۱۰ درصد از مردم آموزش کمکهای اولیه را گذرانده اند/ برای احیای ایست قلبی و تنفسی چهار تا شش دقیقه فرصت وجود دارد
مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، وقوع ۴۸۰ مورد حادثه پرتلفات با بیش از پنج مصدوم و سه کشته در طول یک هفته را نگران کننده دانست و اظهار داشت: با توجه به ۱۷۳ مورد واژگونی اتوبوس و مصدومیت دو هزار نفری طی چهار ماه اول سال جاری و حوادثی از این دست، راهی جز آموزش به آحاد جامعه نداریم.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور با اشاره به کمبود تعداد آمبولانسها و نیروی انسانی برای این حجم از حوادث گفت: ۹۰ درصد مردم در کشورهای پیشرفته آموزش کمکهای اولیه را گذراندهاند، اما این رقم در کشور ما در خوش بینانهترین حالت ممکن، با احتساب تیمهای حوزه سلامت و پزشکان و پرستاران شاید به ۱۰ درصد برسد.
وی با اشاره به اهمیت کمک رسانی به موقع برای احیای جان حادثه دیدگان گفت: برای احیای فردی که دچار ایست قلبی و تنفسی میشود حدود چهار تا شش دقیقه فرصت است و با گذشت هر یک دقیقه ۲۰ تا ۳۰ درصد از شانس بقا کم میشود از این رو سازمان اورژانس بر حسب وظیفه در چندین محور فعالیت میکند.
خالدی با اشاره به جزئیات طرح "آموزش سلامت یاری خانواده ها" بیان داشت: این آموزشها کاملا رایگان بوده و گروههای هدف در این طرح نیز مشخص شده اند. بویژه توصیه میکنیم افرادی که مشاغل پرخطر دارند حتما این آموزشها را فرا بگیرند.
وی افزود: ما با همکاری وزارت آموزش و پرورش در تلاشیم تا "اورژانس یاب" و "یاور سلامت" را وارد مدرسهها کنیم. آموزشهای لازم را برای افراد مبتدی در ۹ مرحله در نظر گرفته ایم که کل این آموزشها طی سه سال به اتمام خواهد رسید.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور تأکید کرد: اگر مدیران مدارس هماهنگیهای لازم را با اورژانس مناطق داشته باشند ما آموزش و گواهیهای دوره را اعطا میکنیم ضمن اینکه دانش آموزان میتوانند در آینده از مزایای این گواهی استفاده کنند.
خالدی با تأکید بر اینکه والدین، فرزندان خود را در زمینه کمکهای اولیه توانمند کنند، اظهار داشت: اگر فردی آموزشهای کمکهای اولیه را بییند در ۵۰ درصد موارد میتواند جان افراد را نجات دهد؛ لذا تقاضا داریم مردم از همین امروز اقدام کنند و از طریق ثبت نام در قسمت داوطلبین سایت اورژانس کشور آموزشهای لازم را دریافت کنند.