صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اگر وضع فعلی ادامه یابد، ایران گام سوم کاهش تعهدات برجامی را برمی‌دارد

۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۹:۵۸
کد خبر: ۵۳۷۱۵۸
دسته بندی‌: سیاست
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سفر بن علوی در چارچوب روابط دوجانبه ایران و عمان بود و سفر وی به تهران، به صرف موضوع خاصی صورت نگرفت.
به گزارش خبرنگار سیاسی ، سید عباس موسوی در جریان نشست خبری امروز خود با اشاره به سفر ظریف به نیویورک، آمریکای لاتین و سنگال گفت: در این سفر نقاط عطفی رخ داد و در این سفر‌ها به اهدافی که تعیین شده بود دست یافتیم. همچنین سفر وزیر خارجه عمان به تهران در چارچوب روابط دوجانبه صورت گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه در باره نشست فوق‌العاده کمیسیون مشترک برجام اظهار داشت: تلاش‌های دیپلماتیک برای حفظ برجام که برای اعضا مهم است، ادامه دارد. این تلاش‌ها چه در قالب ملاقات‌های دوجانبه و چه در قالب کمیسیون‌ها برگزار می‌شود.
 
موسوی بیان داشت: طرف‌های اروپایی‌ نسبت به رویکرد کاهش تعهدات برجامی ایران معترض بودند و ایران هم نسبت به دستگیری برخی ایرانیان در اروپا به دستور آمریکا و بی عملی در اجرای تعهدات اعتراض کرد. این افراد به بهانه نقض تحریم‌ها دستگیر شدند درحالی که در آن زمان تحریم‌ها وجود نداشت. ایران توقیف نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق را هم به عنوان نقض برجام اعلام کرد.

وی تاکید کرد: در این نشست توافق خاصی صورت نگرفت و مجدد بحث اینستکس مطرح شد. یکی از توافقات، موضوع برگزاری نشست کمیسیون مشترک با حضور وزرای خارجه است.
 
سفر وزیر خارجه عمان به تهران
سخنگوی وزارت خارجه در مورد سفر بن علوی به ایران بیان کرد: واقعیت هدف این سفر همانی است که در رسانه‌ها مطرح شد. آخرین تحولات از جمله بحث نفتکش‌ها هم طبیعی است مطرح شود. اما من تایید نمی‌کنم به صرف موضوع خاصی آمده باشد.
 
دزدی دریایی انگلیس
موسوی در مورد اقدامات ایران در بحث آزادسازی نفتکش گفت: بحث توقیف نفتکش ایرانی در نشست کمیسیون مطرح شد و ایران مواضع خود در مورد اینکه این کار دزدی دریایی است ، بیان کرد. در خصوص بحث تضمین امنیت تنگه هرمز هم معتقد به همکاری کشور‌های منطقه هستیم. ریشه مشکلات هم به حضور کشور‌های فراسرزمینی برمی‌گردد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره خروج امارات از یمن اظهار داشت: من به علت این تصمیم کاری ندارم، اما آن را گامی خوب ارزیابی می‌کنم که می‌تواند به کاهش تنش‌ها منجر شود. جمهوری اسلامی این گام‌ها را با دقت رصد می‌کند و تا جایی که بتواند کمک می‌کند این گام‌ها عمیق‌تر برداشته شود.

وی در خصوص نامه ظریف به مقام معظم رهبری عنوان کرد: من این خبر را تایید می‌کنم و این نامه نوشته شده است. صدا و سیما از جمله نهادهای زیر نظر مقام معظم رهبری است و اگر شکواییه‌ای بود باید به ایشان گفته می‌شد. برداشت عموم این بود که در سریال گاندو تلاش می‌شد از وزارت خارجه چهره بی عمل و واداده نشان دهد. حال اگر قرار است جمهوری اسلامی چنین وزیری در وزارت خارجه داشته باشد حضور ظریف شرعا جایز نمی‌تواند باشد بلکه فرد مقتدری باید در راس قرار بگیرد. اگر این تفسیر درست نیست چرا باید چنین تصویری ارائه شود. مقام معظم رهبری هم فرمودند که راضی به این اهانت‌ها نیستند و امیدوارم که گوش شنوایی باشد.

در چند روز آینده مقاماتی از هند و چین به ایران می‌آیند
وی در مورد سفر‌های پیشرو مقامات هند و چین در روز‌های آتی به ایران گفت: قرار است وزیر بلندپایه هندی و یک مقام بلندپایه حزب کمونیست چین در چارچوب روابط دوجانبه و انجام رایزنی‌ها به تهران سفر کنند.

موسوی در مورد دریافت پول نفت از طریق کانال مالی ویژه اروپا تصریح کرد: اینستکس اصل و هدف ما نیست، اما اروپا ادعا کرد می‌توانند این مکانیسم را برای اجرای تعهدات صورت دهند. ما می‌خواهیم میزان فروش نفت به اندازه دوران قبل از خروج آمریکا از برجام برگردد و این بستگی به اروپا دارد که این را عملیاتی کند.

وی درباره وضعیت اسدی در آلمان گفت: این پرونده ابعاد حقوقی و دیپلماتیک دارد. وکلا هم در حال کار روی پرونده هستند و امیدوارم زودتر به نتیجه برسد.

وزارت خارجه به جد پیگیر وضعیت شیخ زکزاکی است
سخنگوی وزارت خارجه در مورد آخرین پرونده شیخ زکزاکی گفت: وزارت خارجه به جد پیگیر این مساله است. شیخ شخصیت مذهبی با جایگاه خاصی در کشور خودش و شیعیان است. وضعیت او فعلا خوب نیست و وزارت خارجه تمام امکاناتش را برای پیگیری این مساله به کار گرفته است. اینکه تمام مسایل و اقدامات علنی نمی‌شود، چون دنبال کار رسانه‌ای نیستیم. ظریف در سفر سنگال نیز این مساله را پیگیری کردند. اداره کل آفریقا وزارت خارجه هم در این راستا کمک می‌کند تا این وضعیت به نوعی تمام شود. امروز هم قرار است دادگاه شیخ زکزاکی برگزار شود و امیدواریم این دادگاه به نفع ایشان و کشورش تمام شود.

هدف پمپئو از بیان سفر به ایران عملیات روانی است
موسوی فضاسازی پمپئو برای سفر به ایران گفت: این اقدام تدافعی در برابر اقدامات تهاجمی ظریف در گفتگو با رسانه‌های آمریکا در نیویورک است. ما این اقدام را جدی ارزیابی نمی‌کنیم. این اظهارات در راستای عملیات روانی است. بار‌ها خبرنگاران ایرانی از پمپئو و دیگر مقامات آمریکایی دعوت به مصاحبه کرده بودند، اما آن‌ها رد کرده بودند. سفر ظریف هم به مقر سازمان ملل بود و ارتباطی به دولت آمریکا ندارد که می‌گویند به آمریکا سفر کرده است.

پیشنهاد برای تصویب زودهنگام پروتکل هسته‌ای اقدامی در جهت مشخص کردن ادعای آمریکا برای گفتگو است
وی در مورد پیشنهاد ظریف برای تصویب پروتکل هسته‌ای گفت: آنچه امریکایی‌ها مطرح می‌کنند ارائه چهره اهل گفتگو از خودشان و ارائه چهره جنجالی از ایران است. گفتگو زمانی انجام باید شود که مسیر شفاف باشد و تاکنون سیگنالی از سوی دولت آمریکا دیده نشده است. برای شکستن این فضا ظریف مطرح کرد که اگر آمریکا دنبال توافقی هستند ما پروتکل هسته‌ای که باید ۲۰۲۳ تصویب کنیم و در مقابل تمام تحریم‌ها با تصویب کنگره لغو شود را زودتر عملیاتی کنیم. اما طرح طبق پیش بینی‌ها با مخالفت آمریکا مواجه شد.

وی در مورد پیام فرانسه به ایران گفت: فرانسه در راستای اجرای تعهداتش در برجام اقداماتی را شروع کرده است. دوبار دستیار مکرون به تهران آمد و طرح هایشان هم قابل توجه نبود. طرحی هم جمهوری اسلامی جمع بندی کرد و توسط عراقچی برای مکرون ارسال شد. آن‌ها معتقد هستند باید جلو تشدید تنش در منطقه با برخی پیشنهادات را گرفت. جمهوری اسلامی هم در مورد این پیشنهادات نظر مثبت داشته است. امیدوار هستیم این تلاش‌ها ثمر دهد.

محدودیت‌های اعمال شده از جانب آمریکا برای هیئت دیپلماتیک ایرانی در نیویورک
موسوی درباره محدودیت‌هایی که آمریکا برای هیات دیپلماتیک ایرانی در نیویورک ایجاد کرد گفت: اقدام عجیبی بود که نمایندگی جمهوری اسلامی از طریق بادداشتی اعتراص کرد. دبیرکل سازمان هم مساله را پیگیری کرد. امیدواریم این کار که از ابعادی غیرانسانی هست خاتمه یابد و آمریکا دست از این کار‌های بچگانه بردارد.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد اعزام ناوشکن انگلیسی به تنگه هرمز تصریح کرد: ما منشا همه بی ثباتی‌ها حضور نیرو‌های بیگانه در منطقه می‌دانیم. کشور‌های منطقه بلد هستند چگونه از منافع خود دفاع کنند و لازم نیست کشور‌هایی از آن سر دنیا دل بسوزانند. ما این اقدامات را در راستای افزایش تنش می‌دانیم و کمکی به امنیت منطقه نمی‌کند.

اگر وضع فعلی ادامه یابد، ایران گام سوم کاهش تعهدات برجامی را برمی‌دارد
وی در مورد علت نگرانی اروپا گام سوم ایران در شرایطی خودشان به تعهدات پای بند نبودند اظهار داشت: فکر نمی‌کنم آمریکا دلشان برای برجام بسوزد و آن‌ها خواستار این تنش بودند. تعجب ما از اروپا است که این وضعیت را جدی نگرفتند. اگر وضع به همین منوال باقی بماند ایران گام سوم را محکمتر برخواهد داشت که البته هنوز جزییات آن مشخص نیست.

موسوی در مورد ادعای سنگاپور در مورد توقیف نفتکش چینی که حامل ال پی جی ایران بوده است گفت: ما منتظر گزارش سفارت چین هستیم، اما تایید شود نشان می‌دهد برخی کشور‌ها به قلدری آمریکا گردن نهاده اند.
صدور ویزای پرتغال به زودی از سر گرفته می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه درباره توقف صدور ویزای پرتغال برای ایرانیان بیتن کرد: این مساله به دلیل مشکلات پرسنلی و کمبود برخی خی امکانات بود که مجبور شدند کار را متوقف کنند. ما نمیدانم چه تعداد ایرانی خواستار ویزای پرتغال هستند. ظاهرا گفتند این مشکلات در حال برطرف است و صدور ویزا را از سر خواهند گرفت.

موسوی در مورد متوقف شدن کشتی‌های تجاری ایرانی در بنادر برزیل به دلیل عدم سوخت رسانی اظهار داشت: آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند دارو وغذا جزو تحریم نیست، اما اگر نیست پس چرا دو کشتی ایرانی که غلات حمل می‌کردند با مشکل دریافت سوخت روبرو شدند. این تروریسم اقتصادی است؛ لذا در عمل دارو و غذا جزو تحریمهاست، چون شرکت‌ها از ترس واکنش آمریکا می‌ترسند همکاری کنند. با توجه به رای قوه قضاییه برزیل که عدالت را اجرا کرد خوب است قوه قضاییه کشور‌های دیگر هم چنین رویه‌ای پیش بگیرند. احتمال دارد بازهم چنین قلدری‌هایی صورت بگیرد به همین دلیل سازمان بنادر و کشتیرانی و وزارت خارجه تمهیداتی اندیشیدند که با ارسال سوخت رسان یا همکاری کشور‌های دوست این اتفاق تکرار نشود.

موسوی در خصوص استفاده از ظرفیت روسیه برای آزادسازی نفتکش ایرانی گفت: ما هیچ ظرفیتی را از دست ندادیم و روسیه هم جز کشور‌های مورد رایزنی ما بوده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *