صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیام عید سعید قربان، سختی قربانی کردن نفس انسان‌ها است/رسیدن به «قرب الی الله» قربانی نفس می‌خواهد

۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰:۲۰
کد خبر: ۵۳۹۸۴۲
کارشناس علوم قرآنی گفت: خداوند در این آزمایش که توسط حضرت ابراهیم(ع) به اجرا گذاشته شد پیامی را به سایر بندگان خود مخابره کرد، پیامی با این مضمون که قربانی کردن نفس برای انسان‌ها یک جنگ درونی و کاری بس سخت و دشوار است و اگر فردی می‌خواهد به مقام قرب الی الله برسد باید ابتدا نفس خود را قربانی کند.

حمید سیلاوی کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درباره اهمیت «عید سعید قربان» گفت: عید سعید قربان یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است، این عید نمادی از قربانی کردن نفس انسان بوده و در این روز پیامبر بزرگ آسمانی «حضرت ابراهیم(ع)» مورد آزمایش الهی قرار گرفت و از این پیامبر خواسته شد فرزندش را قربانی کند که سرانجام از این امتحان سربلند بیرون آمد، خداوند گوسفندی را برای وی فرستاد و از این پیامبر خواست تا به جای فرزندش آن حیوان را قربانی کند.

وی در همین راستا ادامه داد: خداوند در این آزمایش که توسط حضرت ابراهیم(ع) به اجرا گذاشته شد پیامی را به سایر بندگان خود مخابره کرد، پیامی با این مضمون که قربانی کردن نفس برای انسان‌ها یک جنگ درونی و کاری بس سخت و دشوار است و اگر فردی می‌خواهد به مقام قرب الی الله برسد باید ابتدا نفس خود را قربانی کند.  


سیلاوی با اشاره به اعمال حجاج در روز «عید سعید قربان» اظهار کرد: در این روز حاجیان که به حج رفته اند با قبول هزینه و خرید گوسفند به سر بریدن نفس شیطانی خود اقدام می‌کنند.

وی تاکید کرد: «عید سعید قربان» روزی است که معرفت عالی بشریت به جریان گذاشته می‌شود در این روز انسان‏ها با ذبح کردن و سربریدن هوای نفس تلاش می‌کنند تا به آرمان‌های بزرگ انسانیت دست یابند در این عمل هدف گذشتن از غرایز و تعالی روح بشریت است.

این کارشناس علوم قرآنی با اشاره به تاثیر «عید سعید قربان» بر رفتار افراد جامعه ابراز کرد: مردم با جشن گرفتن در روز «عید سعید قربان» تلاش می‌کنند تا خود را از قید شیطان درون رها کنند و جشن بگیرند. این موضوع بیانگر بازخورد تعالیم نهفته در «عید سعید قربان» را دارد.

سیلاوی اعمالی که در روز عید سعید قربان در روایات و آیات قرآن بر آن تاکید شده است را برشمرد و ابراز کرد: عید سعید قربان، نمازی دو رکعتی دارد که همچون نماز عید سعید فطر برگزار می‌شود و به عنوان یک نماز تکمیل کننده از آن یاد می‌شود. این نماز همچون نماز روز جمعه دارای خطبه است، در این خطبه به روشنگری برای مردم و ایجاد وحدت بین مسلمانان تاکید می‌شود.


وی با اشاره به خطبه‌هایی که بعد از نماز عید سعید قربان برگزار می‌شود ابراز کرد: خطبه‌ای که در بعد از نماز عید سعید قربان خوانده می‌شود، علاوه بر رویکرد اجتماعی و تشویق مردم به وحدت، غلبه بر شیطان نفس را به انسان‌ها یادآوری می‌کند در این روز مردم به یکدیگر تبریک می‌گویند، زیرا مبارزه با نفس درونی که همواره به عنوان بزرگترین شیطان از آن نام برده می‌شود یک مبارزه ارزشمند است و به تقوای انسان منجر می‌شود.

سیلاوی به ذکر‌های تاکید شده در روز عید سعید قربان اشاره و خاطرنشان کرد: اعلام تکبیر و گفتن ذکر الله اکبر، لا اله الا الله و الحمدالله علاوه بر حمد و سپاس از خداوند زمینه را برای همراهی همه مسلمانان با یکدیگر و ایجاد وحدت بین آنان هموار می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *