صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش مبتلایان به تب مالت در سال گذشته

۰۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۳:۲۳
کد خبر: ۵۳۶۳۴۶
رئیس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، مصرف شیر غیر پاستوریزه، فرآورده‌های لبنی تولید شده بدون نظارت، تماس مستقیم با دام و واکسینه نکردن دام‌ها را از جمله عوامل بروز بیماری تب مالت معرفی کرد و از ابتلای ۱۶ هزار و ۶۳۲ مورد به بیماری تب مالت در سال گذشته خبر داد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، بهزاد امیری تب مالت را یک بیماری عفونی باکتریال معرفی کرد و گفت: تب مالت جزو بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بوده که عامل بروز آن باکتری به نام بروسلا است. این بیماری از طریق مصرف فرآورده‌های دامی غیر پاستوریزه، انتقال ترشحات دامی آلوده از طریق جراحات روی پوست به ویژه دست‌ها، استنشاق ذرات افشانه‌ای شده آلوده در هوای آغل و از طریق تماس این ذرات با مخاط دهان و چشم به انسان منتقل می‌شود.

وی استان‌های غربی، شمال غربی و شمال شرقی را در صدر آمار شیوع تب مالت معرفی کرد و افزود: در سال گذشته ۱۶ هزار و ۶۳۲ مورد ابتلا به بیماری تب مالت گزارش شد. برای کنترل این بیماری اقدامات مختلفی از جمله اطلاع رسانی و آموزش به مردم به ویژه به دامداران ارائه کرده‌ایم. همچنین واکسیناسیون دام‌ها را با جدیت در حال پیگیری هستیم. البته با وجود اینکه اقدامات صورت گرفته از میزان انتظار ما کمتر است، اما گام‌های مثبتی در این زمینه برداشته شده است.

رئیس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت علت برآورده نشدن تمام انتظارات درباره کنترل این بیماری را محدودیت‌های مالی دانست و افزود: با وجود این محدودیت‌های مالی نمی‌توان انتظار واکسیناسیون تمامی دام‌های واجد شرایط را داشت. به همین دلیل هم به انتظارات خود به طور کامل دست نیافته‌ایم. هرچند اقدامات نسبت به سالیان گذشته در حال پیشرفت است.

امیری با یادآوری آمار ابتلاء به تب مالت در سال ۶۸ که حدود ۹۰ هزار مورد بوده است، بر لزوم مصرف فرآورده‌های لبنی پاستوریزه تاکید و تصریح کرد: کنترل رعایت ضوابط در مراکز نگهداری شیر و فرآورده‌های دامی به ویژه در دامداری‌های سنتی، نظارت بر مواد غذایی تهیه شده از فرآورده‌های دامی، بهسازی آغل‌ها و محیط نگهداری دام و شناسایی و درمان به موقع بیماری تب مالت از اقدامات موثر ما در این زمینه بوده است تا بتوانیم از آمار یاد شده در سالیان گذشته تا حد زیادی فاصله بگیریم، اما همچنان نیاز به فعالیت‌های جدی در این زمینه است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *