صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پایان بن‎بست سیاسی در سودان؛ توافق شورای نظامی و معترضان بر سر تشکیل دولت انتقالی

۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۶:۴۶
کد خبر: ۵۳۸۳۵۶
شورای نظامی انتقالی و مهم‌ترین گروه معترضان سودانی صبح شنبه پس از هفته‎ها مذاکره بر سر تشکیل دولت انتقالی به توافق رسیدند.
به گزارش گروه بین الملل ؛ شورای نظامی انتقالی سودان و مهم‌ترین گروه معترضان سودانی موسوم به گروه "ائتلاف نیروهای تغییر و آزادی" در مورد دولت دوره گذار به توافق رسیدند.

به گزارش رویترز، «محمد حسن لبات» میانجی اتحادیه آفریقا در امور سودان در کنفرانس خبری که صبح روز شنبه برگزار شد، اعلام کرد شورای نظامی انتقالی سودان و مهم‌ترین گروه معترضان در مورد ساختار دولت در دوران گذار به توافق رسیدند.

وی افزود نمایندگان دو طرف امروز به مذاکراتشان در مورد جزئیات فنی این توافق ادامه خواهند داد.

تیم‌های فنی و حقوقی حاضر در این مذاکرات تلاش می‌کنند جدول زمانی اجرای این توافق و انتصاب دولت انتقالی را مشخص کنند.

این سند توافق که قدرت‌های موثر در دولت انتقالی و روابط میان شاخه‌های مختلف این دولت را تشریح می‌کند، پس از هفته‌ها مذاکره با میانجیگری با اتحادیه آفریقا و «اتیوپی» کشور همسایه سودان در فاصله زمانی میان دوره‌های خشونت در «خارطوم» و سایر شهر‌ها به دست آمد.

اعلام خبر توافق میان شورای نظامی و معترضان که خواهان خارج کردن قدرت از دست نظامیان بودند، سبب بروز موجی از شادمانی در خارطوم شد.

براساس این توافق دولت انتقالی سودان در طی سه سال حضور در قدرت، مقدمات انتخابات ریاست جمهوری و روی کار آمدن دولت قانونی جدید را فراهم می‌کند.

این توافق همچنین با محدود کردن اختیارات شورای نظامی، سرویس اطلاعاتی را به شورای مستقل که ارگان حاکم بر کشور در دوره گذار خواهد بود، واگذار خواهد کرد.

توافق پیشین طرفین مشخص کرده بود که شورای مستقل متشکل از ۱۱ عضو شامل پنج نظامی و ۶ غیرنظامی خواهد بود. پنج غیرنظامی حاضر در شورا از سوی ائتلاف نیرو‌های آزادی و تغییر و یک غیرنظامی با توافق طرفین انتخاب خواهند شد. نخستین رئیس شورای مستقل نیز از نظامیان خواهد بود.

با تشکیل شورای مستقل، هیئت حاکم فعلی کشور به ریاست «عبدالفتاح برهان» و معاونش «محمد حمدان دقلو» منحل خواهد شد.

براساس گزارش‌ها اولویت اصلی دولت انتقالی در شش ماه نخست حضور در قدرت، تلاش برای صلح با گروه‌های مسلح فعال در مناطق جنوبی و جنوب غربی کشور است.
 
سودان که از سال گذشته با بحران جدی سیاسی مواجه شده، در پی سرنگونی «عمر البشیر» رئیس جمهور در ماه آوریل سال جاری در آشفتگی سیاسی خطرناکی به سر می‌برد. برگزاری تظاهرات‌های مختلف و کشته شدن ده‌ها نفر از معترضان در جریان اعتراض‌های خیابانی نتیجه این آشفتگی سیاسی بوده‎اند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *