صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به آخرین نتایج انتخابات پارلمانی ترکیه

۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۸:۲۷
کد خبر: ۵۳۵۲۷
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
خبرگزاری میزان: با شمارش بیش از 99 درصد آرای انتخابات پارلمانی دیروز یکشنبه ترکیه، حزب حاکم عدالت و توسعه بار دیگر اکثر کرسی های مجلس این کشور را کسب کرد ولی در عین حال برای تشکیل دولت، باید با دیگر احزاب ائتلاف کند.
به گزارش به نقل از رسانه های ترکیه، تقریبا برگه های رای تمام صندوق های رای گیری در انتخابات پارلمان روز یکشنبه ترکیه شمارش شده و نتایج به دست آمده نشان می دهد که حزب حاکم حامی «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری این کشور بیشترین آرای مردمی را در مجلس به خود اختصاص داده ولی برای تشکیل دولت کسب کرده ولی با ائتلاف با دیگر احزاب می تواند تشکیل دولت دهد.

آخرین داده ها حاکی است، از مجموع 54 میلیون و 33 هزار و 37 نفر واجد شرایط برای رای دادن 46 میلیون و 198 هزار نفر در انتخابات شرکت کردند که 44 میلیون و 920 هزار رای قابل قبول ارزیابی شده است.

86.20 درصد از افراد واجد شرایط در این انتخابات شرکت کردند.

براساس آخرین آمارها حزب حاکم عدالت و توسعه به رهبرای احمد داوداوغلو نخست وزیر ترکیه 40.9 درصد آرا را به دست آورد که بر این اساس 259 نماینده از این حزب وارد مجلس می شوند. این تعداد نماینده برای تشکیل دولت به تنهایی کافی نیست. این حزب برای تشکیل دولت دست کم باید 276 کرسی مجلس را به دست می آورد.

حزب جمهوری خواه خلق به رهبری کمال قلیچدار اوغلو توانست با کسب 25.2 درصد آرا 131 کرسی مجلس را از آن خود کند.

از حزب حرکت ملی به رهبری دولت باغچه لی نیز با کسب 16.5 درصد آرا، 82 نماینده وارد مجلس می شوند.

اما برنده واقعی این انتخابات را می توان حزب چپ گرای دمکراتیک خلق ها دانست که کردهای مخالف را نمایندگی می کند. این حزب توانست با عبور از حد نصاب 10 درصدی مجلس، برای اولین بار به عنوان یک حزب کردی مخالف وارد مجلس شده و معادلات سیاسی ترکیه را برهم زند.

این حزب توانست با کسب 12/7 درصد آرا، 78 نماینده وارد مجلس کند.

گفته می شود ناراضی ها در حزب حاکم و حزب جمهوریخواه خلق رای قرضی به این حزب داده اند تا بتواند در ورای قدرت طبیعی و پایگاه مردمی خود رای بیاورد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *