صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در ایستگاه فضایی بین‌المللی چه خبر است؟

۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۷:۰۱
کد خبر: ۵۳۹۳۳۱
در حال حاضر ایستگاه فضایی بین‌المللی پذیرای پنج سفینه مختلف، ناوهای بدون سرنشین دراگون، سیگنوس و پروگرس، همچنین سفینه‌های سرنشین‌دار سایوز ام.اس-12 و 13 است. در ماه اوت، فعالیت‌های این ایستگاه به شکل چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.

به گزارش گروه فضای مجازی، دو سفینه باربری فضایی آمریکا دراگون و سیگنوس لنگرگاه‌های هارمونی و یونیتی را اشغال کرده‌اند. هارمونی فردا(سه‌شنبه) آزاد خواهد شد، زمانی که ناو باربری سیگنوس پس از 109 روز سفر فضایی از ایستگاه فضایی بین المللی جدا می‌شود و قرار است جرثقیل فضایی کانادآرم-2 روز شنبه(10 اوت)، سفینه باربری دراگون را از جایگاه فعلی جدا و به سکوی الحاق "یونیتی" متصل کند.

سفینه باربری قابل استفاده مجدد "دراگون" نیز در پایان ماه اوت از ایستگاه فضایی بین‌المللی جدا خواهد گردید در حالی که محموله ارزنده‌ای را با خود به زمین خواهد آورد. دراگون قرار است یک هماهنگ کننده(آداپتور) الحاق به نام آی.دی.آ-3 (IDA-3) که با خود به فضا برده را ظرف چند روز روی سامانه لنگرگاهی یونیتی نصب کند.

چند روز قبل از جدا شدن دراگون، در 22 ماه اوت، روسیه ناو کیهانی سایوز ام.اس-14 را برای آزمایش پرتابگر موشک سایوز 2.1 راهی فضا می‌کند که توانایی‌های جدیدی به سفینه سایوز می‌دهد. از جمله می‌توان به یک سامانه هدایت پیشرفته ناوبری و پیشرانه جدید همچنین موشک نجات اضطراری با توانایی بیشتر نسبت به نوع فعلی را نام برد.

نتایج این آزمایش در طراحی سفینه باربری آینده روسیه با نام سایوز گ.و.ک(Soyuz GVK)، به کار خواهد رفت که نه فقط در حمل بار به فضا بلکه بازگرداندن نتایج تحقیقات و دیگر محموله‌ها از ایستگاه فضایی به زمین کاربرد دارد و برای اولین بار قرار است در سال 2022 مورد استفاده قرار گیرد.

سایوز ام.اس-14 مدت دو هفته به واحد پویسک ایستگاه فضایی متصل خواهد بود و پس از آن به زمین برمی‌گردد. تنها سرنشین این ناو یک آدمک به نام "فدور" است که سازمان فضایی روسیه، روسکاسموس در نظر دارد در آینده برای برخی عملیات دشوار، مثل راهپیمایی‌های فضایی و سوار کردن قطعات در بیرون از ایستگاه‌های فضایی از آن استفاده کند.

 

منبع: ایسنا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *