صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برابری ماه ذی‌الحجه با ماه مبارک رمضان/نماز اولین شب ذی‌الحجه ثوابی برابر با حج دارد

۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۳۸۵۸۹
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: در روایات نقل شده است که در روز اول ماه مبارک رمضان دو رکعت نماز وجود دارد که چنانچه کسی آن را بجا بیاورد ثوابش با حج حاجیان که به زیارت بیت الله الحرام رفته اند برابری می‌کند.

عبدالرحمان منصوری کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ضمن اشاره به فضیلت‌های ماه ذی‌الحجه به عنوان یکی از ماه‏‌های حرام گفت: ماه ذی‌الحجه که یکی از ماه‌های حرام و به عنوان يكى از ماه هاى پر فضيلت  نیز شناخته می‌شود.

وی در همین راستا ادامه داد: این ماه ماهی سراسر رحمت است و با ماه مبارک رمضان برابری می‌کند، زیرا خداوند فرصتی دوباره برای رحمت و بخشش به بندگانش عطا می‌کند.

وی در همین راستا ادامه داد: ماه ذی‌الحجه اعمال فراوانی دارد و روز‌ها و اعیادی برزگی را در خود جای داده است که از جمله مهمترین آنها می‌توان به «عید سعید قربان» و روز «عرفه» اشاره کرد. «عید قربان» عیدی است که برای همه مسلمانان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

منصوری با اشاره به عبادات وارد شده در روز‌های ابتدایی ماه ذی‌الحجه اظهار کرد: در روایات نقل شده است که در روز اول ماه مبارک رمضان دو رکعت نماز وجود دارد که چنانچه کسی آن را بجا بیاورد ثوابش با حج حاجیان که به زیارت بیت الله الحرام رفته اند برابری می‌کند.

وی در خصوص چگونگی بجا آوردن این نماز ادامه داد: این نماز دو رکعت دارد که بین دو نماز مغرب و عشا بجا آورده می‌شود و در هر دو رکعت بعد از سوره حمد، توحید و سپس آیه ۱۴۲ سوره اعراف خوانده می‌شود: «وَ واعَدْنا مُوسی‏ ثَلاثِینَ لَیلَةً وَ أَتْمَمْنا‌ها بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیلَةً وَ قالَ مُوسی‏ لِأَخِیهِ هارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ؛ و با موسى، سى شب وعده گذاشتیم و آن را با ده شب دیگر تمام کردیم. تا آنکه وقت معین پروردگارش در چهل شب به سر آمد؛ و موسى هنگام رفتن به کوه طور به برادرش هارون گفت: در میان قوم من جانشینم باش، و کار آنان را اصلاح کن، و راه فسادگران را پیروى مکن» و سپس نماز با سلام به پایان می‌رسد، این نماز بسیار با برکت است و اجر فراوانی را برای برگزار کننده به همراه دارد.

این کارشناس علوم قرآنی با اشاره به اعمال ابتدایی ماه ذی‌الحجه بیان کرد: در ماه ذی‌الحجه روزی قرار دارد که از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و ثواب فراوانی دارد و آن روز، «روز عرفه» است که به «روز رحمت» خداوند مشهور است. اوج رحمت خداوند در روز عرفه روز قرار گرفته و سزاوار است تا بندگان این روز را تنها به عبادت اختصاص دهند.

منصوری در پایان خاطرنشان کرد: عبادت در شب‌ها و روز‌های ماه ذی‌الحجه خصوصا در نیمه اول این ماه پر فضیلت از ارزش فراوانی برخوردار است و خداوند در این زمان در‌های رحمت خود را به روی بندگان خود می‌گشاید، آنان که نتوانستند عبادت کنند و از رحمت خداوند در طول سال برخوردار شوند در این ماه می‌توانند به سعادت دست یابند.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *