صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مبارزه با فساد اقتصادی توسط دستگاه قضایی، حس امیدواری را در جامعه برانگیخته است/ تحریم ظریف، نشان‌دهنده سقوط و افول بیش از حد هیئت حاکمه آمریکاست

۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۵:۴۰
کد خبر: ۵۳۸۲۵۳
خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: طلیعه مبارزه با فساد اقتصادی در دستگاه قضایی با همت و مجاهدت مشاهده شده است و این اقدام، حس امیدواری را در جامعه برانگیخته است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، حجت الاسلام والمسلمین «محمدجواد حاج علی اکبری» در خطبه‌های نماز جمعه امروز ۱۱ مرداد تهران، با بیان اینکه در سالروز شهادت امام جواد (ع) سرتاسر ایران اسلامی غرق در ماتم و عزاست، گفت: بر همه ماست که سیره حضرت جواد (ع) را بخوانیم و از آن بهره‌های کافی و وافی را ببریم.

وی با اشاره به در پیش بودن ماه ذی‌الحجه گفت: ماه ذی الحجه یک ماه متفاوت است که دارای باطنی پُر نور و وسیع و مملو از برکات پروردگار است. ماه ذی‌الحجه با ولادت حضرت ابراهیم خلیل (ع) و ازدواج حضرت علی (ع) با حضرت فاطمه الزهرا (س) آغاز می‌شود. دو عید بسیار بزرگ مسلمانان یعنی اعیاد قربان و غدیر در این ماه واقع شده است. راه بهره‌مندی از ظرفیت‌های شگفت‌انگیز ماه ذی‌الحجه «تقوای الهی» است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه مبارزه با فساد اقتصادی، گام بسیار بلندی در تحقق عدالت علوی است، گفت: صلاح و فلاح حوزه اقتصاد به همه حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی منتشر می‌شود.

حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری با بیان اینکه یکی از آرمان‌های اساسی انقلاب اسلامی، مبارزه با فساد اقتصادی بود که در رژیم ستمشاهی نهادینه شده بود، گفت: در تمام سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مبارزه با فساد اقتصادی و تحقق عدالت علوی، در صدر مطالبات امام عظیم‌الشان و رهبر حکیم و عالیقدر انقلاب اسلامی بوده است.

وی با بیان اینکه پرچمداری مبارزه با فساد در تمام سال‌های قیادت رهبر معظم انقلاب اسلامی، در دستان ایشان بوده است، گفت:  از نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی، تحقق عدالت از طریق مبارزه مستمر با فساد امکان‌پذیر است. در نوشته‌ها و کلام و بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، بیش از ۴ هزار بار موضوع مبارزه با فساد به خصوص فساد اقتصادی دیده می‌شود.

خطیب موقت نماز جمعه تهران افزود: فرمان هشت ماده‌ای که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۰ آن را صادر کردند، یک سند جامع است که انگار برای نیاز‌های امروز ما صادر شده است. در بیانیه گام دوم انقلاب نیز موضوع مبارزه با فساد، به صورت بسیار دقیق و با تعابیری هوشمندانه تبیین شده است.‌ای کاش آن فرمان هشت ماده‌ای جدی گرفته می‌شد.‌ای کاش مسئولان ما به سیره زندگی رهبر معظم انقلاب اسلامی اقتدا می‌کردند.

حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری ادامه داد: البته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اقدامات بسیار گسترده و جدی توسط فرزندان اسلامی در بخش‌های گوناگون برای تحقق عدالت و مبارزه بافساد صورت گرفته است که همگی آن‌ها مشهود هستند.

وی با بیان اینکه امروز مسئله مبارزه با فساد به ویژه فساد اقتصادی یک مطالبه عمومی توسط مردم عزیز ما به ویژه مومنان، خانواده‌های شهدا و جوانان انقلابی است، تاکید کرد: اختلاس و رشوه و ویژه‌خواری و اشرافی‌گری، جلوه‌های زشت فساد اقتصادی هستند. مردم توقع دارند مبارزه با فساد اقتصادی به صورت جدی تا رسیدن به شرایط مطلوب دنبال شود.

خطیب موقت نماز جمعه تهران افزود: گزینه اصلی دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای جنگ با انقلاب، در حال حاضر استفاده از گزینه اقتصادی است و این در حالی است که راهبرد اقتصاد مقاومتی دستور کار تمام فرزندان انقلاب اسلامی است. اگر بخواهیم گفتمان مقاومت در عرصه اقتصادی را به نقطه مطلوبی برسانیم، راهی نداریم جز اینکه حتما و حتما با فساد اقتصادی به صورت گسترده و هدفمند مقابله کنیم.

حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری گفت: اگر علت‌ها و عوامل ناهنجاری‌های اقتصادی ریشه‌یابی شوند، می‌بینیم که علت‌های تربیتی و اخلاقی و ریشه‌های قانونی و مدیریتی در این موضوع دخیل هستند. آنچه جامعه ما را رنج می‌دهد، پیامد‌های فساد‌های اقتصادی است که منجر به کاهش رضایت عمومی، رواج قانون‌گریزی، ناامیدی تولیدکنندگان، توسعه فقر، رکود و تعطیلی بسیاری از کارگاه‌ها شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه در تحلیل وضعیت کشور باید واقع‌بین باشیم، تصریح کرد: اقدامات گسترده و پرافتخار نظام اسلامی در تحقق عدالت را باید ببینیم و شاکر باشیم. باید بدانیم علی‌رغم همه تبلیغاتی که می‌شود، فساد سیستمی در اقتصاد ما وجود ندارد. اکثریت جامعه و مسئولان ما به خاطر ایمان و تعلق خاطر خود، مردمانی پاکدست و مومن هستند. فساد موجود، عارضی و تحمیلی است، ولی به دلیل خطا‌های موجود، این فساد‌ها امروز جدی، قابل توجه و خطرناک شده‌اند.

خطیب موقت نماز جمعه تهران افزود: نکته دیگر این است که یک شکاف ادراکی را میان آنچه که از فساد اقتصادی وجود دارد با آنچه مردم می‌بینند و می‌شنوند شاهد هستیم. فساد اقتصادی علی‌رغم اینکه ریشه دوانده، اما قابل معالجه است. باید در گزینش مدیران، موضوع طهارت اخلاقی جدی‌تر گرفته شود. باید ساختار‌های نظارتی در همه قوا و دستگاه‌ها تعبیه شود و از نفود افراد مرفه و ویژه‌خوار در دستگاه‌ها جلوگیری به عمل آید. باید ساختار‌های مربوط به وضعیت مالی مسئولان که بشارت آن داده شده است با جدیت دنبال شود.

وی در ادامه عنوان کرد: اگر قرار باشد جلوی امضا‌های طلایی که تولید فساد می‌کنند گرفته شود، باید موضوع «هوشمندسازی» را جدی بگیریم. برخورد قاطع، سریع، بدون تبعیض، عادلانه، موثر و بازدارنده نهاد‌های امنیتی و قضایی، یک مسئله بسیار مهم در موضوع مبارزه با فساد اقتصادی است. مردم باید به این اطمینان برسند که با مفسدان در هر سطحی بدون اغماض برخورد می‌شود و تیغ عدالت علوی آن‌ها را ادب خواهد کرد.

خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: اطلاع‌رسانی مناسب از اقدامات هوشمندانه و هماهنگ در موضوع مبارزه با فساد، چه در حوزه‌های پیشگیری و چه در بخش درمان باید در دستور کار باشد. در مبارزه با فساد اقتصادی، باید از سطحی نگری و شعارزدگی و اقدامات غیزضروری به شدت پرهیز کرد.

حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری ادامه داد: مبارزه با فساد باید در دستور کار همه قوای کشور وجود داشته باشد و خالصانه و عالمانه و باصلابت این مسیر توسط هر سه قوه طی شود. طلیعه مبارزه با فساد اقتصادی در دستگاه قضایی با همت و مجاهدت مشاهده شده است و این اقدام، حس امیدواری را در جامعه برانگیخته است. در دستگاه اجرایی نیز خبر‌های خوبی می‌شنویم مثل اقداماتی که اخیرا بانک مرکزی انجام داده است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تحریم محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان از سوی آمریکا، گفت: این اقدام، کاری سبک، بچه گانه و خنده‌دار بود. البته برای آقای ظریف و وزارت خارجه باعث افتخار است که آمریکایی‌ها آن‌ها را تحریم کنند. این روش دولتمردان آمریکا، نشان دهنده سقوط و افول بیش از حد دستگاه دیپلماسی و هیئت حاکمه آمریکاست. دیپلماسی نه جنگ نه مذاکره کار خودش را کرده است و امروز می‌بینیم که دیپلماسی التماس آمریکا هم به جایی نرسیده است. اگر این تحریم ها، مقامات آمریکا را راضی می‌کند، ایرادی ندارد این کار را انجام بدهند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *