صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحقق «ما می‌توانیم» توسط متخصصان صنعت دفاعی/«دماوند» مدرن‌ترین ناوشکن ایران

۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۷:۰۱
کد خبر: ۵۳۷۴۰
«دماوند» دومین ناوشکن ساخته شده توسط متخصصان ایرانی در صنایع دریایی شهید تمجیدی بندر انزلی است که ماموریت خود را در دریای خزر به‌خوبی انجام می‌دهد.

به گزارش به نقل از فارس؛ از بندر انزلی، سال 1385 طبق تدابیر فرماندهی معظم کل قوا ساخت ناوشکن دماوند در دستور کار سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و در سال 1386 با بهره‌گیری از شبکه توانمند داخلی متشکل از 700 مرکز صنعتی، پژوهشی، دانشگاهی و با همکاری عناصر فنی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین سازمان‌ها و صنایع مختلف وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخت بدنه ناوشکن دماوند آغاز شد.

فرآیند ساخت بدنه ناوشکن دماوند شامل سازه اصلی، روسازی و محلقات سازه‌ای بود و ساخت، نصب و راه‌اندازی بیش از 120 سامانه مکانیکی، تاسیساتی، تحرک و رانش، برق و الکترونیک، ناوبری، مخابرات، جنگال، هدایت، آتش و تسلیحات با صرف بیش از 2 میلیون و 500 هزار نفر ساعت کار و 12 هزار فعالیت اجرایی در شهریور ماه سال 93 به اتمام رسید.

آزمایش‌های کنار اسکله و در دریای ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند از مهر ماه سال 93 آغاز شد و بیش از 9 هزار فقره آزمایش با 21 هزار نفر ساعت در این ناوشکن صورت گرفت ضمن اینکه 73 دوره آموزشی بالغ بر 35 هزار نفر آموزش تئوری و عملی در تخصص‌های مربوطه در سه سطح سازمانی، میانی و کارخانه‌ای برگزار شده است.

فناوری‌های جدید سامانه رادار هوایی پیشرفته سه‌بعدی و سامانه رادار سطحی در ناوشکن دماوند به‌کارگیری شده و سامانه هدایت آتش، سامانه جنگ‌های الکترونیکی، سامانه جنگ‌های نوین، سامانه هوشمند حل مسئله تیر، سامانه مدیریت نبرد، سامانه مخابراتی امن یکپارچه، سامانه اپتیکی پیشرفته، سامانه شفت و پروانه گام متغیر، سامانه برخاست بالگرد در شب، سامانه کشف و اطفای حریق سازگار با محیط زیست و سامانه کنترل و نشان‌دهنده یکپارچه در ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند نصب شده است.

*ناوشکن دماوند به‌روزتر از جماران

فرمانده منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به فناوری‌های به‌کار گرفته شده در ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند اظهار کرد: ناوشکن دماوند نسبت به ناوشکن جماران به‌روزتر است.

امیر دریادار دوم افشین رضایی حداد، دریای خزر را مواج توصیف کرد و افزود: شرایط جوی دریا به‌ گونه‌ای است که کمتر شناوری می‌تواند در دریای خزر پایداری داشته باشد اما ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند امکان حضور نیروی دریای ارتش در شرایط جوی نامساعد در این دریا را فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند توانایی حمل بالگرد را دارد، تصریح کرد: یکی از ماموریت‌های بالگرد تجسس، نجات، کمک‌رسانی و آگاهی از وضعیت دریای خزر است.

فرمانده ناوگان شمال کشور به وجود ناوگان بزرگ نیروی دریایی ارتش در جنوب کشور اشاره کرد و گفت: آموزشگاه‌های نیروی دریایی ارتش در شمال کشور استقرار دارد و با حضور ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند تحولی در بحث آموزشی این نیرو ایجاد شده و این امر در بعد عملی برای ما حائز اهمیت است.

رضایی‌حداد با تاکید براینکه ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند را فرزندان این کشور ساختند، بیان کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیروی دریایی نیاز خود را به کشورهای غربی سفارش می‌داد و یکسری شناورهای تندرو و موشک‌انداز داشتیم.

وی ساخت تمام تجهیزات ناوشکن جمهوری اسلامی ایران را در داخل کشور دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های صنعتی شریف، اصفهان، مالک اشتر و امام خمینی (ره) در نوشهر در ساخت ناوشکن مذکور همراهی کردند و توانستیم با وجود تحریم‌ها و کارشکنی‌ها ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند را در داخل کشور بسازیم.

فرمانده ارشد آجا در گیلان با اشاره به اینکه 60 کیلومتر کابل در ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند به‌کارگیری شده است، یادآور شد: ناوشکن مذکور ویژگی شناوری، تحرک، رزم، محل خواب و استراحت، ورزش و ... را دارد.

رضایی‌حداد ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند را مجموعه‌ای از علم، دانش و تخصص بومی خواند و اظهار کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران با ساخت ناوشکن‌های جماران و دماوند به جمع کشورهای سازنده ناوشکن پیوسته است.

*تقویت روحیه خودباوری دستاورد ساخت ناوشکن دماوند

رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز به تکمیل زنجیره آموزشی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای دوره‌های کارورزی دانشجویان افسری دانشگاه امام خمینی (ره) با الحاق ناوشکن دماوند اشاره کرد و گفت: درجه‌داران مرکز آموزش تخصص‌های دریایی رشت بر روی ناوشکن دماوند در دریای خزر آموزش می‌بینند.

امیر دریادار امیر رستگاری با اشاره به افزایش قدرت دفاعی و بازدارندگی ناوگان شمال با الحاق ناوشکن دماوند، بیان کرد: تقویت روحیه خودباوری و خواتکایی در تلاشگران عرصه علم و صنعت دریایی کشور، کسب فناوری‌های جدید و کسب دانش فنی ساخت و تجهیز انواع مختلف ناوشکن از جمله دستاوردهای الحاق ناوشکن دماوند به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

وی ساخت ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند را سبب ایجاد و تقویت شبکه همکاران در زنجیره تامین و ساخت سامانه‌ها و زیرسامانه‌ها عنوان کرد و یادآور شد: صرفه‌جویی ارزی با انجام بومی‌سازی و بهینه‌سازی تجهیزات و سامانه‌ها، ایجاد اشتغال به صورت مستقیم و غیر‌مستقیم در سطح استان و کشور، رسوب دانش در حوزه سخت‌افزار و نرم‌افزار تربیت نیروی انسانی متخصص در طراحی و مهندسی ساخت به عنوان هسته‌های دانا از دیگر دستاوردهای ساخت ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند است.

*ناوشکن دماوند مجهز به رادار شناسایی سه‌بعدی‌

رئیس سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی دریایی ارتش نیز با اشاره به صدور فرمان ساخت ناوشکن توسط فرماندهی معظم کل قوا در سال 76 اظهار کرد: سال 88 ناوشکن جمهوری اسلامی ایران جماران به دست مقام معظم رهبری در بندرعباس به نیروی دریایی ارتش الحاق پیدا کرد.

امیر دریادار علی غلامزاده به رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ناوشکن بعدی بهتر و پیشرفته‌تر باشد، اشاره کرد و افزود: ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند در خطه شمال کشور به دست توانای جوانان این سرزمین ساخته شده است.

وی با بیان اینکه دماوند دومین ناوشکن از سری ناوشکن‌های کلاس «موج» محسوب می‌شود، تصریح کرد: ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند در هفت طبقه ساخته شده است.

رئیس سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی دریایی ارتش، ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند را یکی از ناوشکن‌های فوق پیشرفته خواند و بیان کرد: ناوشکن مذکور دارای سلاح‌های پیشرفته و پدافندی است.

غلامزاده بیشترین ماموریت ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند را گسترش فضای آموزشی در شمال کشور دانست و خاطرنشان کرد: ناوشکن مذکور مجهز به پیشرفته‌ترین تجهیزات روز، رادار شناسایی سه‌بعدی و سیستم‌های توپخانه‌ای و موشکی است.

*ناوشکن دماوند دستاورد شکوهمند انقلاب اسلامی

فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز به الحاق ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند در راستای اجرای تدبیر فرماندهی معظم کل قوا به این نیرو در دریای خزر اشاره کرد و گفت: ناوشکن دماوند یکی دیگر از دستاوردهای شکوهمند انقلاب اسلامی است.

امیر دریادار حبیب‌الله سیاری الحاق ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند را برگ زرین دیگری از افتخارهای نیروهای مسلح عنوان کرد و افزود: ساخت ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند به دست توانمند صنعتگران صنایع دفاعی، جهادگران نیروی دریایی و ده‌ها مرکز علمی انجام شده است.

وی به تلاش مخلصانه فرزندان این کشور برای تحقق فرمان و تدبیر دوراندیشانه فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر خودکفایی و تلاش برای قطع وابستگی به بیگانگان اشاره کرد و یادآور شد: الحاق ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند در راستای ساخت نیروی دریایی مطابق با آرمان‌های انقلاب اسلامی و در شأن ملت ایران است.

سیاری با بیان اینکه خزر به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه جهان پنج همسایه مهم قاره آسیا را در مجاورت خود دارد، تصریح کرد: خزر یکی از سه حوزه ژئوپلتیکی دریایی جمهوری اسلامی ایران است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش، خزر را دریای صلح و دوستی خواند و بیان کرد: ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند در راستای قابلیت حضور مستمر در دریا، مراقبت از مرزهای دریایی و تقویت امنیت و صلح پایدار با همکاری همسایگان دریای خزر ساخته شده است.

وی با اشاره به همت صنعتگران و پژوهشگران وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های کشور در راستای تحقق تدبیر ابلاغی، اظهار کرد: ساخت ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند با‌تجربه ساخت ناوشکن جماران همراه بود.

سیاری ساخت ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند را در راستای دلبستگی به مسئولیت‌های سربازی و شور و شعف اجرای فرمان فرماندهی معظم کل قوا با روحیه ایمان، خودباوری و تکیه بر شعار «ما می‌توانیم» خواند و تصریح کرد: اراده حضور در صحنه سبب ساخت ناوشکن سری «موج» به عنوان یکی از پیچیده‌ترین تجهیزات نظامی شده است.


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *