فروش دارو در داروخانه اینترنتی ممنوع است/ ارزانترین پیوند عضو در جهان/ مسیر توزیع و مصرف دارو در کشور ردیابی میشود
• فروش دارو در داروخانه اینترنتی ممنوع است
سرپرست واحد فنی و نظارت بر امور داروخانههای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد داروخانه اینترنتی گفت: مجوزهای داروخانه اینترنتی تحت عنوان «فروش اینترنتی فرآوردههای سلامت غیر دارویی» صادر میشود و شهروندان باید توجه کنند که نباید هیچگونه دارویی در داروخانه اینترنتی به فروش برسد. به گزارش ایرنا، سهیلا عبدلی افزود: محصولات آرایشی و بهداشتی، مکملهای تغذیهای و ورزشی، شیر خشک، گیاهان دارویی به صورت فرآوری نشده، دمنوش، فرآوردههای طبیعی و سنتی حاوی گیاهان دارویی و ملزومات مصرفی پزشکی از جمله کالاهای مجاز به فروش در داروخانه اینترنتی هستند. وی در مورد مراحل تاسیس یک داروخانه اینترنتی، اظهار داشت: موسس با در دست داشتن پروانه تاسیس و پروانه مسوول فنی داروخانه به معاونت غذا و دارو دانشگاه مراجعه میکند و اگر امتیاز ارزشیابی داروخانه بالای ۷۵۰ باشد با رعایت شرایط، مجاز به راه اندازی وب سایت با تائید معاونت غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی است.
• ارزانترین پیوند عضو در جهان
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص پیوند کبد گفت: علاوه بر ارزان بودن هزینههای پیوند، بیماران خارجی نسبت به خدمات پزشکی کشورمان نیز اعتماد دارند. به گزارش مهر، علی جعفریان به وضعیت پیوند عضو در کشور اشاره کرد و افزود: ایران در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا رتبه یک پیوند از دهنده مرگ مغزی را دارد و در کل هم در بعضی از پیوندها مثل پیوند کبد از مرگ مغزی، اول هستیم و فقط ترکیه در تعداد کل یک مقدار از ما بیشتر است و بقیه کشورهای منطقه با فاصله نسبتاً زیادی از ما عقبتر هستند.
• مسیر توزیع و مصرف دارو در کشور ردیابی میشود
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، گفت: با رونمایی از اپلیکشین پرونده الکترونیک سلامت، امکان ردیابی مسیر توزیع دارو فراهم میشود. به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا صفی خانی، اظهار کرد: پرونده الکترونیک سلامت درگاهی است که مردم میتوانند با ثبت اطلاعات در آن از سطوح مختلف خدمات بهداشتی و درمانی برخوردار شوند. وی با تاکیدبر اینکه اطلاعات در پرونده الکترونیک سلامت کاملاً محرمانه است، افزود: اطلاعات سلامت مردم تنها در اختیار پزشکان قرار میگیرد و برای سایرین قابل دسترس نیست. صفی خانی اضافه کرد: پرونده الکترونیک سلامت زمینه ساز برقراری عدالت در حوزه سلامت بین مردم در اقشار مختلف است.
• برخی دانشگاهها «بودجه تامین دارو» را صرف خرید زمین و تجهیز ساختمانهایشان کردند
مسئول امور توزیع سازمان غذا و دارو گفت: برخی دانشگاهها بودجه دارو را برای تامین هزینههای دیگر از قبیل خرید تجهیزات پزشکی، خرید زمین و توسعه دانشگاهها یا تجهیز کردن ساختمانهایشان صرف کردند. به گزارش ایلنا، علی رزازان در ارتباط با چرایی ایجاد وقفه در دسترسی برخی بیماران صعبالعلاج به دارو در دو هفته گذشته گفت: درباره دسترسی بیماران صعبالعلاج به دارو با توجه به اهمیتی که این گروه بیماران برای وزارت بهداشت دارند، الزاماتی برای شرکتهای توزیع دارو وجود دارد که در صورت ایجاد وقفه غیرقانونی در دسترسی بیماران به دارو به هر دلیل شرکت متخلف تعلیق میشود تا خط قرمزهای وزارتخانه را زیر پا نگذارند. مطابق قوانین و مقررات جاری سازمان غذا و دارو شرکتهای پخش دارو ملزم به رعایت توزیع عادلانه و پوشش حداکثری سراسر کشور به منظور افزایش دسترسی مردم به دارو هستند. وی در رابطه با ایرادات در برخی دانشگاهها گفت: برخی دانشگاهها زمانی که بودجه دریافت کردند و بنا بود این بودجهها را صرف مخارج داروئی کنند و پول شرکتها را بدهند، بودجه دارو را برای تامین هزینههای دیگر صرف کردند. این بودجه صرف مخارجی از قبیل خرید تجهیزات پزشکی، خرید زمین و توسعه دانشگاهها یا تجهیز کردن ساختمانهایشان شد که این موجب شد، مطالبات شرکتها از دانشگاهها زیاد شود.
• کم آبی شدید بدن خطرناک است
مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران، گفت: نوشیدن آب در فصل گرما برای سلولها حیاتی و ضروری است و کم آبی شدید خخطرناک است. به گزارش مهر، برلیانت بزرگمهر برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان، افزود: در فصل گرما به دلیل عرق کردن مقدار زیادی از آب بدن از دست میرود، از آنجایی که برای انجام واکنشهای داخلی در بدن به آب نیاز داریم؛ کم آبی بدن باعث بروز اختلال در کارایی افراد میشود. وی با اشاره به اینکه نوشیدن آب برای سلولها حیاتی و ضروری است، گفت: مواد مغذی موجود در غذاها به کمک آب به خون و از طریق خون باز هم به وسیله آب به سلولها که اعمال مهم حیاتی را انجام میدهند میرسند. همچنین آب مواد زائد را از رودهها دفع میکند، بنابراین کم آبی در مواقع شدیدتر موجب مرگ میشود.
• نوبت دهی بیماران از طریق پرونده الکترونیک سلامت
معاون مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: با استقرار پرونده الکترونیک سلامت، امکان دریافت برخی خدمات عمومی بر روی تلفن همراه مردم میسر شد. به گزارش مهر، علی اصغر انصاری، گفت: با استقرار پرونده الکترونیک سلامت، امکان دریافت برخی خدمات عمومی بر روی تلفن همراه مردم میسر شد و این مزایا ارزش افزودهای است که نظام سلامت الکترونیک میتواند به مردم ارائه کند که در صرفه جویی وقت، هزینه و انرژی مؤثر است. وی اظهار داشت: یکی از خدماتی که استفاده از آن روز به روز رو به گسترش است، نوبت دهی و نوبت گیری است که البته از چندین جهت قابل ارائه است؛ یکی اینکه به صورت عمومی، برخی از مراکز درمانی دولتی، خصوصی و مطبها، ظرفیتهای خود را به صورت الکترونیکی ارائه میکنند که مردم بدون مراجعه حضوری جهت اخذ نوبت ویزیت، از روزهای قبل اقدام به نوبت گیری کند.
• سه نفر بر اثر تب کنگو در سیستان و بلوچستان جان باختند
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: براساس آمار دانشگاه علوم پزشکی سه نفر در این استان بر اثر تب کنگو جان خود را از دست دادند. به گزارش ایرنا، مهدی حسینی اظهار داشت: ۱۴ نفر بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو از ابتدای امسال تاکنون در سیستان و بلوچستان شناسایی شدند که سه نفر بر اثر این بیماری جان خودشان را از دست دادند و بقیه افراد تحت مراقبت هستند. وی گفت: موارد ابتلا به تب کریمه کنگو در شهرستانهای زاهدان، نیمروز، بمپور و سرباز بوده است. مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: یکی از دلایل اصلی تب کریمه کنگو در این استانکشتار غیرمجاز دام توسط عده از شهروندان است که اقدام به کشتار دام در منازل یا معابر عمومی میکنند که این خود عاملی برای شیوع این بیماری است.
• ضربه فنی کردن آرتروز با این دانههای سفید
از دیدگاه طب سنتی، سیر از نظر گرمی درجه ۳ است. به گزارش برنا؛ از دیدگاه طب سنتی، سیر از نظر گرمی درجه ۳ است، یعنی گرمی خیلی زیادی دارد، به طوری که گرمی درجه ۴ منجر به سمیت محصول میشود؛ سیر برای افرادی که بیماری مرطوب و سردی بالایی دارند، بسیار مطلوب است، رماتیسم و آرتروز از جمله بیماریهای سرد هستند که مصرف سیر به التیام درد آنها کمک میکند، اما برای گرم مزاجها و افرادی که خشکی بدنشان زیاد است، مناسب نیست.