صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

باید به استقلال قضایی ارج گذاشت / عقلانیت و تدبیر قضایی، مولفه‌های غیر حقوقی دارد

۰۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۴:۲۶
کد خبر: ۵۳۵۷۳۰
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
مراسم تحلیف کارآموزان دوره ۲۰۶ و ۲۰۷ قضایی تهران امروز در ساختمان معاونت منابع انسانی با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین امینی معاون منابع انسانی قوه قضاییه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، مراسم تحلیف کارآموزان دوره ۲۰۶ و ۲۰۷ قضایی تهران امروز در ساختمان معاونت منابع انسانی با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین امینی معاون منابع انسانی قوه قضاییه برگزار شد.
وی ضمن تبریک اتمام موفقیت آمیز دوره به کارآموزان گفت: به شما توصیه می‌کنم دورهٔ کارآموزی را پایان آموزش تلقی نکنید و تلاش خود را برای افزایش آگاهی ادامه دهید؛ از نظر علمی نمی‌شود ادعا کرد آنچه فرا گرفته‌اید کافی است، اگرچه برای شروع به کار خوب است. شما حس فراگیری را با خود همراه داشته باشید و هرگز خود را فارغ از کسب دانش ندانید.
وی ادامه داد: امروز شما در پیشگاه قرآن قسم یاد می‌کنید که پاسدار عدالت باشید، این مطلب مهمی است. اهمیت کار شما در همین است که با مهمترین مفهوم حوزهٔ اخلاق و حقوق یعنی عدالت سرو کار دارید.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه با بیان اینکه کانونی‌ترین نقطه دردستگاه قضایی استقلال قضایی است، افزود: برای تحقق عدالت در مجرای حکم، قاضی باید مستقل باشد. عدالت ورزی خصوصیتی را در شما طلب می‌کند که همان مستقل بودن در امر قضا است و معنای آن عمیق‌تر از بی طرف بودن است. یعنی قاضی در رأی و تصمیمش هیچ عاملی غیر ازموازین قانونی، شرعی و عقلی دخالت نداشته باشد. البته رعایت و حفظ استقلال سخت است، اما شاخصهٔ اصلی در ارزیابی
کار ما و دستگاه همین استقلال است. باید چنان شخصیت محکم، متین و شجاعی داشته باشید تا در برابر عوامل تأثیرگذار هیچ تأثیری نپذیرید.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل ایجاد اخلال در استقلال قاضی، نداشتن دانش لازم است اظهار کرد: اگر دانش لازم را به دست نیاورید اعتماد به نفس لارم را نخواهید داشت. اساسا دانش شما را قوی می‌کند. البته کار و پرونده‌ها زیاد است، اما با نظم و مطالعهٔ مستمر و تلاش گروهی می‌توانید محکم قلم بزنید. قلم سست از استقلال قضایی فاصله دارد و یکی از شروط آن دانش لازم و تسلط قاضی است که محکوم جوسازی دیگران قرار نمی‌گیرد.

وی گفت: نکته دیگری که به استقلال قاضی کمک می‌کند، خودآگاهی است؛ اگر کسی می‌بیند یا احتمال می‌دهد که ضعفی دارد باید در صدد کمک به خود برآمده آن را برطرف کند.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه با بیان اینکه قاضی نباید مبتنی بر عاطفه و احساسات تصمیم بگیرد، گفت: در کنار بعد علمی، تقویت بعد شخصیتی می‌تواند درتصمیم گیری شجاعانه شما تأثیر داشته باشد. از این روست که قاضی نباید در تصمیمات تحت تاثیر جو رسانه‌ها قرار بگیرد.
وی افزود: اندیشه‌های مربوط به کار قضا فراتر از اندیشه‌های صرف حقوقی است و اجرای عدالت تنها یک مؤلفه ندارد و اینکه حقوق بدانیم کافی نیست. در کار قضاوت باید دانش و شخصیت را متناسب با کار توسعه دهید. شما باید برای استقلال قضایی ارزش قائل باشید و استقلال باید برای شما غیر قابل معامله باشد.
وی ادامه داد: همهٔ کسانی که به عنوان مسئول در دستگاه قضا تلاش می‌کنند، دغدغهٔ استقلال قضات را دارند، چرا که هر گونه تصمیمی که به استقلال قاضی لطمه بزند برخلاف اهداف دستگاه قضا است.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه افزود: اگر قاضی به خاطر برخی تصمیمات، اطمینان خاطر خود را از دست بدهد و ترس و تزلزل در تصمیمات او ایجاد شود و احساس عدم امنیت شغلی کند استقلال قضایی او به مخاطره می‌افتد.
وی افزود: دلسوزان دستگاه قضایی توجه دارند که کانون اصلی تحول در دستگاه قضایی، نیروی انسانی و در رأس آن قاضی است و حفظ استقلال دستگاه قضا در گرو عزت و احترام و استقلال او است. باید به استقلال قضایی ارج گذاشت و از قاضی حرّ و شجاع حمایت کرد تا استقلال او آسیب نبیند.
حجت‌الاسلام و المسلمین امینی با تاکید بر اینکه قضات نباید دغدغه معیشت داشته باشند بیان کرد: قاضی ما در ابتدای کار نباید برای حداقل زندگی دچار مشکل شود. این می‌تواند استقلال قضایی را در معرض تهدید قرار دهد.
حجت‌الاسلام و المسلمین امینی خطاب به کارآموزان قضایی گفت: مراقب باشید تصمیمات شما در دایره عقلانیت قضایی قابل قبول باشد و تصمیم اداری یا قضایی که می‌گیرد مقبولیت لازم را داشته باشد رفتار غیرقابل قبول از جمله مواردی است که ارزش کار قضایی را پایین می‌آورد.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه با تاکید بر اینکه تدبیر قضایی دارای مولفه‌های غیر حقوقی است تصریح کرد: در تصمیم‌گیری باید به هزینه‌های تصمیم توجه شود عقل قضایی یعنی توجه به لوازم و هزینه‌های تصمیم، گاهی می‌توانید بدون برخورد تند و صرف زمان زیاد کاری انجام دهید که پرونده دیرتر به سرانجام برسد.
وی در پایان گفت: برای همه عزیزان آرزوی توفیق می‌کنم و از خداوند می‌خواهم هیچ وقت ما را به خودمان وانگذارد، با انس به قرآن و ادعیه و توجه و ذکر خودمان را حفظ کنیم که به دامن غیر خدا نرویم چرا که اگر این اتفاق بیفتد ما نمی‌توانیم عادلانه عمل کنیم.
گفتنی است در پایان این مراسم کارآموزان قضایی برای ادای سوگند قیام کردند و سوگند یاد کردند که به عنوان یک قاضی پاسدار عدالت و قسط اسلامی باشند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *