کره شمالی موشکهای بالستیک کوتاه برد شلیک کرد
ارتش کره جنوبی با انتشار بیانیهای اعلام کرد پیونگ یانگ صبح چهارشنبه ۲ فروند موشک بالستیک کوتاه برد در سواحل شرقی خود شلیک کرده است.
به گزارش رویترز، ستاد مشترک ارتش کره جنوبی با انتشار بیانیهای اعلام کرد شلیکهای اخیر از جزیره «هودو» در سواحل شرقی کره شمالی همان منطقهای که شلیکهای هفته گذشته در آن انجام شد، رخ داد.
بیانیه در ادامه با تاکید بر این که سئول اقدامات پیونگ را رصد میکند، گفت موشکهای شلیک شده با برد ۲۵۰ کیلومتر کره شمالی متفاوت از موشکهای شلیک شده پیشین بوده اند.
«لی پیترز» سخنگوی نیروهای نظامی آمریکا در کره جنوبی اظهار داشت: "ما از گزارشهای مربوط به شلیک موشک از کره شمالی خبر داریم و به نظارت بر اوضاع ادامه میدهیم. "
وی به سوالی مبنی بر برگزاری مانور مشترک آمریکا و کره جنوبی که براساس برنامه قبلی قرار بود ماه آینده آغاز شود، پاسخ نداد.
وزارت دفاع ژاپن نیز اعلام کرد هیچ یک از موشکهای شلیک شده به خاک این کشور یا مناطق اقتصادی تحت کنترل آن نرسیده و این موشکها تهدیدی فوری برای امنیت ژاپن محسوب نمیشوند.
کره شمالی نخستین آزمایش موشکی خود پس از دیدار سران دو کشور در ۳۰ ژوئن (۹ تیر) و توافق برای از سرگیری مذاکرات خلع سلاح را در ۲۵ جولای ( ۳ مرداد) انجام داد.
کاخ سفید، پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا تاکنون در مورد این موضوع اظهارنظر نکردند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور و «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته ضمن تایید آگاهی از پرتابهای موشکی کره شمالی، به یافتن راه حل دیپلماتیک برای موضوع کره شمالی ابراز امیدواری کردند. این در حالی است که پیونگ یانگ، مانور مشترک واشنگتن و سئول را مخل هرگونه گفتوگوی میان دو کشور خوانده بود.
سران دو کشور در دو نشستی که در سنگاپور و ویتنام داشتند موفق نشدند اختلافات خود در زمینه خلع سلاح هستهای را مرتفع کنند.
یک منبع دیپلماتیک اعلام کرد در حالی که انتظار میرفت مایک پمپئو و ری یونگ هو، وزیر خارجه کره شمالی در حاشیه مجمع امنیتی جنوب شرق آسیا در «بانکوک» پایتخت تایلند در این هفته با یکدیگر دیدار کنند، ری سفر خود را کنسل کرده است.
«هری کازیانیس» عضو مرکز منافع ملی واشنگتن، این اقدامات کره شمالی را تلاش برای اعمال فشار بر واشنگتن توصیف کرد.
وی اظهار داشت بازگشت مذاکرات در هر سطحی در شرایط فعلی بعید به نظر میرسد؛ چرا که کیم بلافاصله پس از انجام این آزمایشها به دیپلماسی باز نمیگردد.
تحلیلگران بر این باورند که «کیم جونگ اون» با توجه به اشتیاق ترامپ برای برقراری تعامل با کره شمالی به منظور قرار دادن آن در زمره موفقیتهای خود در سیاست خارجی پیش از انتخابات ریاست جمهوری در ۲۰۲۰، قصد دارد وی را تحت فشار قرار دهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *