ترویج وهابیت در برخی مراکز آموزشی افغانستان با حمایت عربستان
به گزارش گروه بین الملل ، «سرور دانش»، معاون دوم اشرف غنی در اظهاراتی گفت: چند نفر از اساتید دانشکده شرعیات دانشگاه کابل و دیگر مراکز آموزش دینی که از مهمترین مراکز آموزشی افغانستان هستند، مشغول تبلیغ افراطگرایی بودهاند.
وی همچنین تأکید کرد: این افراد به جرم جذب دانشجویان در گروه تروریستی داعش و انجام برخی عملیاتهای انتحاری و تروریستی در سطح شهر کابل و سایر مناطق کشور توسط امنیت ملی دستگیر شدهاند.
دانش در ادامه افزود: این اتفاقات مؤید آن است که کشورهای عربی به خصوص عربستان، درصدد ترویج تفکر و اعتقادات وهابی خود در افغانستان از طریق جذب دانشجویان و طلاب دینی در کشور خود و مراکز وهابیت در پاکستان است.
وی همچنین تصریح کرد: گزارشات موثقی از محافل علمی و مطالعاتی کشور نظیر «مؤسسه مطالعات استراتژیک افغانستان» در خصوص ترویج افراطگرایی در برخی دانشکدهها دریافت شده است.
به گفته دانش، با توجه به این موارد، ضرورت اساسی به بازبینی اعزام دانشجویان به دانشگاههای عربستان، مراکزی که به عنوان مراکز بزرگ اسلامی اخیراً با پول سعودیها در کابل ساخته شده و نیز تغییر محتوای درسی و تغییر کادر آموزشی دانشکدههای دینی وجود دارد.
به نوشته «آریانا نیوز»، در چهارمین گزارش تحقیقی مؤسسه مطالعات استراتژیک افغانستان به کتابی با عنوان افراطگرایی در دانشگاههای افغانستان به قلم «عبدالبصیر موحدی» در این خصوص پرداخته شده که مؤید گسترش و رشد روز افزون افراطگرایی و ترویج تفکرات تکفیری با اتکا به ایدئولوژی وهابیت و بنیادگرایی به سبک سعودیها در افغانستان است.
ریاست امنیت ملی افغانستان 3 هفته قبل از دستگیری یک استاد دانشکده شرعیات دانشگاه کابل به همراه 2 دانشجوی این دانشگاه به اتهام همکاری با گروه تروریستی داعش خبر داد. 2 هفته پیش نیز ریاست امنیت ملی از دستگیری دو استاد دیگر دانشکده شرعیات دانشگاه کابل به اتهام ترویج افراطگرایی و جلب دانشجویان به گروه تروریستی داعش خبر داده بود.
در همین زمینه گفتنی است، «حفیظ منصور»، نماینده سابق پارلمان در مصاحبهای با خبرگزاری جمهور گفت: حضور کشورهای عربی زیر چتر مجاهدین در افغانستان، در کنار حمایت لجستیک از مجاهدین در باب حمایت از مدارس دینی در پاکستان نقش مهمی را ایفا کرد.
وی در ادامه افزود: با همین پیش زمینه، هزاران جوان علاقهمند و بیکار در این مدارس جذب شده و لشکری از فارغالتحصیلان این مدارس را ایجاد کردند. از این میان تعدادی در دانشکدههای شرعیات به عنوان استاد جذب شدند در حالی که دولت میتوانست از آنان آزمون بگیرد تا از ورودشان به دانشگاهها جلوگیری شود.
وی همچنین تأکید کرد: نه تنها اساتید بلکه دانشجویان مدارس دینی بدون حساب مدرک گرفتند، روندی که تاکنون ادامه دارد و این مسئله باعث شد که علاوه بر دانشگاهها، مدارس، مساجد و مکاتب تحت کنترل افراطگرایان دینی قرار گیرد.
به گفته وی هم اکنون 136 هزار مرکز در سراسر افغانستان تحت کنترل افراطگرایان است که به نظر کارشناسان این زنگ خطری برای ترویج گسترده افراطگرایی در افغانستان است.
انتهای پیام/ح