۳۰ هزار برنامه برای جوانان در کل کشور پیش بینی کردیم/ کارآفرینان جوان برتر تجلیل خواهند شد/ فضای مجازی یک آسیب جدی است
وی با بیان برگزاری جشنواره اوقات فراغت افزود: افرادی که در کل کشور حائز رتبههای برتر شدند و جوانان فعال را معرفی و از آنان تقدیر خواهیم کرد. برنامه دیگر ما حمایت از جوانان کارآفرین است که از کارآفرینان برتر تقدیر خواهد شد.
تندگویان با اشاره به همکاری وزارت ورزش با یونسکو برای حمایت از جوانان کارآفرین و مبتکر تاکید کرد: همچنین با مجمع جوانان کشورهای اسلامی به منظور آموزشهای جوانان همکاری میکنیم.
معاون وزیر ورزش در پاسخ به سوالی درباره گروهبندی در انتخاب جوانان در اوقات فراغتشان وجود دارد، عنوان داشت: موضوع جوانان یک موضوعی نوپدید و نوظهور گوناگون داریم که شاید برنامهریزی برای آن به طور متمرکز انجام نشده است. ما موظفیم از دستگاههای صاحب نظر نظراتشان را بگیریم و بر مبنای هر دستگاه دستورالعمل جداگانه تهیه میکنیم.
وی ادامه داد: اگر یک همایش همراه با یک کارگاه آموزشی برگزار شود یک تاثیر مثبت دارد و بهتر است هر موضوع اختصاصی حوزه جوانان در یک استان برگزار میشود و دبیرخانه جداگانهای در آن موضوع مرتبط با استان برگزار خواهیم کرد.
تندگویان با بیان اهمیت کارآفرینی روستایی گفت: در حوزه کارآفرینی روستایی زیرساختهای آموزشها برای جوانان روستا را در نظر گرفتهایم.
معاون وزیر ورزش و جوانان درباره میزان هم افزایی وزارت ورزش برای برنامه ریزی در حوزه جوانان و حمایت از قشر جوان و نوجوان در حوزه اوقات فراغت سالم ادامه داد: ما در بحث اوقات فراغت نمیتوانیم یک پورتال کشوری ارائه کنیم؛ چون سلایق و علائق متفاوت وجود دارد. هر خانواده برای تنظیم و اطلاع از برنامههای اوقات فراغت جوانان و نوجوانان میتواند به پورتال اداره ورزش و جوانان استان خود مراجعه کرده و پورتال مدنظر آن استان را بررسی کند.
وی خاطرنشان کرد: با مراجعه به سایت اداره ورزش و جوانان استان خود میتوانید از برنامهها مطلع شوید. جلسات هم اندیشی، برنامههای آموزشی و مهارتی از دیگر برنامههای اداره ورزش و جوانان استان برای تنظیم اوقات فراغت جوانان استانهای مختلف کشور است.
تندگویان با بیان اهمیت اطلاع رسانی و استقبال از برنامههای ورزش جوانان یادآور شد: ما ۳۰ هزار برنامه برای جوانان در کل کشور برنامه پیش بینی کردیم و بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان اعتبار در نظر گرفتیم.
وی با اشاره به برگزاری لیگ فوتسال تشکلها در ارومیه تاکید کرد: اقامت، پذیرایی و برگزاری برنامه کاملا رایگان بوده است.
معاون وزیر ورزش با بیان ابعاد آسیبهای فضای مجازی گفت: متاسفانه تغییر نگرش جوانان موجب شده تا استقبال از برنامههای مهارت افزایی و ورزشی آنطور که باید باشد، نبوده است.
تندگویان عنوان کرد: ۲ هزار و ۷۰۰ سمن در کل کشور داریم که در حوزه جوانان فعالیت دارند. تغییرات موجب شده تا جایگاه سمنها یک ثبات پیدا نکند.
وی با اشاره به اعزام نیرو در حوزه امداد رسانی به استانهای سیل زده ادامه داد: در دوره ساخت مناطق سیل زده نیروهای داوطلب را اعزام کردیم و همچنان در استانهای سیل زده مشغول امداد رسانی با کمک جوانان هستیم.
معاون وزیر ورزش با بیان اهمیت لزوم مهارت افزایی جوانان تاکید کرد: در دوران آموزشی نوجوانان و جوانان باید مهارتهای مختلف زندگی را یاد بگیرند و همه مسائل اعم از اجتماعی، کاری و تعاملات جمعی رابدانند.
وی افزود: ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی یکسری سرفصلها را در آموزشها آموزش بدهیم. اما اموزش پرورش به سختی قبول میکند تا از علم محور بودن به مهارت محور بودن تغییر کند.
تندگویان با اشاره به معایب مدرک گرایی در جامعه گفت: جوانان زیادی را میشناسم که با مهارت خود توانستند کارهای بزرگی را انجام دهند. ما باید نگرش خود را از علم محوری به مهارت محوری تغییر دهیم.
معاون وزیر ورزش تاکید کرد: ما سامانهای را در نظر گرفتیم که در آن هر جوانی با هر نگرشی برای کار آفرینی ثبت نام کند و از پرداخت بیمه و مالیات معاف میشود و سمن ۱۸ تا ۳۵سال میتواند در این زمینه فعالیت کنند.
وی تاکید کرد: ما بحث مهارت افزایی را با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح آغاز کردیم و به سربازان در این زمینه آموزش میدهیم.
معاون وزیر ورزش درباره ساز و کار برگزاری دورهها و استعدادیابیهای این دورهها ادامه داد: دورههای مهارت آموزی کاملا تخصصی انجام داده و مدرک معتبر به این دورهها اختصاص دادیم. در دورهای که در گیلان برگزار کردیم تیمی را از دانشگاه تهران مستقر کرده و بازخورد آن را بررسی کردیم.
تندگویان با بیان کمک بانکها برای تهیه مواد اولیه اشتغال کارگاههای کارآفرینی اضافه کرد: صندوق کار آفرینی امید و بانک رسالت با ۴ و ۲ درصد در حال پرداخت وام اشتغالزایی هستند و در روستاها این ایده به خوبی نتیجه داده است.
معاون وزیر ورزش و جوانان از پرداخت وام جوانان در روستاها خبر داد و بیان داشت: وامهایی که ما برای روستاها در نظر گرفتیم برای همان روستا باید هزینه و ایجاد اشتغال کند. ما همچنین شبکه بازار جوانان را امسال راه اندازی خواهیم کرد تا یک شبکه بازار برای جوانان نیز ایجاد کنیم.
وی با بیان لزوم اهمیت استفاده از فضای مجازی با ساز و کار معین عنوان داشت: ما سرفصلهایی که برای موضوعات آموزشی داریم آموزش روشهای استفاده از فضای مجازی را در نظر گرفتیم. کارگاه ترویج سبک زندگی، کارگاه مهارتهای زندگی از دیگر برنامههایی است که برای جوانان در نظر گرفته ایم.
تندگویان با اشاره به اهمیت ترویج سبک زندگی درست در جامعه ادامه داد: ما ۴۰۰ دفتر مشاوره ازدواج رایگان داریم تا به جوانان در خصوص ازدواج مشورت بدهیم. بهزیستی و دادگستری هم با ما تعامل داشته باشند تا بتوانیم بهترین مشورت را به جوانان در خصوص ازدواج با سطح گستردهتر داشته باشیم.
معاون وزیر ورزش با اشاره به اینکه در حوزه اشتغالزایی کارهای مثبتی انجام شده خاطرنشان کرد: در این حوزه هم افزایی با بسیج سازندگی و قرارگاه قرب هم داریم.