نباید انتظار داشته باشیم بانکها همه کار انجام دهند/ بانک مسکن باید به رسالت اصلی خود بازگردد
خبرگزاری میزان: رئیس کل بانک مرکزی بر لزوم افزایش سرمایه بانکها و تبدیل بانک مسکن به بانک توسعهای ـ تخصصی تأکید کرد و گفت: بانک مسکن از بانکی توسعهای به بانک تجاری تبدیل شد که هماکنون در حال بازگشت به جایگاه خود به عنوان بانک توسعهای ـ تخصصی است و این بانک باید به رسالت اصلی خود بازگردد.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به رشد اقتصادی کشور در سال 93 پس از هشت دوره رکود ادامه داد: برای استمرار این وضعیت، دولت انضباط پولی و مالی را سرلوحه اقدامات خود قرار داده است.
وی با اشاره به جایگاه ویژه مسکن در اقتصاد ایران به عنوان محرک اقتصادی و زمینهسازی مسکن برای رشد اقتصادی، به هماهنگی بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی برای تحرک در بخش مسکن اشاره کرد و افزود: در گذشته بانک مسکن از بانکی توسعهای به بانک تجاری تبدیل شد که هماکنون در حال بازگشت به جایگاه خود به عنوان بانک توسعهای ـ تخصصی است و این بانک باید به رسالت سابق خود برگردد؛ زیرا تبدیل بانک توسعهای به بانک تجاری افتخار نیست.
نباید انتظار داشته باشیم بانک ها همه کار انجام دهند
سیف با اشاره به سوابق و تجارب خوب بانک مسکن در گذشته در خصوص خانهدار کردن مردم افزود: نباید انتظار داشته باشیم همه بانکها همه کاری انجام دهند، لطماتی که در دولت گذشته به بانک مسکن وارد آمد، به دلیل عدم استفاده از این بانک در زمینه کاری تخصصی خود بود.
وی با بیان اینکه اگر بانک مسکن به رسالت اصلی خود به عنوان بانک توسعهای ـ تخصصی در حوزه مسکن برگردد، میتواند از تجارب سابق خود در خانهدار کردن مردم بهره ببرد، تأکید کرد: این اقدام در همه جای دنیا انجام میشود و بانکهای توسعهای در خدمت اهداف دولتها در توسعه بخشهای خاص مانند مسکن قرار دارند.
سیف بیان کرد: البته ما در ایران، در کنار توسعهای، نام تخصصی را هم به بانک مسکن افزودهایم. ضمن اینکه بانک مسکن میتواند پیشروی نظام بانکی در بخش مسکن باشد و تجارب خود را در خصوص خانهدار کردن مردم به بانکهای دیگر نیز منتقل کند.
رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به پیگیریهای وزیر راه و شهرسازی در خصوص افزایش سقف وام بانک مسکن در جلسات بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار ادامه داد: این وزارت در آغاز کار دولت با مشکلات زیادی به خصوص در بخش مسکن مهر روبرو بود و این طرح چالشهای زیادی برای کشور ایجاد کرد و کل اقتصاد ایران را به چالش کشید؛ اما به مرور وزیر راه و شهرسازی توانست در این دو سال نخست به اتمام واحدهای نیمهکاره پرداخته و سپس با تمدید منابع مالی درگیر در مسکن مهر، این منابع را به حوزه ساخت و ساز و خرید مسکن انتقال دهد و استمهال 10ساله منابع مسکن مهر نیز به همین دلیل بود.
وی با تأکید بر توانایی اداره صندوق پسانداز مسکن یکم به صورت خودکفا تصریح کرد: بانک مسکن هم نیاز به تقویت دارد؛ زیرا نظام بانکی کشور در سالهای گذشته درگیر تحریم، افزایش ناگهانی نرخ ارز، انباشته شدن معوقات بانکی و ... بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *