صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

امام محمد تقی(ع) نمونه بارز علم در میان شیعیان بودند/جود و احسان امام نهم سبک زندگی اهل بیت را احیا کرد

۱۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۳۸۱۶۹
کارشناس علوم قرآنی گفت: معروفترین لقب امام جواد(ع) جود و احسان است که به خاطر عطای فراوانش با نام جواد به معنای بخشنده خوانده شد که از نام های زیبای پروردگار است.

حجت الاسلام والمسلمین حسینعلی یزدان دوست کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره حضرت امام محمد تقی(ع) گفت: در زمان شهادت امام هشتم شیعیان، امام جواد علیه السلام هشت سال داشته و در این سن به امامت رسیدند و مدت ۱۶ سال بر مسلمین امامت کردند.

وی در همین راستا افزود: امام نهم شیعیان فضیلت ها و صفات بسیار زیبایی در وجودشان بود و شیعیان و پیروان اهل بیت عصمت به دنبال کمال و صفات بسیار زیبا و حسنه ای هستند که معمولا در وجود امامان هست و دوست دارند به آن صفات تاسی کنند.


این کارشناس علوم قرآنی، جود و احسان را یکی از صفات حضرت محمد تقی(ع) معرفی و بیان کرد: معروفترین لقب امام جواد(ع) جود و احسان است که به خاطر عطای فراوانش با نام جواد به معنای بخشنده خوانده شد که از نام های زیبای پروردگار است.

حجت الاسلام والمسلمین یزدان دوست ادامه داد: نام جواد تاسی از نام خداست و در وجود امام نهم تجسم یافته است. این حضرت کرامت و احسان پدران بزرگوارش را در اذهان وشیوه، منش، راه، سیر و سلوک امام جواد(ع) سبک زندگی اهل بیت (ع) را احیا کرد.

وی درباره دیگر فضیلت امام محمدتقی(ع) اظهار کرد: این حضرت در مقابل سختی ها و مشکلات روزگار صبر و بردباری عجیبی داشته و هیچ گاه برآشفته و مضطرب نمی شدند بلکه با اتکا بر خدای متعال صبر و تحمل را پیشه می کردند. در روایتی که در صفحه 455 کتاب تحف العقول آمده است، مردی از حضرت جواد(ع) تقاضا کرد که وی را سفارشی کند. امام فرمود: "آیا اگر موعظه کنم، آن را پذیرفته و عمل می کنی؟". گفت: بلی. امام فرمود: "توَسدِ الصبرَ، وَاعْتَنِقِ الفَقر". "صبر را تکیه گاه و پشتوانه خود قرار داده، در رویارویی با فقر و ناکامی آن را در آغوش بگیر".  امام جواد(ع) در مقابل دشمنان از حق و دین دفاع می کردند. موضع گیری های منطقی و شایسته امام توام با صبر و بردباری بود. ستم هایی که حاکمان مستبد داشتند با صبر استقامت کرده و در برابر خلفای وقت روشنگری می کردند.

این کارشناس علوم قرآنی با اشاره به هوش و زیرکی امام جواد(ع) توضیح داد: مامون از کَیِّس بودن و هوش امام نهم متعجب شد به همین دلیل تلاش کرد تا دخترش را به ازدواج حضرت امام محمد تقی (ع) در آورد و صاحب نسلی از امام معصوم شود اما به لطف الهی دختر مامون صاحب فرزندی از امام نشد. در یکی از شکارهایی که مامون رفته بود با امام جواد روبرو شد، او را در مورد شکاری که در دستش است مورد آزمایش قرار داد و از جواب امام جواد (ع)، منطق عقلانی، هوش سرشار، علم بالا و شجاعت امام نهم بسیار لذت برد و برخلاف رضایت قلبی امام را تحسین کرد و به ایشان گفت: "راست گفتی و پدرانت و پروردگارت هم صادقانه سخن گفته اند. به راستی که تو فرزند امام رضا علیه السلام هستی".
 

حجت الاسلام والمسلمین یزدان دوست درباره بهره مندی از شخصیت و زندگی امام محمد تقی (ع) خاطرنشان کرد: ما باید از جود و کرامت امام نهم الگو گرفته و دست نیازمندان را بگیریم. باید از امام جواد(ع) تاسی کرده و زندانیانی که به خاطر بدهکاری در بند هستند را دریابیم که این کار صدقه جاریه و ماندنی است. فقرا و بی بضاعت ها، زندانیان بدهکار و یتیمان را دریابیم که در این صورت باعث تغییر سبک زندگی خواهد شد و در حیات و مماتمان شاهد لذت و کامیابی خواهیم بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *