صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بار تکفل چیست؟/ جایگاه ایران در رتبه بندی جهانی بار تکفل

۰۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۳۴۹۹۰
کارشناس امور اشتغالزایی گفت: شاخص تکفل در آسیا و اقیانوسیه ۲.۲ دهم، کشور‌های آسیا و اقیانوسیه با درآمد بالا ۱.۹۶ دهم، کشور‌های آسیا و اقیانوسیه با درآمد پایین ۲.۱۵ دهم است در حالی که در ایران بار تکفل ۳.۳۹ دهم است.

گروه جامعه | زهرا قاسمی: یکی از شاخص‌هایی که در مطالعات خانوارها حایز اهمیت است، شاخص بار تکفل می‌باشد. بار تکفل بیان گر وابستگی فرد یا افرادی به اجتماع می‌باشد. تمامی مردمی که در یک جامعه زندگی می‌کنند در تولید کالا و خدمات و روند تأمین معاش شرکت نمی‌کنند. هر چه در جامعه جمعیت فعال و شاغل کمتر باشد، اصطلاحا بار تکفل یا وابستگی بیشتر است.

در همین زمینه از مرتضی نیازی جایگاه ایران در بار تکفل در سطح جهان را جویا شدیم.

مرتضی نیازی، کارشناس امور اشتغالزایی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره بار تکفل و جایگاه ایران در رتبه بندی جهانی در این زمینه اظهار کرد: پایین بودن نسبت اشتغال به جمعیت یعنی بار تکفل که یعنی به ازای هر نفر شاغل چند نفر در قبال آن تامین معاش می‌شوند. بار تکفل در جهان ۲.۳ دهم درصد است یعنی به ازای هر نفر شاغل ۲.۳ دهم نفر معیشتشان تامین می‌شود که در ایران به ازای هر نفر نیروی شاغل ۳.۴ دهم نفر معیشتشان تامین می‌شود. این امر نشان دهنده خالی بودن ظرفیت عظیمی در کشور است.

جایگاه و سایر کشور ها در شاخص بار تکفل در آمار سال ۲۰۱۷

وی در ادامه بیان کرد: رتبه ایران در این زمینه خیلی پایین است. شاخص تکفل در آسیا و اقیانوسیه ۲.۲ دهم، کشور‌های آسیا و اقیانوسیه با درآمد بالا ۱.۹۶ دهم، کشور‌های آسیا و اقیانوسیه با درآمد پایین ۲.۱۵ دهم است در حالی که در ایران بار تکفل ۳.۳۹ دهم است.

وی در ادامه گفت: ایران برای رسیدن به متوسط جهانی از نظر تعداد شاغلین باید ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر دیگر شاغل داشته باشد و برای رسیدن به متوسط جهانی از نظر تعداد شغل باید ۱۲ میلیون شغل جدید ایجاد شود.

وی در ادامه گفت: یکی دیگر از چالش هایی که جامعه ما با آن مواجه است پایین بودن بهره وری نیروی کار است که تفاوت محسوسی بین ایران و سایر کشور ها وجود داد.

در این جدول پایین بودن بهره وری نیروی کار در مقایسه با سایر کشورها آورده شده است



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *