صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همکاری مدیریت بحران شهر تهران با آژانس توسعه و همکاری سوئیس از سال ۲۰۰۶

۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۵:۰۳
کد خبر: ۵۳۸۹۲۹
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همکاری خود را با آژانس توسعه و همکاری سوئیس در سال ۲۰۰۶ آغاز کرد. آژانس یاد شده وابسته به وزارت امور خارجه این کشور است که وظیفه آن ارسال کمک‌های توسعه‌ای است. این پروژه منجر به ایجاد گروه‌های واکنش اضطراری محلات (دوام) گردید.

به گزارش گروه جامعه ، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در واکنش به گزارش در توضیحاتی اعلام کرد: «سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همکاری خود را با آژانس توسعه و همکاری سوئیس در سال ۲۰۰۶ آغاز کرد. آژانس یاد شده وابسته به وزارت امور خارجه این کشور است که وظیفه آن ارسال کمک‌های توسعه‌ای است. این پروژه منجر به ایجاد گروه‌های واکنش اضطراری محلات (دوام) گردید.

پروژه داوطلبان واکنش اضطراری در محلات با عنوان دوام، به منظور تشکیل گروه‌های داوطلب جهت بسیج توانمندی‌های ساکنین محلی و تقویت آن‌ها برای امدادرسانی به موقع در حوادث بزرگ انجام شد و دارای سه بخش عمده آموزش و تمرین‌های تئوری و عملی برای ایجاد دانش، مهارت‌ها و اعتماد لازم در داوطلبان برای پاسخ مؤثر به بحران، سازماندهی گروه‌های داوطلب جهت هماهنگی فعالیت ها، حفظ آمادگی آن‌ها در درازمدت با نقش‌ها و عملکرد‌ها و روش‌های مشخص و تجهیز گروه‌ها با لباس، ابزار‌ها و تجهیزات مناسب می‌باشد. بر این اساس در حال حاضر بالغ بر ۹۰۰۰ نیروی دوام و ۳۷۴ خانه دوام و ایمنی در شهر تهران وجود دارد. علاوه بر این آژانس فوق الذکر سابقه همکاری با برخی نهاد‌ها و ارگان‌های دیگر نظیر هلال احمر را نیز دارد.

در زمستان سال ۹۷ بر اساس سیاست‌ها و راهبرد‌های کلان ملی در حوزه بهره گیری از تجارب جهانی و مزایای تعامل و همکاری با سوئیس و حفظ سهم ایران در معادلات سیاسی مربوطه، با طرح موضوع از سوی وزارت امورخارجه مقرر گردید مجددا از ظرفیت آژانس توسعه و همکاری سوئیس (SDC) در بحث مدیریت بحران و مبارزه با بلایای طبیعی استفاده گردد. بر این اساس سلسه جلساتی در زمستان گذشته با حضور نمایندگان وزارت امورخارجه، وزارت کشور، جمعیت هلال احمر و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار و زمینه‌های همکاری فیمابین از سوی نهاد‌های مذکور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و بعد از اخذ مجوز‌های مربوطه مقرر شد با پیشنهاد وزارت امورخارجه، هیئت ایرانی سفری به کشور سوئیس برای دیدار با مانوئل ساگر مدیر ارشد آژانس مذکور و بازدید از مراکز تحقیقاتی و عملیاتی مرتبط داشته باشند. سفر فوق الذکر در اسفند ماه ۹۷ برنامه ریزی شد و به دلیل عدم امکان حضور رئیس هیئت در آن زمان (آقای نجار معاون محترم وزیر و ریاست محترم سازمان بحران کشور) مقرر شد به زمان مناسب دیگری موکول شود. با عنایت به برگزاری دوسالانه مجمع جهانی کاهش خطر پذیری در برابر بلایا به عنوان مهمترین رویداد جهانی مرتبط با مدیریت بحران در اردیبهشت ماه سال ۹۸ تصمیم بر آن شد به جهت صرفه جویی اقتصادی دیدار مذکور در حاشیه مجمع جهانی برنامه ریزی گردد.

ششمین مجمع جهانی کاهش خطرپذیری در برابر بحران برای کاهش ریسک مخاطرات طبیعی از ۲۳ تا ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ به مدت شش روز در شهر ژنو کشور سوئیس برگزار شد.

با مراجعه به سایت رسمی مجمع جهانی فوق الذکر به عنوان تنها مرجع رسمی این اجلاس مشخص می‌گردد که تاریخ مجمع روز‌های ۱۳ تا ۱۷ May ۲۰۱۹ برابر با ۲۳ تا ۲۷ اردبیهشت ماه ۹۸ بوده است که تطابق کامل با زمان سفر ریاست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران دارد.

با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته برای حضور موثر و ارائه دستاورد‌ها و توانمندی‌های کشورمان در زمینه مدیریت بحران، هیات جمهوری اسلامی ایران در قالب گروه ۹ نفره به ریاست اسماعیل نجار معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و با حضور نمایندگانی از کارگروه‌ها و دستگاه‌های همکار در این نشست حضور یافتند.

در حاشیه این مجمع که از جمله مهم‌ترین نشست‌های جهانی ادواری در حوزه کاهش خطرپذیری در برابر بحران است و با حضور نمایندگان اکثریت قریب به اتفاق کشور‌های دنیا برگزار می‌شود، نشست‌های تخصصی با حضور وزرای کشور‌های شرکت کننده، برنامه ریزی گردیده بود. علاوه بر شرکت در جلسات مجمع، ملاقات با دستیار دبیرکل سازمان ملل در مجمع جهانی کاهش خطر پذیری در برابر بحران خانم میزوتوری، دیدار با معاون آژانس توسعه همکاری‌های سوئیس و روسای برخی هیات‌های کشور‌های شرکت کننده از دیگر برنامه‌های هیات ایرانی در این اجلاس بود.

بر این اساس در حاشیه نشست مجمع جهانی کاهش خطر پذیری جلسه-ای با حضور نمایندگان سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران (آقای کرمی محمدی)، وزارت امورخارجه، هلال احمر و در رأس هیئت نماینده وزارت کشور با حضور نمایندگان SDC از جمله آقایان مانوئل بسلر، سفیر و رئیس بخش کمک‌های بشردوستانه آژانس توسعه و همکاری سوئیس (به عنوان نماینده آقای مانوئل ساگر)، آقای سیمون چور معاون تیم واکنش سریع و مسئول USAR (Urban search and rescue) در بخش کمک‌های بشردوستانه و آقای فیلیپ بسون رئیس بخش همکاری‌های چند جانبه آژانس مذکور برگزار گردید. در این مذاکرات توافقات خوبی با SDC انجام شد. موضوع همکاری SDC با سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص شناسایی ساختمان‌های آسیب دیده بعد از زلزله و بحث آوار برداری به عنوان اولویت مطرح شد.

همکاری در زمینه مدیریت سیلاب و سایر زمینه‌ها نیز بررسی گردید. تاکید و تفاهم‌نامه دو دولت به همکاری در زمینه کاهش خطرپذیری بحران، همکاری به صورت پروژه‌ای، همکاری در زمینه توانمندسازی نیرو‌های مشارکت مردمی، همکاری در زمینه جذب کلیه سهامداران و سازمان‌های مختلف در زمینه مدیریت بحران و همکاری با سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به عنوان سازمان مرجع، بخشی از محور‌های توافقات این جلسه بود و طبق برنامه ریزی به عمل آمده از سوی وزارت امور خارجه بزودی نمایندگان آژانس مذکور پیرو توافقات جلسه فوق الذکر در تهران حاضر خواهند شد تا چارچوب همکاری تدوین و متن قرارداد همکاری نهایی گردد. این تنها بخش کوچکی از دستاورد سفر فوق الذکر بوده است.


پیگیری همکاری با آژانس توسعه همکاری‌های آلمان به عنوان متولی ارائه کمک‌های توسعه‌ای کشور مذکور در قالب پروژه " برنامه ریزی مبتنی بر ریسک الزامات و تجهیزات مورد نیاز جهت مقابله در حوادث آتش سوزی در کشور‌های هند، ایران، مکزیک و چین " در حاشیه نشست مجمع صورت گرفت. این پروژه در راستای اهداف چارچوب سند جهانی کاهش خطرپذیری معروف به سند سندای برای کاهش ریسک مخاطرات و در جهت نیل به توسعه پایدار جهانی، تقویت ظرفیت برای ارزیابی ریسک آتش سوزی، بهبود واکنش‌ها و پاسخ اضطراری و برنامه ریزی الزامات و تجهیزات مورد نیاز نهاد‌های عمومی و صنعتی دخیل در مقابله با حوادث آتش سوزی در کشور‌های مذکور از دیگر خروجی‌های سفر فوق الذکر بوده است که در صورت تامین منابع مالی آن توسط وزارت اقتصاد و توسعه آلمان در پاییز امسال اجرایی خواهد شد.

مجوز سفر فوق الذکر در دویست و چهل و چهارمین کمیته نظارت بر سفر‌های خارجی شهرداری تهران با حضور نمایندگان شورای اسلامی شهر تهران، معاونت‌های مالی و اقتصادی شهری، توسعه شهری و امور شورا، روسای حراست کل و بازرسی شهرداری تهران صادر گردیده است که نشان می‌دهد لزوم انجام سفر به تایید افراد فوق رسیده است. همچنین به لطف وجود سامانه شفافیت شهرداری تهران به عنوان پیشروترین نهاد حاضر در شفاف سازی عملکرد، کلیه رسید‌ها و هزینه‌های انجام گرفته در سفر مذکور، بارگذاری گردیده است.‌»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *