صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حضرت فاطمه و علی (ع) بهترین الگوی ازدواج برای جوانان/مهم‌ترین سفارش اسلام درباره ازدواج چیست؟

۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰:۳۸
کد خبر: ۵۳۸۲۷۴
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: سفارش اسلام در ازدواج، توجه به هم شأنی عروس و داماد است و یکی از مهم‌ترین موارد هم شأنی، هم ترازی در ایمان و اسلام است، در جریان ازدواج حضرت فاطمه (س) نیز افراد زیادی خواهان ازدواج با ایشان بودند.

سید محمد امام کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی با اشاره به الگوی مناسب ازدواج و سفارشات دین مبین اسلام برای این عمل مهم گفت: با ازدواج یکی از محکم‌ترین بنیان‌های جامعه تشکیل می‌شود، بنیانی که نیازمند چارچوب‌های اصلی و اساسی است، زن و مرد باید با توجه به الگو‌های مناسب برای حفظ و حراست این حریم مقدس تلاش کنند و این الگو برداری را می‌توانند از زندگی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) داشته باشند.

وی ادامه داد: در آیات و روایات سفارش‌های فراوانی به منظور تحکیم پایه‌های زندگی انجام شده است، در روایتی آمده پیامبر (ص) به حضرت زهرا (س) درخصوص آیین زندگی و همسرداری تذکراتی داده است. ایشان به دختره عزیزشان تأکید کردند که چیزی را از همسرت نخواه که نتواند آن را تهیه کند و باعث شرمندگی‌اش در مقابل همسر و خانواده شود. این سفارش بیانگر این امر است که وارد شدن به زندگی نیازمند توجه به الگو و اسلوب‌های زندگی است. فردی که وارد زندگی مشترک می‌شود باید به روشی زندگی کند که بینش را به همسرش نزدیک کند طرز تفکر یکسان داشت و یاباید در برخی موارد طرز فکرش را تغییر دهد.

امام یکی از نکاتی‌ترین اساسی ازدواج را هم شأنی عروس و داماد دانست و افزود: سفارش اسلام در ازدواج، توجه به هم شأنی عروس و داماد است و یکی از مهم‌ترین موارد هم شأنی، هم ترازی در ایمان و اسلام است. در جریان ازدواج حضرت فاطمه (س) نیز افراد زیادی خواهان ازدواج با ایشان بودند؛ کسانی که از جایگاه اجتماعی یا اقتصادی بالایی برخوردار بودند، ولی همه آن‌ها با جواب رد روبرو شد. تقدیر الهی برای فاطمه (س) برتر از آن بود که فکر‌های مادی می‌انگاشتند.

این کارشناس علوم قرآنی با اشاره به جایگاه حضرت زهرا (س) ابراز کرد: اصحاب پیامبر فهمیده بودند که جریان ازدواج فاطمه (س) آسان نیست و هر فردی نمی‌تواند با او ازدواج کند؛ هرچند جایگاه مادی و اجتماعی بالایی داشته باشد. شوهر فاطمه (س) باید شخصیتی باشد که از نظر کمالات معنوی و سجایای اخلاقی، پشت سر پیامبر بوده و چنین فردی کسی نبود غیر از علی بن ابی طالب علیه السلام، همراه همیشه پیامبر صلی الله علیه و آله. آن حضرت همیشه می‌فرمود لو لم یخلق علیٌ لم یکن لفاطمة کفو (هر گاه علی آفریده نمی‌شد، کسی که لایق همسری فاطمه باشد وجود نداشت).

وی در خصوص تعیین میزان مهریه برای ازدواج اظهار کرد: مشخص کردن میزان مهریه، از شرایط عقد در اسلام است تعیین مهریه اندک و مناسب رویکردی بود که از سوی پیامبر (ص) اتخاذ شد. حضرت محمد (ص) که نخستین مجری دستورات اسلام ازدواج آسان و تفاهم را که شاکله اصلی زندگی است در زمان ازدواج دخترش با حضرت علی (ع) به اجرا گذاشت. ساده زیستی و ازدواج آسان بزرگترین و مهمترین مسئله‌ای است که می‌تواند کلید راه حل بسیاری از چالش‌های زوج‌های جوان امروز باشد.

امام تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلام ازدواج دخترش را به ساده‌ترین و راحت‌ترین شیوه انجام داد تا برای همه جوانانی که در آستانه زندگی مشترک هستند، سرمشق نیکویی باقی بماند. مهریه پانصد درهمی برای فاطمه (س) مهتر زنان نیز، به همین هدف صورت گرفت. در روایات بر این امر که مهریه جنبه مادی و مالی دارد، مهریه‌های معنوی دیگری نیز برای آن بانوی بزرگ گفته شده است.

وی بیان کرد: در روایتی‌ها آمده است که حضرت زهرا (س) از پدر تقاضا کرد که آن حضرت از خدا بخواهند تا مهریه اش را شفاعت از مسلمانان گناهکار قرار دهد. این خواسته حضرت مستجاب شد و فاطمه (س) شفیع و واسطه بخشش گناهکاران قرار گرفت، لذا سراسرزندگی مشترک امام علی (ع) و حضرت زهرا (س)، سرشار از مشق‌های نیکوست.

امام خاطرنشان کرد: ثروت به معنای ایجاد یک زندگی خوب و موفق و خوشبختی نیست ثروت بدون اخلاق و تعهد برای خانواده آرامش و سکون به همراه نخواهد داشت. نیاز است که رسانه‌های جمعی به خصوص رسانه ملی برنامه‌های مناسب تهیه کند تا بتواند زمینه و روش‌های درست انتخاب همسر و زندگی آموزش بدهد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *