صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گام برداشتن واشنگتن در مسیر رقابت تسلیحاتی با مسکو

۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۵:۴۹
کد خبر: ۵۳۸۳۹۳
آمریکا در ادامه رویکرد بی توجهی و نقض پیمان‌ها و توافق‌های بین المللی این بار به سراغ پیمان جنگ سردی منع موشک‌های هسته‌ای میان برد رفت؛ اقدامی که نگرانی در مورد تشدید رقابت‌های تسلیحاتی را در پی داشته است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ خروج رسمی آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای با روسیه در ۲ آگوست (۱۱ مرداد) سبب تشدید نگرانی‌های عمده جهانی در مورد آغاز دور جدیدی از رقابت‌های تسلیحاتی شده است.

پیمان جنگ سردی منع موشک‌های میان برد هسته‌ای که مانع مهمی در گسترش برخی سیستم‌های تسلیحاتی بود، علاوه بر اتهام زنی‌های متقابل مسکو و واشنگتن مبنی بر نقض آن از سوی طرف مقابل در سال‌های اخیر با مشکلات دیگری نیز مواجه شده بود که از جمله آن‌ها می‌توان به تمایل آمریکا برای توسعه تسلیحات هسته‌ای و عدم شمولیت چین در این توافق در حالی که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این صنایع داشته، اشاره کرد.

دولت آمریکا در دوم فوریه (۱۳ بهمن) پیمان منع موشک‌های میان برد هسته‌ای موسوم به INF را در پی اتهام زنی به روسیه به حالت تعلیق درآورده و ضرب الاجلی ۶ ماهه برای این کشور به منظور تلاش برای پایبندی به آن تعیین کرد.
 
با پایان این ضرب الاجل روز جمعه آمریکا رسما خروج خود را از این پیمان اعلام کرد. این اقدام آمریکا با واکنش متقابل روسیه مواجه شد. به نظر می‌رسد این اتفاق نقطه عطفی در وخامت روابط واشنگتن و مسکو باشد.

اما چند نکته در این روند قابل توجه به نظر می‌رسند:

- تداوم رویکرد خروج از توافق‌ها و پیمان‌های بین المللی توسط واشنگتن

- خروج از پیمان به بهانه نقض تعهدات از سوی روسیه و متهم کردن «باراک اوباما» به دلیل تمدید قراردادی بد

- تلاش آمریکا برای آزمایش‌های موشکی و نیز درخواست بودجه ۹۶ میلیارد دلاری برای توسعه موشکی مدت‌ها پیش از تعلیق یا اعلام رسمی خروج

- تصمیم واشنگتن برای استقرار سامانه‌های موشکی در اروپا و آسیا برای مقابله با روسیه و چین

- متهم کردن چین به این که ۹۵ درصد موشک‌های بالستیک و کروز در اختیارش ناقض پیمان مذکور بوده‎اند

- عدم تمایل «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی وی به معاهده‌های کنترل تسلیحاتی

با در نظر داشتن موارد مذکور مشخص می‌شود که نقض این پیمان برخلاف ادعا‌های دولت آمریکا، موضوع نقض تعهدات توسط روسیه نبوده بلکه این کشور از مدت‌ها پیش برنامه توسعه موشکی خود را در دستور کار قرار داده بود.

اعمال محدودیت در تولید و توسعه تسلیحات، عامل مهمی برای بازداشتن قدرت‌های بزرگ از خطرآفرینی در نقاط مختلف جهان است. با لغو این پیمان جهان برای نخستین بار از سال ۱۹۷۲ شاهد رقابت بدون محدودیت تسلیحاتی و هسته‌ای خواهد بود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *