صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راهی برای کاهش تاثیر تحریم‌ها

۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۹:۰۱
کد خبر: ۵۳۵۸۳۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
دبیر کل مجمع کارآفرینان ایران گفت: اگر استراتژی صادراتی کشور به سمت صادرات غیر نفتی واقعی متمرکز شود، نه تنها می‌توان تاثیر تحریم‌ها را کم اثر ساخت بلکه می‌توان با یک فرصت سازی تاریخی برای همیشه از نیاز به نفت خداحافظی کرد.

حمیدرضا غزنوی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره اقتصاد بدون نفت اظهار کرد: درآمـدهای نفـتی در کشور به عنوان پشـتوانه اصلی اقتصـاد و همچنین پشتوانه‌ای برای صادرات غیر نفتی است، به طوری که اگر عمیق به موضوع نگاه کنیم، بخش زیادی از صادرات غیر نفتی کشور به شکل غیر مستقیم به نفت وابسته است.

دبیر کل مجمع کارآفرینان ایران افزود: همین موضوع منجر به وابستگی شدید اقتصاد به درآمد‌های حاصل از نفت شده است این در حالی است که نفت یک ثروت بین نسلی است و لازم است تا درآمد‌های حاصل از آن، تبدیل به سرمایه گذاری شود و نه اینکه صرف واردات کالا‌های مصرفی و بودجه جاری دولت‌ها شود.

وی گفت: درآمد سرانه‌ای که بخش بالای آن ناشی از توزیع ثروتی است که پروسه تولید را طی نکرده است، عملا ارزش افزوده‌ای ندارد و به دلیل بروز نوسانات بالا، مستعد آسیب پذیری بسیار فراوانی است.

غزنوی خاطرنشان کرد: تک بعدی بودن درآمد‌های صادراتی، منجر به شکل گیری یک اهرم فشار برای دشمنان کشور شده است، به طوری که با هر بهانه‌ای برای تحت فشار قراردادن کشور عمده تمرکز تحریم‌ها بر صادرات نفت و مشتقات نفتی و یژه واردات کالا‌های سرمایه ای، کالا‌های واسطه‌ای و قطعات است.

دبیر کل مجمع کارآفرینان ایران با بیان اینکه چیدمان تحریم‌ها علیه تولید وبه نفع واردات کالا‌های مصرفی لوکس است ادامه داد: جهت رفـع ایـن مشـکل و کم اثر کردن اهرم در اختیار دشمن، لازم است با متنـوع سـازی منـابع صـادارتی بتوانیم بازار صادراتی کشور را از انحصار فروش نفت، به یک بازار رقابتی که منابع ارزی گوناگونی دارد بدل نمائیم.

وی تصریح کرد: با آزاد بودن فروش نفت که منجر به اتکاء زیاد به درآمد‌های نفتی شده است، هرگز این نیاز به عنوان یک امر مهم در پدافند غیرعامل شکل نگرفته بود اما، در حال حاضر به دلیل اعمال تحریم‌های مجدد از سوی دشمنان که مانع از دستیابی آسان به درآمد‌های نفت شده است، بهترین فرصت برای توسعه زیرساخت‌های صادراتی با محوریت اقتصاد غیر نفتی است.

غزنوی با بیان اینکه اقتصاد ایران پتانسیل بسیار بالایی در این موضوع دارد، تاکید کرد: ظرفیت‌های بسیار خوبی در گردشگری، صنایع تولید کننده کالا‌های بادوام و صنایع دستی داریم که می‌توانیم آن‌ها را توسعه دهیم.

دبیر کل مجمع کارآفرینان ایران اظهار کرد: اگر استراتژی صادراتی کشور به سمت صادرات غیر نفتی واقعی متمرکز شود، نه تنها می‌توان تاثیر تحریم‌ها را کم اثر ساخت بلکه می‌توان با یک فرصت سازی تاریخی برای همیشه از نیاز به نفت خداحافظی کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *