صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دست رد کشور‌های جهان بر طرح آمریکا در خلیج فارس/ واشنگتن باز هم تنها ماند

۰۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۳۴
کد خبر: ۵۳۵۸۴۳
طی هفته‌های اخیر آمریکا از طرحی برای ایجاد یک ائتلاف نظامی در خلیج فارس با هدف آنچه آزادی کشتیرانی در خلیج فارس عنوان شده سخن می‌گوید، اقدامی که کشور‌های متحد آمریکا تمایلی برای پیوستن به آن ندارند و محکوم به شکست است.

به گزارش گروه بین الملل ؛ اخیرا آمریکا ادعا کرده که قصد ایجاد ائتلاف در خلیج فارس را دارد.

«جوزف دانفورد»، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا می‎گوید که این کشور در حال بررسی طرحی برای آنچه تأمین آزادی دریانوردی آب‌های بین‌المللی خوانده شده، است.

آمریکایی‎ها جزئیاتی از این طرح منتشر نکرده‎اند اما این طرح نیز همانگونه که بسیاری از کارشناسان درباره آن اتفاق نظر دارند محکوم به شکست است و کشور‌ها از پیوستن به آن خودداری می‌کنند.

 

برای مثال وزارت دفاع و وزارت خارجه ژاپن تاکنون طی چند نوبت اعلام کرده‌اند که این کشور قصد پیوستن به این ائتلاف نظامی را ندارد.

«یوشیهیده سوگا»، سخنگوی ارشد دولت ژاپن اعلام کرده است که تغییری در موضع پیشین ژاپن مبنی بر عدم اعزام نیرو‌های نظامی به منطقه خلیج فارس و پیوستن به ائتلاف آمریکا به وجود نیامده است.

 

 

سوگا در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا موضعی که پیش از این توسط «تاکشی ایوایا» وزیر دفاع مطرح شده بود، تغییر کرده است یا خیر نیز گفت: "موضع همان است که وزیر ایوایا گفته است. ".

 

بیشتر بخوانید: واشنگتن آماده مذاکره بدون پیش شرط با تهران است

 

اما موضوع به همین جا ختم نمی‌شود و تلاش‌های آمریکا برای جلب حمایت ژاپن ادامه دارد؛ براساس گزارش رویترز، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی ریاست جمهوری آمریکا با هدف جلب حمایت ژاپن برای تشکیل ائتلاف نظامی دریایی در تنگه هرمز روز دوشنبه دیدار‌هایی با «تارو کونو» وزیر خارجه ایوایا وزیر دفاع و «شوتارو یاچی» مشاور امنیت ملی داشته است.

با وجود آنکه چندین روز از ارائه پیشنهاد این ائتلاف نظامی می‌گذرد، اما کشور‌ها چندان استقبالی از آن نداشته‎اند.

ژاپن صراحتا اعلام کرده که قصد پیوستن به این ائتلاف نظامی را ندارد. اردن نیز از عدم تمایل خود برای پیوستن به این ائتلاف خبر داده است. انگلیس نیز تاکنون پاسخ شفافی درباره پیوستن به این ائتلاف نظامی نداده است.

 

هدف این ائتلاف به گفته بسیاری از کارشناسان اعمال فشار بیشتر علیه ایران است، اما پیش از این اثبات شده که این کمپین با شکست مواجه شده و به اهداف از پیش تعیین شده خود نرسیده است.

بسیاری از کارشناسان و مقام‎های کشورهای مختلف نیز به این موضوع اشاره کرده‌اند که کمپین اعمال فشار ترامپ به اهداف خود دست نیافته است.

این نخستین باری نیست که ترامپ در سیاست‎هایش در منطقه ناکام مانده و با پاسخ منفی کشور‌ها مواجه شده است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *