رمزارز برای ورود به حوزه پرداخت نیازمند نظارت بانک مرکزی است
معاون وزیر اقتصاد افزود: استخراج رمزارز نوعی ایجاد دارایی است برای همین میتوان آن را صنعت گرفت، اما وقتی با آن بخواهد پرداختی انجام شود، نیاز به مدیریت و نظارت بانک مرکزی است.
وی گفت: آنها که میخواهند در این صنعت کار کنند باید بدانند که این صنعتی با ریسک بسیار بالاست و رمزارزها از جمله بیت کوین با نوسان شدید قیمت روبرو هستند.
معاون وزیر اقتصاد درباره رمزارز بیت کوین نیز افزود: رمز ارزها انواع مختلف و اسامی گوناگون دارند و یکی از آنها که معروف و رایجتر است بیت کوین نام دارد.
دهقان دهنوی با اشاره به تعریف فناوری بلاک چین و رمزارزها گفت: بلاک چین فناوریای است که اجازه میدهد اطلاعات را به شکل رمزنگاری شده و توزیع شده داشته باشیم و استخراج رمز ارز کسب و کار و صنعتی است که با استفاده از فناوری بلاک چین، افراد تلاش میکنند رمزارزها را بدست بیاورند یعنی رمزارز پاداش کسی است که از فناوری بلاک چین برای بدست آوردن رمزارز استفاده کرده است.
دهقان افزود: بلاک چین فناوری است که هم برای تولید رمز ارز داخلی و هم برای تولید امضای دیجیتال میتوان از آن استفاده کرد.
وی همچنین گفت: قابلیت داد و ستد با رمزارز بسیار محدود است.
احمد محمدی انارکی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به مزایا و معایب کسب و کار استخراج رمزارز گفت: از ظرفیتهای خوب رمز ارز میتوان استفاده کرد، چون قابلیت پیگیری ندارد لذا میتوان از طریق آن برای کشور ارزآوری کرد و یا واردات انجام داد.
انارکی با اشاره به تاثیر استفاده از رمزارز در افزایش مصرف برق، همچنین گفت: وزارت ارتباطات میتواند در بحث شناسایی و رصد دستگاههای رمزارزها مشارکت کند و در ضمن باید توجه داشت که مشکل مصرف برق بیشتر در تابستان اتفاق میافتد و مشکلی از این بابت در فصول دیگر نیست.