صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سود میلیاردی فروش حلیم و زولبیا بامیه در ماه رمضان/ دولت می تواند بازار رمضان را کنترل کند؟

۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۸:۴۳
کد خبر: ۵۳۸۳۰
ماه رمضان در راه است.رمضانی که ماه مهمانی خداست اما سفره روزه دارانش به مدد گرانی های روز افزون روز به روز کوچکتر و کوچکتر می شود. این در حالی است که در دولت یازدهم نیز مانند دولت دهم، وعده ها برای کنترل بازار در آستانه ماه رمضان زیاد است اما تجربه ثابت کرده که این وعده ها بسیار کم به عمل نزدیک می شوند
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از شفاف: ماه رمضان در راه است.رمضانی که ماه مهمانی خداست اما سفره روزه دارانش به مدد گرانی های روز افزون روز به روز کوچکتر و کوچکتر می شود. این در حالی است که در دولت یازدهم نیز مانند دولت دهم، وعده ها برای کنترل بازار در آستانه ماه رمضان زیاد است اما تجربه ثابت کرده که این وعده ها بسیار کم به عمل نزدیک می شوند.

به تازگی نیز، سید محمود نوابی ، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان در این خصوص گفته: برنامه کنترل قیمت کالا برای ماه رمضان را اتاق اصناف و بازرسان و اتحادیه های این اتاق انجام می دهند و سازمان حمایت همانند گذشته و مانند زمان برگزاری نمایشگاهها مانند نمایشگاه بهاره و نمایشگاه مدارس نظارت عالی را بر بازار خواهد داشت.

وی افزوده: همچنین مسئولین سازمان های صنعت ، معدن و تجارت که همکاران ما در این حوزه هستند ، نظارتشان را بیش از گذشته خواهند کرد اما برنامه فوق العاده خاصی برای ماه رمضان در دست نداریم و معتقدیم دوستان ما در اتاق اصناف به وظیفه خود به خوبی عمل می کنند.
نوابی ادامه داده:  همچنین سایت 124 نیز آماده دریافت گزارشات مردمی در خصوص تخلفات هست.
وی تصریح کرده: برای این ایام گشت های مشترکی را هم با تعزیرات ، استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی خواهیم داشت.
 
رییس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان با بیان اینکه هیچ افزایش قیمتی نخواهیم داشت گفته: بر مبنای بخش نامه معاون اول رییس جمهور که یکی در 23 اسفند سال گذشته و دیگری در 22 فروردین سال جاری ابلاغ شد هیچ مورد افزایش قیمتی چه در بخش تعاونی چه در بخش خصوصی نباید صورت گیرد مگر اینکه کارگروه تنظیم بازار آن را تصویب کند.
 
این سخنان اما در حالی است که از 23 اسفند سال گذشته تا امروز بسیاری از کالاهای اساسی گران شده و نمونه آن افزایش قیمت غیر قانونی نرخ لبنیات است که هنوز هم ادامه دارد.
 
تعطیلی نمایشگاه های ضیافت

 
این در حالی است که بر اساس اخبار رسیده، امسال اتاق اصناف هم تصمیم گرفته است قید برپایی نمایشگاه ضیافت را بزند و امسال خبری از نمایشگاه های عرضه کالای ارزان تر برای مردم نیست.
 
هدف از برپایی نمایشگاه ضیافت که هر سال و در آستانه ماه رمضان برگزار می‌شد، عرضه کالاهای اساسی ازجمله شکر، روغن، برنج و... با ‌درصدی تخفیف نسبت به بازار تعریف شده بود. تخفیفی که بنا به گفته مجریان برگزاری این نمایشگاه بین ١٥ تا ٤٠‌درصد تخمین زده می‌شد اما حالا «علی فاضلی» رئیس اتاق اصناف اعتقاد دارد میزان این تخفیف‌ها بسیار جزیی و درحد ٢ تا ٣‌درصد بوده که با توجه به مسیرهای رفت‌وآمد در تهران و هزینه حمل‌ونقل، این میزان تخفیف برای مردم توجیه اقتصادی نداشته است. فاضلی با اعلام این موضوع گفته است: تجارب سال‌های گذشته نشان می‌دهد که نمایشگاه‌های ضیافت با اقبال عمومی مواجه نشده و به همین دلیل امسال از برگزاری آن صرف‌نظر شده است.
 
رئیس اتاق اصناف همچنین به بی‌نیازی کشور از اجرای طرح تنظیم بازار اشاره کرده و گفته: در ایران پدیده‌ای به نام کمبود کالا وجود ندارد و بازار از انواع کالا اشباع است. بنابراین افزایش تقاضا مشکلی در رابطه با عرضه و افزایش قیمت ایجاد نمی‌کند.
 
در این میان اما نگاهی به گرانی کالاهای مصرفی معروف مانند زولبیا و بامیه و حلیم نشان از تورمی دارد که سفره های رمضان با آن درگیر است.
 
درآمد روزانه آ‌ش و حلیم فروشان چقدر است؟

 
«حسین محمدی» رئیس اتحادیه فروشندگان کباب، حلیم و غذای سنتی درباره درآمد این صنف در ماه رمضان گفته: گردش مالی این صنف در ماه رمضان روزانه حدود ٢‌میلیارد و ٧٠٠‌میلیون تومان است.
 
 او همچنین بارها در گفت‌وگوی خود با رسانه‌ها تأکید کرده: سود حاصل از فروش‌ آش و حلیم در ماه رمضان موجب شده است تا غیرمتخصص‌ها نیز وارد این بازار شده و با راه‌اندازی بساط پخت‌ آش و حلیم در سایر واحدهای صنفی غیرمرتبط مانند مکانیکی‌ها و قصابی‌ها و... و راه‌اندازی بساط دستفروشی تلاش می‌کنند تا در این بازار سودجویی کنند.
 
 با این وجود سودجویان بازار ‌آش و حلیم هرگز به قیمت‌های مصوب راضی نبوده و با استفاده از نازل‌ترین مواداولیه بیشترین بهره‌برداری ممکن را از این بازار یک‌ماهه دارند. اتحادیه فروشندگان کباب، حلیم و غذای سنتی در آستانه ماه رمضان امسال از پیشنهاد افزایش ١٠ تا ١٥‌درصدی قیمت‌ها به دولت خبر داده است.پیشنهادی که البته تا به بازار برسد بیشتر از 15 درصد اعمال خواهد شد و بی تردید نظارتی هم برای آن نخواهد بود.
 
قیمت زولبیا و بامیه در بازار تهران
 
در این میان،  «علی بهرمند» رئیس اتحادیه قنادان و شیرینی‌فروش‌ها به ایسنا خبر داده است که قیمت هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه یک از ٨٥٠٠ تومان به ١٠‌هزار تومان رسیده است.
 
او همچنین توضیح داده که هر کیلوگرم شیرینی ‌تر در قنادی‌های درجه یک به قیمت ١٢‌هزار و ٥٠٠ تومان، شیرینی زبان و پاپیون ١٠‌هزار و ٥٠٠ تومان و شیرینی دانمارکی ٩٦٠٠تومان به فروش می‌رسد.
 
این امر در شرایطی اتفاق می‌افتد که با یک پرس‌وجوی ساده در بازار تهران به راحتی متوجه می‌شوید که نرخ‌های مصوب گفته‌شده به راحتی توسط بسیاری از قنادی‌ها نادیده گرفته شده و اقلام شیرینی گفته شده با قیمت‌هایی تا حدود دو برابر نرخ مصوب به فروش می‌رسند و کسی هم جلوی گران فروشی در این صنف را نمی گیرد.
 
به این ترتیب با یک حساب سر انگشتی از این دو قلم کالا ، آن هم با نرخ های اعلام شده نه نرخ بازار، می توان به تورم 15  درصدی در بازار رمضان پی برد.تورمی که بی تردید بیشتر از نرخ های مصوب خودنمایی خواهد کرد.
 
درخواست گرانی برای کالاهای پرفروش ماه رمضان
 
این در حالی است که خبر رسیده است، فروشندگان اقلام پرمصرف ماه رمضان خواستار افزایش قیمت شدند. جلال‌الدین شکریه نایب‌رئیس شورای اصناف با اعلام این خبر گفته: اتحادیه‌های فروشندگان خوراکی‌های پرفروش در ماه رمضان، خواستار افزایش قیمت‌ هستند که در این زمینه قیمت جدید زولبیا، بامیه،‌ آش و حلیم در اتاق اصناف درحال بررسی است اما قیمت هر دست کله‌پاچه بدون افزایش قیمت حداکثر ٣٨‌هزار تومان فروخته خواهد شد.
 
او درخصوص افزایش قیمت احتمالی غذاهای پرمصرف در ماه رمضان اظهار کرده: با توجه به افزایش قیمت اجاره مکان‌ها و مواد اولیه، اتحادیه‌های مربوطه پیشنهاد داده‌اند افزایش قیمت با توجه به تورم اعمال شود که این پیشنهاد درحال بررسی است.
 
شکریه همچنین معتقد است: درخواست افزایش قیمت‌ها منطقی است اما باید طوری عمل کنیم که به مردم هم فشار وارد نشود.
 
با این حال ، فشار اقتصادی را هنوز رمضان نیامده می توان بر سفره های مردم احساس کرد.سفرهایی که یک روز شیر از آنها پر می کشد، روز دیگر گوشت قرمز و روز دیگر مرغ!باید منتظر ماند و دید بالاخره رمضان گرم امسال با طعم گرانی آغاز می شود یا خیر؟

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *