صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گردش هسته‌ای برای بررسی چرخش هسته‌ای؛ گام ایستادن در راه است

۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۴:۳۸
کد خبر: ۵۳۹۳۸۱
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از دور جدید بازدیدهای این کمیسیون از سایت‌های هسته‌ای خبر داد و گفت طبق برنامه‌های کمیته هسته‌ای این کمیسیون قرار است یک دور تمام سایت‌های هسته‌ای مورد بازدید قرار گیرد تا آخرین وضعیت آن‌ها بررسی شود.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ؛ پس از خروج آمریکا از برجام، دونالد ترامپ همچون روسای جمهور گذشته آمریکا سیاست چماق و هویج را در پیش گرفت تا با تهدید و فشار، ایران را مجددا پای میز مذاکره جدید بنشاند اما ایران پاسخ حرکات ماجراجویانه آمریکا را با اقدامی درست و مبتنی بر اصول بین الملل داد.

پاسخ به ماجراجویی؛ گام رفتن
رئیس جمهور در جلسه ۱۸ اردیبهشت هیئت دولت از اقدام ایران درباره کاهش تعهداتش در برجام خبر داد و گفت بنا به تصمیم شورای عالی امنیت ملی به سران ۵ کشور باقیمانده در برجام اعلام کردیم از دو اقدامی که تا کنون انجام می‌دادیم صرف نظر خواهیم کرد این دو اقدام به یک بیان ساده دو فروش است.

روحانی گفت این دو فروش بدین معناست که هر وقت مواد غنی شده ما به ۳۰۰ کیلوگرم می‌رسید ما در عوض کیک زرد این مواد غنی شده به کشور دیگری می‌دادیم، اما از امروز این فروش متوقف می‌شود. همچنین هرگاه آب سنگین ما از ۱۳۰ تن تجاوز می‌کرد ما اضافی آن را به کشور دیگری می‌فروختیم، اما از امروز این فروش متوقف می‌شود.
 
تلفن ترامپ
«آمریکای ترامپ پایبند برجام نخواهد بود» این تحلیل نیم خطی حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به رفتار ترامپ آمریکایی است.
 
البته ترامپ در اثنای کنش و واکنش‌های پی در پی و بین‌المللی چند کشور موثر در برجام و پس از کاهش تعهدات ایران از برجام گفت که منتظر است ایرانی‌ها برای مذاکره جدید به وی تلفن بزنند که به یک شوخی خنده دار مبدل شد.
 
گام ایستادن
اما این پایان ماجرا نبود و ایران پس از گذشت ۶۰ روز از گام اول خود، گام دوم کاهش تعهدات برجامی را محکمتر برداشت.  ایران در تاریخ ۱۶ تیر ۹۸ اعلام کرد دیگر تعهدی به نگه داشتن غنای ارورانیوم خود در سطح ۳.۶۷ ندارد و به هر میزان که نیاز داشته باشد اورانیوم خود را غنی سازی می‌کند.

حرکت گام دوم کاهش تعهدات ایران در برجام تا جایی پیش رفت تا مجلس وارد میدان و زمزمه‌ها برای بازدید از تمامی سایت‌های هسته‌ای آنهم برای یک چرخش مهم آغاز شد؛ چرخشی که این بار همه سیاسیون را پای کار بیاورد.

ورود مجلس؛ دور جدید گردش‌ها و چرخش‌ها
محمد ابراهیم رضایی رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تاریخ ۲۳ مرداد از دور جدید بازدید‌های این کمیسیون از سایت‌های هسته‌ای خبر داد. وی این را هم گفت که طبق برنامه‌های کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس قرار است یک دور تمام سایت‌های هسته‌ای مورد بازدید قرار گیرد تا آخرین وضعیت آن‌ها بررسی شود.

رضایی البته به این نکته هم اشاره کرد که ابتدا سایت‌هایی همچون «نطنز» و «فردو» در برنامه بازدید این کمیته قرار دارد. رضایی این را هم گفت که این کمیته می‌کوشد در بازدیدهای جدید خود کاهش تعهدات ایران در موضوع هسته ای را مورد ارزیابی و مشاهده قرار دهد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس  البته در ارزیابی خود ار برداشتن گام سوم ایران به خبرنگار میزان گفت: قطعا گام سوم ایران هم برداشته خواهد شد چراکه اروپا نه عزم و اراده و نه توان لازم برای حفظ برجام دارد. اروپایی‌ها خیلی ضعیف‌تر از آن شده‌اند که بخواهند تدبیر و تصمیم لازم داشته باشند تا بتوانند اقدام بزرگی در راستای حفظ برجام انجام دهند.

دستور کار
همچنین سیدحسین نقوی حسینی در تاریخ ۸ مرداد ۹۸ در همین زمینه به خبرنگار میزان گفت که بازدید از سایت‌های هسته‌ای در دستور کار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس قرار دارد و به احتمال زیاد اعضای این کمیسیون به زودی از تأسیسات آب سنگین اراک بازدیدی خواهند داشت.
 
گام سوم ...
با این همه تفاسیر سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سایست خارجی مجلس در نوشتاری عنوان داشت که افزایش درصد غنی سازی و استفاده از سانتریفیوژ‌های پیشرفته، گام بعدی کشور در موضوع برجام است. این نماینده مجلس یادآور شد که اگر طرف غربی، تعهدات برجامی خود را نه با شعار بلکه بصورت عملی انجام دهد مسلماً ایران هم در تصمیمات خود تجدید نظر می‌کند.
 
حال باید منتظر ماند و دید مجلس که این گردش هسته‌ای برای بررسی چرخش هسته‌ای با چه کیفیت و چگونه به سرانجام خواهد رسید.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *