باید با احکام اسلامی اعلامیه حقوق بشر را تصحیح کنیم/ قاتل کودکان و زنان یمنی سازمان حقوق بشر غربی است
در ابتدای این نشست تفرشی معاون بینالملل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: ناقضترین ملل جهان در زمینه حقوق بشر دولتهای غربی هستند، اصلیترین و بدیهیترین اصول حقوق بشر در مورد شیخ زکزاکی رعایت نمیشود و با اینکه سه سال از رای دادگاه میگذرد وضعیت ایشان در کشور نیجریه تغییر نکرده است.
معاون بینالملل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه خاطرنشان کرد: نقش سمنها در همه جا مهم است به طوری که در بحث حقوق بشر اسلامی از دولتها بیشتر نقش ایفا میکنند.
تفرشی گفت: در یمن بدترین فجایع اتفاق میافتد و دولت غربی خودشان در این رابطه ناقض حقوق بشر هستند.
وی تصریح کرد: هشت نفر از خبرنگاران فرانسوی به دلیل اینکه گفتند چرا به عربستان اسلحه دادهاید هر کدام به ۵ سال حبس و ۷۵ هزار یورو جریمه محکوم شدند، البته پرونده آنها به دادگاه تجدیدنظر رفته است، اما این حکم اولیه یک کشور دموکراتیک به نام فرانسه است.
در ادامه این نشست سکینه سادات پاد معاون حقوقی موسسه صلح زیبا گفت: ۷ هزار و ۵۰۰ کودک یمنی کشته شدند و عربستان ناقض صریح تمامی اسناد بینالمللی حقوق بشری است و متاسفانه سازمان کنفرانس اسلامی نیز نتوانسته نقش آفرینی موثری در این رابطه داشته باشد و انتقاد جدی به این موضوع وارد است.
وی ادامه داد: امروز با وضعیت شیخ زکزاکی مواجه هستیم با وجود صدور رای دادگاه، تغییری در وضعیت ایشان شاهد نیستیم و حتی ماده ۱۴ میثاق بینالمللی و ماده ۱۰ این میثاق در حق ایشان رعایت نمیشود.
در ادامه دکتر امانی رئیس سابق دفتر حافظ منافع ایران در مصر گفت: حقوق بشر بر اساس یک فهم غربی برای حل معضلاتی که در غرب وجود دارد شکل گرفت، معضلاتی که در شرق و در جهان اسلام اصلا موضوعیت نداشت.
وی با ذکر مثالهایی در این رابطه گفت: بحث مربوط به نابرابری میان رنگینپوستان، سیاهپوستان و سفیدپوستان، نابرابری میان زن و مرد در مالکیت، مباحث مربوط به شکنجه و زندان، ناسازگاری با ادیان دیگر و ... از جمله معضلات غرب بود و به این ترتیب اعلامیه حقوق بشر نیازها و فرهنگ کشورهای اسلامی را نادیده گرفت و به عنوان یک ابزار در دست کشورهای غربی با نگاهی سکولار و انسانمحور اومانیستی شکل گرفت.
امانی افزود: بخشی از اختلافات بین نوع نگاه ما به حقوق بشر و نوع نگاه غرب به حقوق بشر در این است که بر اساس مسائل دینی و دستورات دینی این اختلافات به وجود آمده است در حال حاضر مشاهده میکنیم که فشارهای شدیدی از سوی غرب به برخی از کشورهایی که فرهنگ لیبرال ندارند، وجود دارد.
رئیس سابق دفتر حافظ منافع ایران در مصر بر لزوم نگاهی نو به اعلامیه حقوق بشر تاکید کرد و گفت: ما باید با احکام اسلامی به تصحیح اعلامیه کمک کنیم، اگر بخواهیم خیلی خوشبینانه نگاه کنیم اعلامیه حقوق بشر ناتمام است و باید با نگاهی نو اشکالات آن را رفع کنیم.
امانی افزود: داعش را غربیها و آمریکاییها به وجود آوردند و به آنها مجال دادند و برایشان وظیفه مشخص کردند.
در ادامه این نشست شیخ علی عبدالرزاق از فعالان حقوق بشر در عراق گفت: اولین حق برای انسان حق حیات است و پیامبر اکرم (ص) و پیامبران قبل از ایشان این حقوق را از راه زبان انتقال میدادند از آنجایی که تعداد مردم اندک بود فقط کلمه کافی بود، اما بعد از اینکه دولتها و مرزها بوجود آمدند دیگر کلمه و انتقال حقوق از طریق زبان کافی نبود.
وی ادامه داد: ما باید گفتارهای شرعی را که خداوند از طریق پیامبران به انسانها ابلاغ کرده از طریق موسسههای بینالمللی تبدیل به کنش کنیم، با اینکه به عنوان مسلمان اولین انسانهایی بودیم که حقوق انسان را از طریق زبان و گفتار نوشتیم، اما در تبدیل این حرکت به یک حرکت موثر تاخیر کردیم و جامعهشناسان سکولار موسسههای حقوقبشری را ساختند و کلام فلسفه را از ما گرفتند، ولی من با قاطعیت میگویم که جمهوری اسلامی ایران تنها دولتی است که سعی میکند به طور جدی این حقوق را تبدیل به قانون کند.
این فعال حقوق بشر عراق گفت: طبق آموزههای دینی حقوق بشر متعلق به مذهب و قشر خاصی نیست و به همه زنان و مردان و کودکان تعلق دارد، غرب حجاب را با قانونگذاری و به طور مستقیم و یا با اشاعه مفاهیم اشتباه و غلط انداز منع میکند در حالی که حجاب جز آزادی اعتقاد و حقوق بشر است.
در ادامه عبدالله زنگا دانشجوی شیخ زکزاکی از نیجریه گفت: به عنوان فردی که شاهد وقایع عینی آنچه که در نیجریه اتفاق افتاده باید بگویم نیجریه از نظر موقعیت اقتصادی و سیاسی کشور حیاتی و مهمی در آفریقا است و با توجه به اینکه جمعیت کثیری از مردم نیجریه مسلمان هستند، وضعیت این کشور اهمیت بسیاری پیدا میکند.
وی ادامه داد: حقوق بشر مختص همه انسانها و همه بشریت فارغ از اینکه کجا زندگی میکنند میباشد و اساس آن برابری و آزادی است.
دانشجوی شیخ زکزاکی با اشاره به دیدگاه اسلام در مورد حقوق بشر، گفت: اسلام ۱۴ قرن پیش در مورد حقوق بشر صحبت کرده است خیلی قبلتر از اینکه سازمان ملل بخواهد حقوقی را مکتوب و قانونی کند اسلام در این زمینه صحبت کرده است و همه آنها این حقوق را از اسلام گرفتند.
وی ادامه داد: هدف حقوق بشر در اسلام پایان دادن به سرکوبها و اکرام انسان است اولین حقی که خدا به انسان میدهد این است که هیچ اجباری در دین نیست لذا همه آن چیزی که از سمت غرب مطرح میشود در دین خودمان موجود است و غرب چیزی ندارد که به ما بدهد.
دانشجوی شیخ زکزاکی گفت: آزادی اجتماعات و تجمعات، حق آزادی جنبشها، حق برخورداری امنیت و دموکراسی در حکومت نیجریه نقض میشود و در خصوص شیخ زکزاکی شاهد این موضوع هستیم.
وی ادامه داد: هنگامی که شیخ زکزاکی و پیروانش میخواستند در حسینیهای میلاد پیامبر (ص) جنش بگیرند سربازان، بدون اطلاع قبلی آنها را به رگبار بستند. شب نیز به منزل ایشان حمله و سه فرزندش را مقابل چشمانش به شهادت رساندند و خواهرشان را در اتاق حبس و به آتش کشیدند و به یکی از خواهرانشان که باردار بود شلیک میکنند و فرزند وی را میکشند.
دانشجوی شیخ زکزاکی ادامه داد: سپس شیخ زکزاکی بازداشت کردند و هنوز هم در بازداشت غیرقانونی است، از بین هزاران نفری که به شهادت رسیدند ۱۷۹ نفر دانشجویان دانشگاه و زن و مرد بودند، بعد از اعتراض مردم به بازداشت شیخ، تظاهر کنندگان را به گلوله بستند.
وی گفت: شیخ زکزاکی به طرز معجزهآسایی از جراحاتی که به وی وارد شده بود جان سالم به در برد، سعی کردند در زندان با مسموم کردن شیخ وی را به شهادت برسانند، اما به لطف خدا ایشان سالم ماندند تنها خواستهای که تظاهرکنندگان دارند این است که شیخ به مرخصی بیایند، اما همچنان مخالفت میکنند.
دانشجوی شیخ زکزاکی تصریح کرد: مردم ناامید نیستند و ایستادگی میکنند و به رهبر خودشان باور دارند و میدانند پیروزی از آن آنها خواهد بود.
در ادامه عبدالناصر رشادی نماینده حقوق بشر از یمن گفت: یمن از سالهای پیش و از سال ۲۰۰۴ در جنگ و قتل و عام بوده است، قاتل بچهها و زنان یمن سازمان حقوق بشر غربی است که حتی کمکهای ارسالی را به دست یمنیها نمیرساند.
در پایان این نشست از سه نفر از فعالان حقوق بشر که مقالاتی در این زمینه ارائه داده بودند تجلیل و تقدیر صورت گرفت.