صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اتفاقاتی که کاغذ را دچار بحران افزایش قیمت کرد/طی دو شب پنج هزار کامیون کاغذ احتکار شد

۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۱:۲۶
کد خبر: ۵۳۵۷۵۶
عضو کارگروه ساماندهی کاغذ گفت: نابسامانی و نوسانات قیمت ارز در افزایش قیمت کاغذ تاثیر بسیاری داشت از سوی دیگر دو نرخی شدن ارز و تفاوت قیمت ارز آزاد و دولتی سبب شده تا پای دلالان و سودجویان به بازار کاغذ باز شود.

غلامرضا شجاع عضو کارگروه ساماندهی کاغذ در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی با اشاره به اهداف کارگروه ساماندهی کاغذ و تلاش برای کنترل قیمت این کالای مهم گفت: کارگروه ساماندهی کاغذ از زمان راه‌اندازی تلاش کرده تا با برنامه‌های مختلف بازار کاغذ را ساماندهی کند، اما عدم حرکت به موقع از سوی تعزیرات و برخی دستگا‌ها سبب شده تا سوءاستفاده کنندگان و دلالان وارد عرصه بازار کاغذ شوند و از فضای به وجود آمده استفاده کنند.

وی ادامه داد: افزایش قیمت کاغذ از سال ۹۷ به طور ناگهانی شیب صعودی پیدا کرده و چالش‌های بسیاری را پیش روی مصرف کنندگان قرار داده، به همین منظور کارگروه ساماندهی کاغذ اقدام به تدوین بسته حمایتی کرد، اما این بسته با بی مهری دولت و برخی سازمان‏ها روبه‌رو شد.

شجاع به عوامل گوناگون دیگری که سبب افزایش قیمت کاغذ شد اشاره و اظهار کرد: قیمت کاغذ در سال ۹۶ در سه مرحله در سطح جهان افزایش پیدا کرد این افزایش قیمت در ایران هم بی تاثیر نبود و به بالا رفتن قیمت کمک کرد.

وی تصریح کرد: نابسامانی و نوسانات قیمت ارز در افزایش قیمت کاغذ تاثیر بسیاری داشت از سوی دیگر دو نرخی شدن ارز و تفاوت قیمت ارز آزاد و دولتی سبب شده تا پای دلالان و سودجویان به بازار کاغذ باز شود.

شجاع به اقدامات کارگروه ساماندهی کاغذ اشاره کرد و افزود: با تغییر و تحولات و نوسانات اقتصادی کارگروه ساماندهی کاغذ اقدام به اتخاذ تصمیماتی گرفت و به تدوین برنامه‌ای برای ساماندهی و کنترل بازار کاغذ دست زد، اما سازمان‌های نظارتی کار خود را با تأخیر آغاز کردند و این امر سبب شد که بسیاری از دلالان اقدام به احتکار کاغذ کنند تا حدی که در طی زمان دو شب پنج هزار کامیون کاغذ را از انبار‌های تهران به بنگاه‏های غیر تخصصی و یا انبار‌های خارج از شهر انتقال دادند.

این عضو کارگروه ساماندهی کاغذ ابراز کرد: در این میان اقدامات بی تدبیرانه، دفترچه‌هایی که با کاغذ قیمت مناسب در بازار تولید شده بود به کشور‌های عراق و افغانستان با دلار آزاد صادر شد همین امر سبب شد تا قیمت دفترچه و کاغذ به صورت ناگهانی افزایش پیدا کند و بسیاری از خانواده‌های ضعیف و اقشار کم درآمد نتوانند نیاز کودکان خود را برآورده کنند.

وی به اقدامات دولت برای مهار واردات کاغذ و معایب و مزایای آن اشاره و اظهار کرد: حضور سامانه نیما برای ساماندهی واردات کاغذ علاوه بر معایب، مزایایی نیز در بر داشت بدین ترتیب که هر بازرگان و یا تاجری که قصد وارد کردن کاغذ را داشت می‌باید ابتدا ثبت سفارش کند و این موجب شد تا آماری دقیق از تعداد و میزان واردات کاغذ به دست بیاید، اما معایبی نیز وجود داشت بدین ترتیب که به خاطر طولانی شدن پروسه واردات بسیاری از واردکنندگان دست از واردات کاغذ برداشتند و تعداد بسیار بسیار محدودی اقدام به واردات کاغذ کردند این امر به کاهش میزان واردات کاغذ انجامید و در افزایش قیمت‌ها بی‌تأثیر نبود.

وی بار دیگر تاکید کرد: من همواره معتقد هستم که واردات کاغذ باید آزاد سازی شود تا رانت به وجود نیاید و بازارسیاه تشکیل نشود.

شجاع به امضا‌های طلایی اشاره کرد و نقش این مقوله را در اوضاع نابسامان اقتصادی بی تأثیر ندانست و ابراز کرد: ردپای امضا‌های طلایی بر روی کاغذ‌های وارداتی نیز دیده می‌شود و این یک چالش بزرگ است. چنانچه تدابیری اتخاذ شده از سوی کارگروه ساماندهی کاغذ به موقع اجرا می‌شد قطعاً شاهد چنین رخداد‌هایی نبودیم. آزادسازی قیمت‌ها مهمترین و بزرگترین خدمت در راه کاهش التهاب قیمت کاغذ در بازار خواهد بود.

وی به حمایت از کالای داخلی اشاره و اظهار کرد: حمایت از کالای داخلی و تولید کاغذ داخلی همواره مد نظر بوده است سرمایه گذاری که در این حوزه انجام شده و واردات مواد اولیه و ارائه تسهیلات مواردی است که نباید از چشم قانونگذاران و حامیان اقتصادی دور بماند.

شجاع در ادامه افزود: حمایت از همین دو کارخانه تولیدکننده کاغذ که داریم برای ما کافی است، زیرا تولید کاغذ چه از نظر زیست محیطی و چه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست. ما جنگل‌های زیادی برای تولید کاغذ نداریم از سوی دیگر آب لازم برای تولید کاغذ نیز وجود ندارد پس باید تدابیر مناسبی در این زمینه اندیشیده شود تا علاوه بر حمایت از تولید داخلی به واردات نیز وابسته نباشیم.

وی در خصوص میزان واردات کاغذ و آمار منتشر شده از سوی کارگروه ساماندهی کاغذ افزود: واردات کاغذ بر اساس آخرین آمار منتشر شده گمرک حدود ۳ میلیون و ۲۵۲ میلیون دلار بوده است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود ۳۳ میلیون دلار وارادت را تایید کرده است واردات انواع کاغذ بالکی، چاپ و تحریر، چاپ و تحریر رول و کاغذ روزنامه از جمله کاغذ‌های بوده که در لیست واردات قرار داشته است.

شجاع خاطرنشان کرد: کارگروه ساماندهی کاغذ برای شفاف‌سازی به صورت دوره‌ای آخرین آمار‌های مربوط به کاغذ را از طریق وزارت ارشاد اطلاع رسانی می‌کند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *