی قوه قضاییه اظهار کرد: معمولا تعداد معدودی از پرونده‌های شعبه اول استان تهران را تصدی می‌کردم و این علاوه بر پرونده‌هایی مانند پرونده‌های ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری و ماده ۴۲۹ قانون مجازات اسلامی بوده است؛ لذا این کار را عزیزان و همکاران قضایی ما انجام داده‌اند که البته پیچیدگی و سختی پرونده‌ها موضوع دیگری است.

وی گفت: معتقدیم که ۵ فقره پرونده دادگستری استان تهران از نظر حجم و وسعت کار، تعداد شکات، تعداد متهمان، نوع عملیات متهمان و فرآیند قضایی گاهی اوقات با عملکرد یک استان برابری می‌کرد که این در کنار پرونده‌های ملی، بین المللی و دارای وسعت و گستردگی فوق العاده بسیار در حوزه قضایی تهران کار را سخت می‌کرد.

اسماعیلی با بیان اینکه تهران در ابعاد مختلف دارای محرومیت بود، گفت: روزی که حقیر توفیق خدمتگزاری در دادگستری استان تهران را پیدا کردم مجموعه دادگستری حدود ۲۴۰ هزار متر زیربنای ملکی داشت و ۶۰ درصد واحد‌های قضایی ما در اماکن امانی و استیجاری مستقر بودند که به هیچ عنوان زیبنده دادگستری نبود و با تلاش و پیگیری‌هایی که انجام شد موفق شدیم دراین چند سال خدمتگزاری ۲۳۰ هزار متر مربع به مجموعه اماکن ملکی دادگستری اضافه کنیم که قریب به صد درصد رشد محسوب می‌شود.

رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه تصریح کرد: بیش از ۲۰۰ هزار مترمربع فضا در حال حاضر در دست ساخت داریم که با پیشرفت‌های متفاوتی همراه است که اگر اضافه شود، شاهد رشد ۳۰۰ درصدی اماکن ملکی دادگستری استان تهران خواهیم بود.

رئیس کل سابق دادگستری استان تهران گفت: از جهت نیروی انسانی وضعیت به این شکل است که ۴۰ درصد به آمار پرونده‌ها و ۱۵ درصد به آمار قضات ما اضافه شده است که تناسب و سازگاری ندارد.

وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: در حوزه پرسنل اداری ۵ هزار و ۸۶۹ پرسنل اداری داشتیم و با جذبی که انجام شد توانستیم در این مدت ۲۲۳۵ نفر به پرسنل اداری خود اضافه کنیم؛ اما چون در این بین ۱۵۴۵ نفر خروجی داشتیم عدد اضافه شده ۱۲ درصد می‌شود؛ یعنی ۴۰ درصد افزایش پرونده و ۱۲ درصد افزایش پرسنل اداری داشتیم.

اسماعیلی ادامه داد: به علاوه همکاران ما در حوزه برنامه‌ریزی پیشگیری و فرهنگی کمک حال جدی ستاد و پای ثابت برنامه‌ها بوده‌اند و علاوه بر ماموریت‌های استانی، کمک حال ستاد بودند و باری از ستاد قوه قضاییه برمی‌داشتند که حکایت از توانمندی مجموعه استان تهران دارد.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: مجموعه استان تهران همانگونه که آمار و کیفیت پرونده‌های آن متمایز است، کیفیت قضات آن نیز متفاوت است و مدعی هستیم بهترین قضات کشور باسوادترین، باتجربه‌ترین، پاکدست‌ترین، توانمندترین و مقتدرترین آن‌ها در مجموعه دادگستری استان تهران خدمت می‌کنند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای مبارزه با فساد در دادگستری استان تهران بیان کرد: در ایام خدمت ابعاد نظارتی و مبارزه با مفاسد چه در درون و چه بیرون مجموعه جزو برنامه‌های ما بود و توفیق داشتیم که هر کجا با یک موضوعی برخورد می‌کردیم که حکایت از مسائل ناسالمی داشت، اغماض نمی‌کردیم و با هر عنصر متخلف و در هر رده‌ای برخورد قاطع و انقلابی انجام شد.

وی عنوان کرد: من همین مقدار که توان داشتم از توان و برنامه‌ای که می‌توانستم انجام دهم کوتاهی نکردم و حداقل در شبانه روز ۱۶ ساعت در دادگستری بودم و تمام پنج‌شنبه‌ها و ۵۰ درصد جمعه‌ها را نیز در اینجا بودم. اما توان ظرفیت و قابلیت من بیش از این نبود و آنچه که انجام شد تلاش همکاران من است و نهایتا اینگونه رقم خورد.

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه سخنان خود گفت: عهدی که با ریاست قوه قضاییه بسته بودم و عهد کردم این بود که هر ماموریتی که در قوه قضاییه زمین مانده و کسی قبول نکرده است، بفرمایند من انجام می‌دهم و هر جایی که کسی دیگری را پیدا نکردند خدمت ایشان خواهم بود.

رئیس کل سابق دادگستری استان تهران بیان کرد: امیدوارم بتوانم برای مجموعه نظام خدمت‌گزار باشم و از همه همکارانی که در این مدت با من همکاری کردند تشکر دارم و همدلی‌ها و همکاری‌هایی که در سطح استان بود کمک کرد تا بتوانیم این مقدار کار را سامان دهیم و ان شاء الله این وحدت همدلی و هماهنگی ادامه یابد.

وی اظهار کرد: قطعا توانمندی، تدین، اخلاص و سابقه مدیریتی خوب آقای حشمتی به موفقیت و آینده دادگستری استان تهران کمک خواهد کرد و در ادامه از همه همکاران عزیز خود و شهروندان تهرانی به نوبه خود عذرخواهی می‌کنم و ان شاء الله دوستان با توان و تجربه خود نقایص کار بنده را جبران خواهند نمود.

گفتنی است قریب دو دهه ملاقات مردمی منظم و منسجم در دادگستری استان تهران برگزار می‌شود و قریب ده سال دیدار با ایثارگران، خانواده شهدا و جانبازان در دستور کار بوده است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *