صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حجم تخریب دماوند به شدت گسترده است/ تا چند سال دیگر چیزی از دماوند باقی نمی‎ماند

۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۳:۰۱
کد خبر: ۵۳۹۷۴۹
دسته بندی‌: ورزشی ، سایر حوزه ها
رضا زارعی، رئیس فدراسیون کوهنوردی گفت: حجم تخریب به شدت گسترده است و با این روند شاید تا چند سال دیگر چیزی از دماوند باقی نماند.

رضا زارعی در گفت‌و‎گو با خبرنگار ورزشی ، با اشاره به مسابقات قهرمانی جهان، اظهار داشت: تیم ملی کوهنوردی کشورمان اواخر هفته جاری با ۴ ورزشکار راهی پیکار‌های قهرمانی جهان خواهد شد. الناز و داود رکابی و مهدی و رضا علی‌پور ترکیب تیم ملی کشورمان را در این مسابقات تشکیل می‎دهند.

وی با بیان اینکه مسابقات توکیو حکم کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ را دارد، افزود: برادر و خواهر رکابی در رشته کامباین و مهدی و رضا علی‌پور در رشته سرعت در این مسابقات به مصاف حریفان می‎روند. البته رشته سرعت در المپیک حضور ندارد و فقط دو ورزشکار رشته کامباین ما در بخش کسب سهمیه با حریفان رقابت می‎کنند.

رئیس فدراسیون کوهنوردی در خصوص شانس کسب سهمیه دو ورزشکار کشورمان، گفت: الناز و داود رکابی شانس زیادی برای کسب سهمیه المپیک در این مسابقات ندارند. این مسابقات بیشتر برای ما حکم رویدادی تمرینی و کسب تجربه جهت شرکت در رقابت‎های قهرمانی آسیا را دارد.

زارعی در خصوص شرایط رضا علی‎پور ورزشکار سرعت کشورمان، تصریح کرد: علی‌پور وضعیت خوبی دارد، اما مسابقات غیر قابل پیش بینی است. در هر صورت او ورزشکاری بزرگ و توانمند است.

وی در خصوص وضعیت کوه دماوند و آسیب‎هایی که به این رشته کوه وارد شده است، اظهار داشت: متاسفانه دماوند با تخریب‎های متعددی روبه رو است. جبهه جنوبی دماوند وضعیت بحرانی دارد و آسیب‎های بسیار زیادی به آن وارد شده است.

رئیس فدراسیون کوهنوردی با بیان اینکه متاسفانه ارگان‌های دیگر و مراجع مربوطه همکاری خوبی برای حفظ این کوه ندارند، گفت: آینده خوبی در انتظار دماوند نیست و با همین روند، دماوند نابود خواهد شد و دیگر چیزی از آن باقی نمی‎ماند.

«صعود از جبهه جنوبی به مراتب راحت‎تر از بخش‎های دیگر است.» خاطرنشان کرد: این جبهه مسافت کوتاه‎تری دارد و صعود از آن راحت‎تر است. ۷۵ درصد صعود‌های صورت گرفته از جبهه جنوبی است که متاسفانه همین موضوع باعث شده آسیب‎های زیادی به این کوه وارد شود.

وی یادآور شد: زباله‌های به جا مانده از صعودها، استخراج از معادن و چرای بیش از حد دام‎ها و البته موضوع باربری و قاطر‌هایی که در این کوه حضور دارند، صدمات زیادی به کوه وارد کرده است. بیش از ۱۰۰ قاطر در مسیر کوه تردد دارد که حضور آن‌ها به پوشش گیاهی کوه لطمه جدی زده است. از سوی دیگر سازمان محیط زیست این کوه را از ارتفاع ۴ هزار متر به بالا ثبت ملی کرده است. عملا در این ارتفاع پوشش سبزی وجود ندارد و یک محیط مرده محسوب می‎شود. همچنین سازمان میراث فرهنگی در تلاش است این کوه را به ثبت جهانی برساند که عملا به دلیل استخراج از معادن و سایر موارد، این امکان وجود ندارد.

رئیس فدراسیون کوهنوردی تصریح کرد: در دماوند بیش از ۳ برابر ظرفیت استاندارد، چرای دام صورت می‎گیرد. استاندارد چرای دام در این کوه، ۴۵۰۰ راس است. در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار دام در آن چرا می‎کنند. سایر تخریب‌های کوه دماوند مربوط به دفع زباله‌های شهری کوه دماوند است که در دامنه آن دفع می‎شوند. حجم تخریب به شدت گسترده است و با این روند شاید تا چند سال دیگر چیزی از دماوند باقی نماند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *