صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اسکن چهره بخشی از زندگی چینی‌ها/ نقض حریم خصوصی و جاسوسی از شهروندان چینی

۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۰:۵۸
کد خبر: ۵۳۵۸۲۸
وزارت امنیت عمومی چین اولین بار در سال ۲۰۱۵ از سیستم تشخیص چهره رونمایی کرد. از آن زمان این سیستم در زمینه‌های مختلفی به کار گرفته شده است.

به گزارش گروه فضای مجازی ، فناوری تشخیص چهره در چین به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شده است و ویدئویی از این فناوری که در مدارس استفاده می‌شود در فضای مجازی پربازدید شد. در شرح این ویدئو آمده: «برای ورود به این مدرسه از تشخیص چهره استفاده و بعد از ورود پیغامی برای والدین فرستاده می‌شود.» به واسطه این سیستم که از سه دوربین بهره می‌برد، احساسات آنی دانش آموزان مورد تحلیل قرار می‌گیرد.
تمامی این اطلاعات به معلم تحویل داده خواهد شد و معلم با شیوه بهتری قادر به آموزش به دانش آموزش خواهد بود. دانش آموزان هم اعلام کرده‌اند که در گذشته دچار تنبلی یا خستگی بیشتری می‌شدند، اما اکنون احساس می‌کنند که چشم‌هایی مراقب رفتار آنهاست؛ در نتیجه سعی می‌کنند تا همیشه روی درس متمرکز باشند.
هرچند این همه داستان نیست، به رغم اینکه این سیستم می‌تواند مفید باشد، ولی گمانه‌زنی‌هایی درباره نقض حریم خصوصی و جاسوسی گسترده از شهروندان چینی توسط این سیستم نیز مطرح است.
وزارت امنیت عمومی چین اولین بار در سال ۲۰۱۵ از سیستم تشخیص چهره رونمایی کرد. از آن زمان این سیستم در زمینه‌های مختلفی به کار گرفته شده است. تاکنون، بیش از ۴۰ نیروی پلیس محلی در شهر گوانگژو به تجهیزات تشخیص چهره مجهز شدند و گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد، بیش از دو هزار مظنون را شناسایی و بیش از ۸۰۰ نفر را دستگیر کردند. در خط مقدم این بازار بزرگ نظارت پیشرفته چین، دو شرکت چینی دیگر به نام‌های SenseTime و Megvii قرار دارند.
این دو استارت آپ سیستم‌های تشخیص چهره مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی کردند که احتمالا جزو قوی‌ترین نمونه‌ها در جهان هستند.SenseTime کارش را در سال ۲۰۱۴ با یک پروژه تحقیقاتی در دانشگاه هنگ‌کنگ چین آغاز کرد و اکنون ارزشمندترین استارت آپ جهان در حوزه هوش مصنوعی با ارزشی ۵/۴ میلیارد دلار است.
استارت آپ Megvii نیز با ارزشی حدود دو میلیارد دلار، سازنده بزرگ‌ترین پلتفرم منبع باز تشخیص چهره به نام ++Face است.
بیش از ۳۰۰ هزار توسعه‌دهنده روی این پلتفرم کار می‌کنند و در حال مهیاسازی آن برای استفاده در کشور چین هستند.
پلیس چین می‌گوید با استفاده از این سیستم موفق شده یک مجرم فراری را از بین ۵۰ هزار نفر تماشاگر کنسرت شناسایی و دستگیر کند. بر اساس گزارش بیزینس اینسایدر، دولت سنگاپور نیز قصد دارد تا سال ۲۰۱۹ تعداد ۱۰۰ هزار تیر چراغ برق این کشور را به دوربین‌های با قابلیت تشخیص چهره برای نظارت بر شهروندان مجهز کند.
از سوی دیگر منتقدان فعالیت این سیستم، این فناوری را سبب کنترل جزئیات خصوصی مردم و ردیابی مخالفان سیاسی یا منتقدان حکومت چین دانسته‌اند و خواستار متوقف شدن آن هستند. اگر یکی از شهروندان چینی هستید یا اینکه برای گردش و سفر در این کشور چند روزی اقامت دارید؛ مطمئن باشید دوربین‌ها همیشه در حال تماشای شما هستند.


برچسب ها: اسکن چهره

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *