طبخ روزانه ۱۵۱ هزار پرس غذا در آشپزخانههای مکه و مدینه
به گفته وی هم اکنون در مدینه دو آشپزخانه مرکزی فعال است و در مکه دو آشپزخانه مجهز و بزرگ مرکزی با ظرفیت پخت ۴۰ و ۵۰ هزار پرس به بالا و دو مجموعه خود پخت در دو هتل میلینیوم و الدانه فعال هستند که طی روزهای آینده به حداکثر ظرفیت فعالیت خود میرسند.
فرشید تصریح کرد: تا چند سال قبل طبخ غذا در این سطح منسجم نبود و به صورت پراکنده هر مجموعه خود اقدام به طبخ میکرد، اما به منظور افزایش سطح ایمنی در طبخ، افزایش سطح رضایتمندی زائران به دلیل ارتقا بهداشت و کیفیت مواد مصرفی، جلوگیری از اسراف و صرفه اقتصادی در تولید انبوه غذا، ایجاد محدودیت توسط دفاع مدنی عربستان، کار در این حوزه متمرکز شد و هم اکنون ما آشپزخانههای مجهز و پیشرفته با کارکنان حرفهای فعال در عربستان مستقر هستند.
فرشید توضیح داد: هماکنون طبخ به صورت صددرصد متمرکز در آشپزخانههای مرکزی انجام و غذای زائران پس از طبخ، با هیترهای برقی به هتلهای محل استقرار زائران منتقل میشود، ضمن آنکه مواد غذایی در انبارهای بهداشتی و به صورت تفکیک شده نگهداری میشوند.
وی گفت: امسال با کار کارشناسی که از سال قبل آغاز شده بود تلاش شد تا پخت غذا با ذایقه زائران ما که از نقاط مختلف کشور با تنوع غذایی گسترده هستند، به نوعی سازگارتر و هماهنگتر باشد و به این منظور بخشی از اقلام مواد اولیه مورد نیاز هم بالغ بر ۲۲ تن کالا از کشور به مکه و مدینه انتقال یافت
این مقام مسئول در امور حج اظهار کرد: در کنار توجه به ذائقه زائران، اولویت و تمرکز اولیه ما بر روی نوع تغذیه زائرانی که دچار بیماریهای مختلف همچون پرفشاری خون، دیابت و مانند آن هستند، بوده و تلاش شده غذای این جمعیت هم با نظر متخصصان و پزشکان از شرایط لازم برخوردار باشد تا سلامت این زائران به خطر نیافتد.