صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشدید تروریسم داخلی در آمریکا؛ ترامپ زیر تیغ انتقادات

۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰:۴۰
کد خبر: ۵۳۹۰۷۲
تیراندازی‌های سریالی در آمریکا سبب شوکه شدن کشوری شد که به تیراندازی‌های جمعی عادت کرده است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ وقوع سه تیراندازی مرگبار در یک هفته در ایالت‌های مختلف آمریکا، ضمن پر رنگ‌تر کردن مخاطرات دو موضوع جنجالی قانون حمل اسلحه و ملی گرایی سفید، سبب تشدید انتقاد‌ها و فشار‌ها بر رئیس جمهور این کشور شده است.

در حالی که بحث و بررسی علت وقوع و انگیزه فرد مسلح از تیراندازی جمعی ۲۹ جولای (۷ مرداد) در جشنواره غذایی در «گیلوری» ایالت «کالیفرنیا» که سبب هدف قرار گرفتن دست‌کم ۶۰ نفر از شرکت کنندگان در این مراسم شد، ادامه داشت، وقوع دو تیراندازی به فاصله تنها ۱۳ ساعت که منجر به کشته شدن ۲۹ نفر در ۲ ایالت «تگزاس» و «اوهایو» شد، توجهات افکار عمومی داخلی، سیاستمداران و کشور‌های خارجی را به لفاظی‌های نژادپرستانه تحریک آمیز رئیس جمهور آمریکا جلب کرد؛ رئیس جمهوری که به رغم موضع گیری‌های نژادپرستانه آشکار و اعلان جنگ به مهاجران اخیرا اعلام کرد "نفرت در کشور ما جایی ندارد. "
 

وقوع سه تیراندازی جمعی در طول یک هفته که در مجموع ۳۳ کشته و چند ده زخمی برجای گذاشت، کشوری را که به تیراندازی‌های گسترده عادت کرده، شوکه کرده و سبب تشدید نگرانی‌های جدی در مورد تروریسم داخلی در این کشور شده است.

بررسی محققان در مورد انگیزه‌های عامل تیراندازی کالیفرنیا به این نتیجه منجر شد که وی از حامیان فاجعه «کرایست چرچ» نیوزیلند و دارای افکار سفیدبرترپندارانه بوده است. مقامات تگزاس در پی وقوع دومین تیراندازی جمعی در شهر مرزی دارای سکنه اسپانیایی و مکزیکی «ال پاسو» اعلام کردند علت این جنایت تنفر نژادی بوده و دادستانی ایالت تگزاس این پرونده را در قالب تروریسم داخلی مورد بررسی قرار می‌دهد.
 
 

مهاجم ۲۱ ساله جنایت ال پاسو پیش از حمله به مردم و قتل عام آن ها، اقدام به انتشار بیانیه‌ای ضد مهاجرتی و مملو از نفرت در فضای آنلاین کرده بود. این بیانیه به زعم رسانه‌های آمریکایی مشابه مانیفست فرد مسلح استرالیایی عامل قتل عام کرایست چرچ بوده است.
 

سومین تیراندازی جمعی هفته اخیر نیز زمانی رخ داد که یک فرد مسلح با تیراندازی به سمت مردم عادی در مرکز شهر «دیتون» در ایالت اوهایو، ۹ نفر از جمله خواهر خود را به قتل رساند. در این حادثه دست‌کم ۲۷ نفر زخمی شدند. رئیس پلیس دیتون عامل تیراندازی را مرد ۲۴ سفیدپوستی معرفی کرد که توسط پلیس دستگیر شد.

گزارش‌ها حاکی از حمایت این فرد از افکار عامل جنایت کرایست چرچ و تبعیت از اندیشه‌های سفیدبرترپندارانه است.

این تیراندازی‌های سریالی شوک جدی بر کارزار‌های انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا وارد کرد و موضوع اعمال محدودیت در حمل سلاح و بازنگری در قانون آن را به شکلی جدی‌تر مطرح کرد. ضمن این که هشدار در مورد تجدید حیات ملی گرایی سفید و سیاست‌های نژادپرستانه را در پی داشت.

واکنش ترامپ به تیراندازی‌های گسترده

ترامپ که در هفته‌های اخیر با اظهارات نژادپرستانه خود در مورد اقلیت‌های نژادی و قومی سبب شده بود تا جامعه داخلی آمریکا به شدت متشنج شود، بیش از گذشته با اتهام نژادپرستی و سفیدبرترپنداری مواجه است.
 
 

ترامپ در نخستین اظهارنظر عمومی درباره تیراندازی‌ها که در پی وقوع حادثه ال پاسو مطرح کرد، ضمن توصیف آن به عنوان اقدامی بزدلانه، گفت با «اف‌بی‌آی» و اعضای کنگره برای متوقف کردن این روند گفت‎وگو کرده است.
 
وی در پی وقوع تیراندازی دیتون اظهار داشت تنفر در کشور ما جایی ندارد. اظهارات وی بر پیشنهادات مشخصی برای توقف و جلوگیری از این روند تاکید ندارد و صرفا وعده داد صبح دوشنبه در این مورد صحبت خواهد کرد.

با تشدید فشار‌ها بر رئیس جمهور آمریکا، وی تلاش کرد با فرافکنی موضوع را از مسیری که به آن وارد شده؛ یعنی تاثیر سیاست‌ها و افکار نژادپرستانه وی بر اتفاقات اخیر، خارج کند.

رئیس جمهور آمریکا در جمع خبرنگاران گفت: "با مشاهده دو مورد اخیر متوجه می‌شوید که عاملان جنایات افرادی با مشکلات روحی بوده اند. "

«میک مولوینی» رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید نیز با تایید اظهارات ترامپ و رد ادعا‌های دموکرات‌ها و منتقدان، این تیراندازی را به افراد بیمار نسبت داد.

وی ادعا کرد باید از سیاسی کردن این مسئله خودداری شود؛ چرا که این حوادث موضوعاتی اجتماعی هستند.

تاثیر تیراندازی‌های گسترده سریالی آمریکا بر رقابت‌های انتخاباتی

وقوع این تیراندازی‌ها سبب شد تا انتقادات به اظهارات و سیاست‌های نژادپرستانه ترامپ شکل جدی‌تر به خود گرفته و به موضوع کلیدی رقابت‌های انتخاباتی مبدل شود. تمامی کاندیدا‌های دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا اعلام کردند شخص ترامپ مسئولیت غیرمستقیمی در این جنایات دارد.
 
 
 

جرقه انتقادات به ترامپ و مقصر دانستن وی در بروز این جنایات را در آغاز «پیت بوتجیج» شهردار «ساوث بند» ایالت «ایندیانا» زد. وی صریحا ترامپ را حامی ملی گرایی سفید و مسئول این فاجعه خوانده بود.

«ایمی کلوبوچار» دیگر کاندیدای دموکرات ریاست جمهوری از ایالت «مینه سوتا» نیز ترامپ را عامل تشدید کننده نفرت در کشور خوانده و گفت "به رغم این که افرادی که تیراندازی‌ها را انجام می‌دهند، مسئول این جنایات هستند، باید ترامپ را به دلیل لفاظی‌های تشدید کننده نفرت، در این قتل عام‌ها مسئول دانست. "

مسئول دانستن ترامپ در این جنایات در نهایت به موجی تبدیل شد که سراسر کشور را درنوردید و کاندیدا‌های دموکرات یکی پس از دیگری این اظهارات را تکرار و فشار‌ها بر ترامپ را مضاعف کردند.

«کوری بوکر» سیاستمدار دموکرات و کاندیدای ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا نیز گفت: "او که باعث ایجاد ترس، نفرت و دشمنی می‌شود، مسئول این اتفاقات است. "

«برنی سندرز» نیز با توصیف ترامپ به عنوان یک ملی گرای سفید، گفت شواهد متعددی دال بر این ادعا وجود دارند و درست است که وی خواهان شلیک به افراد بی گناه نیست، اما اظهارات نژادپرستانه اش علیه مهاجران به ویژه مهاجران مکزیکی سبب بروز این اتفاقات شده است.

«الیزابت وارن» دیگر کاندیدای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری نیز ترامپ را به دلیل نژادپرستی و سفیدبرتر پنداری مورد انتقاد جدی قرار داد.

«جولیان کاسترو» شهردار پیشین «سن آنتونیو» و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز اعلام کرد ترامپ مجوز این نوع سفیدبرترپنداری سمی را داده و ما شاهد نتایج آن هستیم.

واکنش‌های داخلی

«کریستوفر وری» مدیر اجرایی «اف‌بی‌آی» در گزارش ماه جولای به سنا اعلام کرده بود تحقیقات این سازمان در مورد تروریسم داخلی حاکی از انگیزه‌های نژادی و سفیدبرترپندارانه است.

برخی از جمهوری خواهان به موازات دموکرات‌ها خواهان اعمال محدودیت‌های بیشتر بر قوانین حمل سلاح و نیز تلاش برای بهبود خدمات بهداشت روان و نیز ایجاد راه‌های جدید برای شناسایی تیراندازان بالقوه پیش از اقدام شده اند.

سران دموکرات کنگره نیز از «میچ مک کانل» رئیس اکثریت جمهوری خواهان خواستند جلسه‌ای اضطراری برای بحث در مورد قانون حمل اسلحه برگزار کند. این درخواست همچنان جوابی از دفتر مک کانل دریافت نکرده است.
 
 
 

واکنش‌های خارجی به تیراندازی‌ها

وقوع این سه تیراندازی با اظهار تاسف شمار زیادی از کشور‌ها و مقامات رسمی همراه شد. اما موضع مکزیک در قبال این حوادث به عنوان کشوری که چالش‌های عمده‌ای را با دولت آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ در موضوع مهاجران و دیوار مرزی تجربه کرده، از احتمال شکایت از واشنگتن خبر داد.

«مارسلو ابرارد» وزیر خارجه مکزیک اعلام کرد کشورش به احتمال زیاد خواستار استرداد عامل تیراندازی ال پاسو خواهد شد و این جنایت را در چارچوب اقدامی تروریستی علیه مکزیکی‌ها در آمریکا مورد پیگیری قرار خواهد داد.

ابرارد در کنفرانسی خبری تاکید کرد: "این فرد از نظر مکزیک یک تروریست است. "

شش مکزیکی در حادثه ال پاسو جان خود را از دست دادند.

جنایت ال پاسو هشتمین قتل عام بزرگ ناشی از تیراندازی جمعی در تاریخ آمریکای مدرن است و در مرتبه بعد از قتل عام ۲۱ نفر در «سن یسیدرو» کالیفرنیا در سال ۱۹۸۴ قرار دارد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *